tegnap poénból feltelepítettem az ubuntut, ha már a windows méltóztatott kipurcanni... hát mit mondjak ég és föld a kettő

sok sok nagyon szimpatikus dolog van benne, az egyik például, hogy ingyenesen letölthető zenéket lehet beszerezni a zenelejátszó - rythmbox nevű - programmal, de nem muszáj letölteni, simán csak hallgathatom is, meg kb 20 féle rádiót is.. aztán alapértelmezett telepítéskor feltette a gimpet, szövegszerkesztő programokat, meg mindent, ami tényleg fontos (jópofa funkció, hogy a print screen után rögtön felajánlja, hogy menti a képet, meg a videolejátszóba is alapból be van építve a screenshot funkció, szóval csupa ilyen apróság, ami megkönnyíti a felhasználó életét)... és ezt mind megúsztam 6 gigából, de rögtön a telepítés elején ki lehet választani, hogy mekkorára szeretnéd az ubuntut (a legkisebb azt hiszem 2 giga volt), gondolom akkor annak megfelelően a kevésbé használatos programokat nem telepíti fel... és nagyon egyszerű a telepítés is (nem tart csak 30 percig!!! vagy még addig sem), könnyenkezelhető, átlátható...
de aztán letöröltem, az uninstall kb 2 másodpercig tartott