Persze, ez már szóba került korábban is (meg annak idején még a második Mondo-s cikkben is pörögtem ezen egy sport xD), hogy mp3ak nélkül egyszerüen nem lenne szinte semmi vk (meg úgy általában japán zenei) közönség Japánon kivül, de egyébként nem, a legtöbben nem fogják fel. Hogy mennyire fogalmuk nincs, hogy mi az amitöl akkora hatalmas nemzetközi forgalmat csinálnak az utóbbi években, azt mutatja az is ugye, hogy egyes kiadók reflexböl tiltatják le az összes hozzájuk tartozó elöadó cuccát youtube-ról (pedig bazz.. a PV az PROMOTIONAL video, inkább örülnének, hogy a kvázi reklámfilmjeiket ingyen terjesztik a rajongóik.. =_=)
meg bármi interjút olvastam eddig, ahol szóba került az mp3 kérdés, mindig annyi volt a legnormálisabb reakció, hogy "ohh, hát igen, ez a jövö, nem kelle ellene harcolni, hanem alkalmazkodi kell hozzá (ami alatt esélyes, hogy azt értették, hogy minden mp3 tartalmat fizetössé kellene tenni xD)", de egyszer nem mondta senki, hogy hjahh, igen, az mp3 jó, mert egyébként fene se ismerne minket külföldön.

Meg még mikor pár éve csináltuk d4m4g3-el közösen a Blood interjút is, ott is megkérdeztem ezt, hogy mi a véleményük az mp3akról és tudják-e, hogy annak köszönhetik a külföldi sikerüket és az egyébként is hiresen IQ fighter Kiwamu olyat válaszolt, hogy azon röhögtünk napokig. xD No, ezt inkább elökeresem, mert valami gyönyörü az egész.
*turkolászik a gépen*
nah, meg is van:
"Sometime, there are stupid bad fans of Visual kei. they updated the MP3 on their website. They are illegal and shit persons. I hate them."
Okké.. xDDD Aztán utána írt olyanokat amiböl látszott, hogy azért sejti ö, hogy mi a fene is van, de könyörgöm, ez a hozzáállás...! xD