sith wrote:
Cinema Strange
Vááá~ ők jók, de régen hallgattam őket is.
Gondoltam egyet, külhonban
(nevetségesen olcsón xD) megvettem az új
Slipknot lemezt (
All Hope Is Gone), ma meg is hallgattam. Hát elsőre nálam olyan vegyes a kép, összbevéve tetszik, csak még dalonként néha emészteni kell egy nagyobbat...ha úgy nézem, mint "vú-szlipnot-fen-vagyok-hörr", akkor olyan kis közepeske lenne (magukhoz képest is van pár eléggé fura dallamos/lágyabb elem), de ha csak úgy simán "outsider"-ként kéne értékelnem, akkor azt mondom, hogy fasza, csak hosszú.
Nagyon érdekesek a melodikusabb megmozdulások, amik ezen a lemezen vannak, valahogy másabbak/jobbak nekem mint a Vol.3-n lévők, ami egy elég gyenge album volt nálam, legalábbis nagyon kívül esett az addigi stílusukon
(persze lehet, hogy egy Vol.3 kiadása után ez a mostani lemez már nem olyan nagy "sokk" az überdallamosabb részekkel). Itt valahogy jobban egyensúlyban vannak a dolgok, és olyan kerekebb az egész...zseniális, ahogy a megadallamos
(amúgy szinte sima dallamos goth-rock 'Knot ízzel megspékelve) Dead Memoriesből átváltanak a Panterásan húzó-himbálózó Vendettába.
Jah, és talán megírták a legdurvább számukat a nyitó Gematria képében.
És majd elfelejtettem!!! Vannak gitárszólók!!! És nagyon jók! Ahol kell, ott kellően dallamos-grandiózus, de általában megmaradnak egy betegretorzított death/thrash szóló szintjén, imádom.
Végülis most hogy leírtam a véleményemet, már hallgatnám is újra, fasza!
EDIT: Jah, és felfigyeltem egy kellemes skót rockbandára, a nevük
Glasvegas. Jövő héten jön ki az első nagylemezük, szerintem érdemes rájuk odafigyelni - aki szereti a depresszív szomorkás egyhangú csendes-de-néha-zajos rockot és a skót kiejtést
(én imádom
)...első körben ajánlom youtube-on a Daddy's Gone c. számot.