Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 12:41 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 3440 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 230  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 19 Sat, 9:43 pm 
Elite Member

Jó, nem is kell... mindkettőjük jó, izlés dolga, hogy kihez mi áll közelebb... remélem tetszeni fognak azért az mp3-ak! Látom, hogy jövő héten nem leszel, szóval bármit is csinálsz jó szórakozást hozzá (kivéve, ha csecsemőkkel kereskedni mész Olaszországba lol)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 19 Sat, 9:49 pm 
oshare booty
oshare booty

:lol: ezt mindenki most vette észre amikor 2 héttel ezelőttre vonatkozott xD nah mind1, update-ltem a sign-omat, illtve szedegetem a cuccokat, köszönöm.../de leszek még jöv héten xD/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 19 Sat, 10:20 pm 
Elite Member

Ja, akkor jó!^^

Abszolut nem kötekedésből, csak kíváncsiságból kérdem... már mikor mondtad furcsállottam, azóta meg direkt rákérdeztem egy barátnőmnél (nem zongorista a szakmája csak játszik rajta), mert úgy emlékeztem, mintha mesélte volna nekem, hogy azért nem szeret otthon játszani, mert pianinojuk van, és azt sokkal nehezebb leütni, szóval jobban elfárad tőle a keze. Te meg pont fordítva mondtad. Még viccelődtünk is rajta, én megkérdeztem, hogy biztos-e benne, azt mindta, ő határozaottan úgy tapasztalta. Erre mondtam, hogy akkor pszabival határozottan másképp tapasztaltátok. :D

Lehet, hogy ez akkor típustól is függ? És egyáltalán mi ennek a fizikája, miért könnyebb leütni egy billentyűt attól, hogy lefelé helyezkednek el a húrok? Én ugyan próbáltam már mindkettőn játszani (népdalokat :twisted: , minekutánna furlyán is csak olyanokat tudok lejátszani, ami egy csodahangszer, mert ott aztán mindenféle gyakorlást lehet nélkülözni évekig és mégse felejted el, igaz, hogy nem is olyan nagy kunszt az egész, mint a zongi), nadeszóval nyilvánvaló, hogy abba nem lehet belefáradni, szóval én meg nem tudom mondani, hogy melyiken volt nehezebb, talán majd egyszer ha úgy adódik kipróbálom célirányosan. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 19 Sat, 10:35 pm 
oshare booty
oshare booty

nah igen, a típus befolyásolhatja de ált azért sokkal eccerűbb a pianínó..xD én csak 3on különbözőn jáccottam meg a zenesuli két nagyján de nekem az a 2 nagy sokkal nehezebb volt
de ezeknek azért van logikus magyarázata: ugye a húr vastagsága és hossza (nagynál ugye fektetve satöbbi) a kalapácsok mérete...nemtom.. lehetnek extrém esetek, de nekem a pianínót megszólaltati eccerűbb... szal.. azért nem scak a lenyomkodás a lényeg :) hanem amikor igazán -fortében- kel megszólaltatni -akár csak egy periódusig- akkor azt bírja az ember.. és uána legyen hová visszahalkítani... ^_^; nekem a zongit nehezebb.. ezzel is mutatni szerettem vna arra h sztem gaku annyira nem hanyagolja el a hangszert...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 19 Sat, 10:48 pm 
Elite Member

pszabi wrote:
nah igen, a típus befolyásolhatja de ált azért sokkal eccerűbb a pianínó..xD én csak 3on különbözőn jáccottam meg a zenesuli két nagyján de nekem az a 2 nagy sokkal nehezebb volt
de ezeknek azért van logikus magyarázata: ugye a húr vastagsága és hossza (nagynál ugye fektetve satöbbi) a kalapácsok mérete...nemtom.. lehetnek extrém esetek, de nekem a pianínót megszólaltati eccerűbb... szal.. azért nem scak a lenyomkodás a lényeg :) hanem amikor igazán -fortében- kel megszólaltatni -akár csak egy periódusig- akkor azt bírja az ember.. és uána legyen hová visszahalkítani... ^_^; nekem a zongit nehezebb.. ezzel is mutatni szerettem vna arra h sztem gaku annyira nem hanyagolja el a hangszert...

Jaértem, oké. Szeretjük Gacktot :heart: Én egyszer azért késtem el suliból, mert Story-t hallgattam. Gimis oszálytásnőm Andi nálunk aludt, és ő vonszolt ki a lakásból 3/4 8-kor, hogy most már fejezzem be a zenehallgatást. xD Te egyéként magadtól kezdtél el játszani zongorán vagy szülői hatásra? Az a barátnőm, akit mondtam, Zsófi, szülői hatásra 6 évesen, és úgy utálta, hogy mihelyst abbahagyhatta 8 év után, abba is hagyta és 4 évig szakközép alatt hozzá se nyult, csak egyetem alatt kezdett el megint...persze most már csak hobbi szinten. Én néha azt kívánom, hogy bárcsak a szüleim rámkényszerítettek volna valamilyen hangszert, de Zsófi mondja, hogy ne sajnáljam, mert szörnyű volt. Naigen, biztos, de ugyanakkor néha meg jól jönne.... nem tudom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 19 Sat, 11:40 pm 
oshare booty
oshare booty

igen, én is "önként" kezdtem :) de a tk-k rám vtak bízva és végig vittem őket... most vhogy én is pihiztetem.. néha veszem csak elő xD h megismerjem még a hangszert (ne csak képről)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 19 Sat, 11:53 pm 
Elite Member

És valami Jrockot próbáltál játszani valaha? Gackt, akármi? Amket szeretsz, nem is tudom, miket szeretsz...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 20 Sun, 4:36 pm 
oshare booty
oshare booty

jajnemdehogy xD kottákat láttam de pf... akkora vonzalmat nem, meg eleget követtem kottát.. a köv szezonban 1re vok szerzőtetve: öscimet fogom majd februárban 4kezesen kísérni...és ennyi xD ennyi van betervezve. a regretet láttam..de pf annyi türelmem akkor nem volt h annak nekiessek...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 22 Tue, 1:35 am 
Elite Member

pszabi wrote:
jajnemdehogy xD kottákat láttam de pf... akkora vonzalmat nem, meg eleget követtem kottát.. a köv szezonban 1re vok szerzőtetve: öscimet fogom majd februárban 4kezesen kísérni...és ennyi xD ennyi van betervezve. a regretet láttam..de pf annyi türelmem akkor nem volt h annak nekiessek...

És mi a címe annak a 4-kezesnek?^^

Amúgy meg... már aki beindul az ilyesmire (én például HATÁROZOTTAN! 8P), 2 kép a Dir en Grey San Bern-i koncertjéről....

Image

Image

Jóhát, szivi, legközelebb légyszíves a Szigetre gyere. :pinky:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 22 Tue, 8:39 am 
oshare booty
oshare booty

mira wrote:
És mi a címe annak a 4-kezesnek?^^

ezt majd a konci előtt szándékozom kideríteni ^_^... gőzöm sincs...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 22 Tue, 10:59 am 
Forum Addict

mira wrote:

Igen, az új bandával :wink: Akkor ki kellene mennem a Szigetre, de na jó...

Amúgy több kérdés is felmerült bennem:

Ő az idő nagy részében félmeztelen, vagy csak ezek a képek kerülnek fel a netre? :lol:

Miért van rajta az a fekete kézvédőszerű izé? Most akkor már szokott dobolni? (Jó lenne.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 23 Wed, 12:55 am 
Elite Member

D wrote:
mira wrote:

Igen, az új bandával :wink: Akkor ki kellene mennem a Szigetre, de na jó...

Amúgy több kérdés is felmerült bennem:

Ő az idő nagy részében félmeztelen, vagy csak ezek a képek kerülnek fel a netre? :lol:

Miért van rajta az a fekete kézvédőszerű izé? Most akkor már szokott dobolni? (Jó lenne.)

Ezek a fekete valamik a csuklóján orvosi célt szolgálnak és valamilyen interjúban (többen is) említette hogy pontosan mi célból meg milyen betegség következményeképp de nem tudom előkeresni, hogy hol olvastam. A wiki-n ezt írják erről (ott amúgy nem szoktak hülyeségek lenni):

By 1992, X was widely known and extremely popular in Japan. Yoshiki became such a rabid drummer that he frequently had neck and wrist injuries as well as black-outs while performing. During some concerts, he wore neck braces and ignored advice from his doctor to stop drumming because it was too hard on his wrists.ˇ

Egyik ismerősöm azt mondta, Yoshiki azért nem jó dobos, mert nem saját magát kéne szétvernie, hanem a dobokat. ^^ (oké, viccből mondta) De ezeket a fekete izéket most már nem veheti le, akkor sem, ha nem dobol, nem is láttam róla olyan képet az utóbbi kb 10 évből (max csak elvétve) ahol nincs rajta. Ha ebben a bandában is erőből játszik akkor 5 év múlva múmiafelszerelésben fog tudni csak közlekedni. És én úgy tudom, hogy tavaly kezdte el újra, szóval 2005-ben.

Hmm, értük én is bemerészkednék Szigetre. :D (mondjuk voltam már, csak évekkel ezelőtt) Azt hiszem, Yochan szeret felsőruházat nélkül tartózkodni szóval ahol ez nem illetlen ott megteszi. És ezt milyen jól teszi! :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 23 Wed, 10:38 am 
Forum Addict

Köszi az infot, nem is tudtam, sajnálom, hogy így van, és lehet hogy akkor tényleg nem kellene dobolnia...Persze a zongora is a csuklóit terheli.

Elég veszélyes két ilyen pasast összeengedni, nem? :shock: Milyen tempót fognak diktálni a többi velük dolgozó zenésznek? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 23 Wed, 11:07 am 
Site Admin

D wrote:
Elég veszélyes két ilyen pasast összeengedni, nem? :shock: Milyen tempót fognak diktálni a többi velük dolgozó zenésznek? :lol:

Hát Gackt tempoja tenyleg huzos néha, de Yoshiki 'évente adok egy interjút és beigérem, amit beigértem már 4-5 éve is' sebessége azért nem olyan követhetetlen. :beaten:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 23 Wed, 1:17 pm 
oshare booty
oshare booty

Case wrote:
D wrote:

Hát Gackt tempoja tenyleg huzos néha, de Yoshiki 'évente adok egy interjút és beigérem, amit beigértem már 4-5 éve is' sebessége azért nem olyan követhetetlen. :beaten:

nekem ő követhetetlenebb mer már szinte el is felejtem, h dolgozik XD

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 3440 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 230  Next

All times are UTC + 1 hour