Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 Apr 29 Tue, 12:44 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2091 posts ]  Go to page Previous  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 140  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jul 26 Wed, 10:40 pm 
Site Admin

ha valaki esetleg eddig nem hallott rola...
nem zenekar, hanem ujsag, de baromi erdekes cucc:

Image
*Minden eddiginél komolyabb JRock / Visual kei témával foglakozó kiadvány jelent meg Németországban, a Sonic Seducer goth/industrial magazin által kiadott Starfiles sorozaton belül, melynek minden száma egy adott témát vagy zenekart jár körül alaposabban (korábban olyasmikkel foglalkoztak mint Gothic Metal, Nightwish, Depeche Mode, stb.). Eddig ugyebár csak elszórt cikkek jelentek meg különbözõ újságokban, elsõsorban a már sokat emlegetett Astan-ban és Orkus-ban (utóbbi legfrissebb számában például újra felbukkan a Moi Dix Mois és a Kagerou), azonban ez az elsõ alkalom, hogy egy teljes kiadványt szenteljenek a témának. Hogy ez pont a Starfiles keretein belül történt, az azért meglepõ némileg, mivel a Sonic Seducer eddig ( leszámítva egy, a vk komolyabb németországi felfutásának kezdetén megjelentetett rövid, és roppantmód dilettáns, általános bemutatót) egyáltalán nem foglalkozott a mûfajjal. Ezek után különösen örvendetes, hogy most ennyire alapos és relatíve korrekt munkát végeztek. A kiadvány egy általános bemutatóval kezd, amibe belekevernek pár olyan dolgot is amit nem feltétlenül kellene (mint pl. kabuki és gésák), majd rátérnek a lényegre és sorra veszik a mûfaj meghatározó zenekarait (Malice Mizer, L'Arc~en~Ciel, Luna Sea, nomeg természetesen a stílusalapító X-Japan), valamint azokat akik a visual kei utóbbi egy-két évben jártak a kontinensen, vagy legalábbis jelent meg tölük CD Európában (Dir en grey, Moi Dix Mois, Deadman, Onmyouza, DéspairsRay, Hyde, Merry, Gazette, Mucc, Kagerou, Blood, Ayabie, nomeg persze az Eve Of Destiny, akik akaratuk ellenére nagyban hozzájáultak a vk európai áttöréséhez). Van még egy gyors áttekintés egyéb kisebb, vagy valamiért annyira nem kiemelet zenekarokról is, ahol olyanok szerepelnek mint például az Aural Vampire, Calmando Qual, Balzac, Glay, Pierrot, Vidoll, sõt, még a zseniális JPop-trió, a globe is kapott egy kis pársoros bemutatót. Ezen kívül van még egy-két egyéb, több-kevésbé a témához köthetõ általános cikk is Japánról, Tokióról, valamint az anime / manga vonalra is kitérnek egy-egy oldal erejéig. Egyetlen amit valamennyire hiányoltam, az egy komolyab cikk a mûfaj európai térnyerésérõl. Meglepõ módon a kiadvány szinte teljesen hírdetésmentes és még egy bónusz CD is jár hozzá, melyen nagyjából fele-fele arányban találhatóak zenék és videók olyanoktól, mint a Merry, Ayabie, Moi Dix Mois, DéspairsRay. Vagyis minden szempontból abszolút korrekt kiadvánnyal van dolgunk, mely bõven megéri a 11 eurós árat. Egyébként úgy tûnik, hogy a Sonic Seducer szervkesztõi részérõl a Starfacts különszám nem egyszeri kaland volt a visual kei irányába, mivel a magazin legújabb számában külön cikk foglalkozik a Dir en grey-el.

azert durva, hogy mennyire belendultek a németek 2-3 év alatt. o_O

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jul 29 Sat, 6:45 pm 
Elite Member

Hát a tegnapi Calmando Qual-koncert valami fantasztikus volt. Nem tudta elrontani a hangulatot a sok idegesítő, igénytelen osztrák fangirl sem.

A banda hangulatot teremtett, Hibiki lelkesítette a közönséget, és nem csak énekelt, hanem elő is adta a számokat. Félelmetes a mimikája, különösen a tekintete, groteszk, horrorisztikus tud lenni, ha akar. Alapjáraton a koncert utáni tapasztalatból okulva egy türelmes, normális és szimpatikus srác, akinek a zenei életben a helye, mert - nincs rá jobb szó - eladható módon viselkedik. A többiek előtt is le a kalappal. Nagyon finoman adagolt fanservice, közvetlenség... Bár érezhető volt néha, hogy a Monastery-beli laza 100-120 ember - többségük nincs 18 éves és nőnemű - igencsak nyomasztják a szegény bandát, így aztán kapva kaptak a fotózás céljából melléjük huppanó srác után, és igazán lelkesen ráztak vele kezet, de mi, a maradék is megkaptuk a saját kis autorgam- és fényképadagunkat. Mindenki raktároz magában olyan emlékeket, mint "amikor megfogtam Hibiki kezét..." vagy "amikor Hibiki odaült mellém sörözni..." *Bylonra kacsint ^^*

A zene maga korrekt, bár az osztrák leánykák füle elsőre nehezen fogadta be, de hát ők valószínűleg máson nevelkedtek (bár hozzá kell tenni, hogy az afterparty-n felcsendülő Deg-féle Cage iránti lelkesedés, és a két banda közti alapvető stílusbeli hasonlóságok, úgy mint "nem lájtos, nem tipikus visual" nem indokolná, hogy egyesek arcán elsőre valami furcsa kis árnyék fusson végig, miszerint "ezmegmi", no de azt tudhatná a Bécs-city felé tévedő szegény magyar visual-fan, hogy ők nem a kifinomult ízlésükről, mennyiségükről és minőségükről ismertek). A leánykák kapcsán meg kell említeni még a mértéktelen, undorító tapizást is. Komolyan mondom, nem értem, hogy miért kell benyúlni intim tájékra a szerencsétlen zenészeknek, miközben ők éppen a színpad szélére jönnek, hogy "nesze, tessék, buta csajok, legyen egy jó napotok, itt a kezem", ami már önmagában véve elég nagy gesztus.

Én rég buliztam ekkorát. Elhangzik minden ismert dal, van ráadás is, ahogy azt kell, bár nem a hangerőnek és a lelkesedés mértékének köszönhetően, mert szerintem mi öten jobban tombolunk, mint az egész első sor együttvéve. Mondjuk én elfogult vagyok. És hozzá kell tenni, hogy a végére mások is belejöttek.

A random koncertes cuccok ára kicsit elkeserítő volt, de ugyan-ugyan, van autogram mindegyiken, úgy meg bőven megérte kinyitni a pénztárcát. *ölel CD*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jul 31 Mon, 7:25 pm 
Elite Member

Case!! Nincsenek Calmando képek? ? :puppydogeyes:
lécci lécci lécci tedd fel őket valahova!!!! :bluegrin:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jul 31 Mon, 7:59 pm 
Site Admin

Erisz wrote:
lécci lécci lécci tedd fel õket valahova!!!! :bluegrin:

cöcöcö, éppen elöbb fejeztem be képválogatást, mindjárt megy ki rw-re és holnap töltöm fel öket. :beee:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jul 31 Mon, 9:57 pm 
Elite Member

Case wrote:
Erisz wrote:
lécci lécci lécci tedd fel őket valahova!!!! :bluegrin:

cöcöcö, éppen elöbb fejeztem be képválogatást, mindjárt megy ki rw-re és holnap töltöm fel öket. :beee:

Yuppiiiiieeeeee!! :woot:
Thanks!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 05 Sat, 10:41 am 
Site Admin

pffff, wtf!? xD

új Bathtub Shitter promo-fotó:

Image

jahés: click :beaten:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 05 Sat, 2:49 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
pffff, wtf!? xD

új Bathtub Shitter promo-fotó:

Image

jahés: click :beaten:

coooool

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 24 Thu, 12:47 pm 
Site Admin

DéspairsRay európaturné novemberben:

17.11.06 GER - Garage Saarbrücken
18.11.06 CH - Z 7 Pratteln
19.11.06 GER - Elser Halle Munich
21.11.06 GER - Gloria Cologne
22.11.06 GER - Columbia Club Berlin
23.11.06 GER - Markthalle Hamburg
24.11.06 GER - Glauchau Alte Spinnerei
25.11.06 DEN - Pumpehuset Kopenhagen
26.11.06 FIN - Tavastia Helsinki

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 25 Fri, 9:22 am 
Senior Member

igeen!

és aki jönne 19én Münchenbe az tessék szólni!!

lécci.. v vmi. *puppy eyes.. XD*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 25 Fri, 6:17 pm 
Site Admin

Phantom girl wrote:
igeen!

és aki jönne 19én Münchenbe az tessék szólni!!

lécci.. v vmi. *puppy eyes.. XD*

én mennék nagyon szivesen, de sajna tavasszal és nyáron olyan szinten pusztítottam le magam pénzügyileg, hogy nem nagyon hiszem, hogy idén utazgatok még koncertre, max ha 1-2 über-favorit jön, akiket még soha nem láttam. :?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 26 Sat, 4:33 pm 
Mumus

Egyetertek veled most nuku koncert!!!!! :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 28 Mon, 12:30 pm 
Elite Member

egyenlöre én is igy állok. (hacsak nem kapok mégis ösztöndijat, amire nem sok esélyt látok -_-") de fáj a szivem, még egyszer élöben látni hizumit... szép lenne *sigh*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Sep 05 Tue, 2:09 pm 
Site Admin

Hmmm... A DéspairsRay november végi finn koncertjére egy nap alatt elfogyott az összes (800) jegy. o__O" wtf. azé' durva. tudtam, hogy sok a jrock fan arra fent északon, de, hogy ennyire.. mindegy, legalább látja a zenekar, hogy mindenféle random helyeken is van érdeklödés, nem csak németföldön. :bluegrin:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Sep 06 Wed, 10:59 am 
Elite Member

Case wrote:
Hmmm... A DéspairsRay november végi finn koncertjére egy nap alatt elfogyott az összes (800) jegy. o__O" wtf. azé' durva. tudtam, hogy sok a jrock fan arra fent északon, de, hogy ennyire.. mindegy, legalább látja a zenekar, hogy mindenféle random helyeken is van érdeklödés, nem csak németföldön. :bluegrin:

és onnan már csak egy lépés, hogy mikor ugranak el hozzánk is... álmodozás... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Sep 08 Fri, 6:30 pm 
Elite Member

Case, a Starfiles magazint ugye még belehet szerezni, ha jövőhéten mek németországba??? vagy már esélytelen, hogy árulják? :roll:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2091 posts ]  Go to page Previous  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 140  Next

All times are UTC + 1 hour