Ezeket néztem az utóbbi pár héten:
200 Pounds Beauty - koreai vígjáték
A főhősnő egy tűlsúlyos énekesnő, aki a megjelenése miatt nem állhat színpadra, hanem egy csinos nő helyett énekel, akinek viszont nincs jó hangja. Elhatározza, hogy teljes testplasztikán fog átesni, és így talán a kiszemelt férfi szerelmét is megkaphatja.
Egyszer jó volt, de sok jobb koreai vígjátékot láttam.
My Boss My Hero - koreai vígjáték
Ugyanaz az alapsztori, mint a japán verzióban (gengszter visszamegy a középiskolába), jó poénok, szórakoztató film.
Baby and Me - koreai vígjáték
A jómódú középiskolás srác szülei megelégelik fiuk balhéit, és egyedül hagyják otthon. Nem csak a hitelkártya hiányával kell megküzdenie: egy kisbabát talál a bevásárlókocsijában, aki a mellékelt levél szerint az ő fia.
Vicces, könnyed vígjáték, ajánlom annak, aki szereti az ilyesmi történeteket, én jól szórakoztam.
13 Beloved aka 13 Game of Death - thai thriller
Arról szól, hogy a főhős, akit épp kirúgnak a munkahelyéről, mit hajlandó megtenni a pénzért. Egy titokzatos telefonhívás során elmondják neki, hogy ha szeretne, részt vehet egy játékban, amiben 13 feladatot kell megoldania, és ha sikerül, hatalmas nyeremény üti a markát. Ha valamelyik feladatot nem hajtja végre, minden addigi nyereményét elbukja. A feladatok pedig egyre nehezebbek lesznek...
Az alapsztori jó, kár, hogy ilyen vacak filmet csináltak belőle, egyáltalán nem tetszett.
Who's That Knocking at My Door? - koreai thriller
Egy magányos srác, akit az osztálytársai folyton bántalmaztak, gúnyoltak, megismerkedik egy lánnyal és bosszút forral.
Lassú, elég unalmas film, nem érdekelt különösebben, hogy mi lesz a főszereplők sorsa.
Once Upon a Time in Seoul - koreai dráma
A koreai háború utáni nehéz gazdasági helyzetben két 18 éves srác küzdelmét láthatjuk az életben maradásért a helyi gengszterek között próbálva szerencsét. Ám amikor megpróbálnak saját üzletbe kezdeni, háború tör ki a gengszterek és köztük.
Érdekes film, jók a szereplők, bár eléggé lecsupaszított történet, kevés fordulattal.