D wrote:
Zoska wrote:
Ő tipikusan az a lányok álma típus
Szerintem élvezni fogod az önéletrajzát, mert a szavaidból úgy tűnik, sok érdekességgel fog szolgálni. Persze attól függ, hogyan definiáljuk a "lányok álma típus"-t

A Malice-es korszak előtti életéről elég kimerítő mennyiségű infóm van. Na az tényleg távol áll a tökéletestől (most a kis tengerbe fulladós, depressziós dolgokra, meg a feleségére-válására, átmeneti munkáira meg a szüleire gondolok). De amilyen most, az tökéletes. Műanyag. Biztos sokáig küzdött ezért, csak talán pont az egyénisége veszett el. De hozzáteszem, én bírom a pasit. Rendszeresen meghallgatom a ténykedéseit, megvan kismillió pv-je, koncertje, de ettől függetlenül nem vagyok elvakult. Bocsánat, tudom, hogy rajongó vagy, és tudom, hogy nem esik jól a dolog, és nem sértésnek szántam, meg nem is Gackt ellen indított támadásnak, mert mondtam, nincs gondom vele (heh, mondjuk akkor mit írnék valaki olyanról - khmm Psycho le Cému khmmm - akit tényleg nem szeretek?).
A Ji-féle példára visszatérve: Shinya motivációjára tényleg kíváncsi lennék. Az egész vk-iparban talán pont ő tűnik a legnyugisabb, legkiszámíthatóbb embernek, az interjúkból is az jön le, hogy alapvetően unalmas (vagy csak pokoli zárkózott). Miért pont ő került be egy olyan bandába, mint a Deg (ahol durvák a szövegek, a kis Kyo meg elég beteg dolgokat produkál)? Egyáltalán hogy tűrik a többiek Kyo ténykedéseit?
Jah, hirtelen bevillant az a kérdés, ami már nagyon régóta foglalkoztat: észrevettétek, hogy a japán újságokban a kérdések milyen idegesítőek tudnak lenni (legalábbis a legtöbb lefordított interjúban)? Megtudhatjuk belőle, hogy mi a bandatagok kedvenc színe, meg mi jut eszükbe egy virágzó cseresznyefáról, de olyan konkrétumokra, ami a bandával, vagy az emberekkel kapcsoaltos, nagyon ritkán kérdeznek rá. Kicsit olyan az egész, mintha Bravo-szintű újságokba olvasna bele az ember.
A másik kérdés meg nem is igazán a japán zenei élethez, hanem a közönséghez kapcsolódik: miért divat nem szeretni a japánok körében a japán zenét (ok, vannak ötleteim, és azok visszavezethetőek a mai fiatalok nagy lázadozására a hagyományok ellen, de tényleg csak ennyi volna)? Mailezgetek egy pár japánkával, és jónéhányan ki merték ezt így jelenteni, hogy ők kimondottan utálják a saját országuk zenéjét. Ezek szerint a rock-vk-miegyéb keményebb zenéért rajongók rétege igencsak szűk lehet. Ők vajon nem veszik észre, hogy az az igazi lázadás, amit ezek a bandák csinálnak? Vagy csak ennyire nem ismerők őket? Nem furcsa az valahol, hogy az átlag japánoknál sokkal több, de még a nagy rajongóknál is valószínűleg behatóbb ismeretünk van a könnyűzenéről?
Bocsi, kicsit elragadtattam magam, de sok dolog felmerült. Hmmm... Mégis van értelme a topicnak. Jókat lehet benne vitakozni, filozofálni, meg offolni. ^^