Jude wrote:
Aru-chan wrote:
H&C-vel nekem személy szerint az a bajom h mint egyetemista tudom h azért az egyetemi évek nem arról szólnak elsősorban h útkeresés meg érzelmi válságok, vagy legalábbis ilyen mértékben nem kerülnek előtérbe. Nálunk hol érdekli a tanárokat a diákjai érzésvilága? Sehol... Jó, mondjuk nem művészetire járok, de akkor is.
Amúgy meg ha van dráma elég a saját életemben, nem fogom még másokét is a nyakamba venni. Mayamát meg legszívesebben felpofoznám. A Rikás hülyesége totál az idegeimre ment. És Hagu karaktere is tök idegesítő.
Érdekes... nekem pont amiatt tetszett a H&C, hogy olyan érzéseket és problémákat dolgozott fel kellő érzékenységgel, humorral, és tüneményes hangulattal, amik konkrétan az én generációmat foglalkoztatják. Képes voltam együttérezni, nevetni és sírni, valamint elgondolkozni. Bájos sorozat volt, ahol a fősulis környezet csupán körítés volt, amelybe bele lehetett helyezni a történéseket. De persze ízlések és pofonok. ^^ Nekem az ilyen típusú animék tetszenek.
Mellesleg én is jártam egyetemre, és nem keverem a valóságot a fikcióval.
én azért úgy tudom hogy a japán oktatás és a családi nevelés központi témája pont a beilleszkedés az egységben való gondolkodás, a saját magunk megtalálása a megfelelő csoportban.
Japánban az egyén csak és kizárólag teamben létezik. Szóval én el tudom képzelni hogy ezek a fiatalkor és a felnőtté válás problémái arrafele. Sokkal inkább meg kell hogy ismerje magát az ember hogy időben pozícionálni tudja magát a megfelelő emberek felé. A "főszereplő" kissrác hosszú bicikli útja is arra világít rá hogy a magány és távolság is arra jó hogy átérrezük mennyire fontosak azok akiket távol hagytunk. Kvázi átérezzük a fontosságát a többiekhez tartozás erejének.
Persze ez minden normális társadalomban így van. Csak Japánban ez hatványozottan igaz. pont ezért van az is hogy a magányos srácok abban a társadalomban hamar beteggé válnak (ez az otakuból kifejlődő "betegség..vane rre egy kifejezés csak nem jut eszembe)
Szal szerintem a H&C akár hiteles is lehet. Mindamellett tiszteletbe tartom akinek nem jött be a sorozat.