Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 24 Fri, 12:24 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 875 posts ]  Go to page Previous  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 59  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 01 Tue, 12:31 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Asszem a Gravi posztert én is felajállom. :sweatdrop:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 01 Tue, 4:36 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Énisbármikorszívesen O_O

A fumoffu viszont egyik nagykedvencem,tehát azt nemadom,marad a magazinban xD
De mivel egy lapra van mindkettő rányomtatva...ezé ígyjártam X"D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 01 Tue, 7:02 pm 
VIP Member

köszi Aru ^^

am mikor jelenik meg a mondo? oO
mert ha NS előtt megjelenik, akkor ha ott összefutunk, oda tudod adni ^^ vagy nemtom oO *csak a gond van velem megint gomen x_X*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 01 Tue, 8:16 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Fru-chan wrote:
köszi Aru ^^

am mikor jelenik meg a mondo? oO
mert ha NS előtt megjelenik, akkor ha ott összefutunk, oda tudod adni ^^ vagy nemtom oO *csak a gond van velem megint gomen x_X*

Az újságosom azt mondta (itt Tarjánban) h pénteken már valszeg lesz, de legkésőbb jövő7 elején. Ha így lesz, akkor bulira viszem a posztert.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 01 Tue, 9:19 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Amane wrote:
A Buck-Tickre szavazok én is, sőt, még Chimaera is arra szavazna, csak meg kell oldani, hogy a purás postot csak szavazás után vegye észre :pinky2:

tecsakneszavazgassáazénnevemben! amúgy persze, egyértelmű hogy BT. de ha csak európai kirendeltséggel rendelkezőket lehet, akkor legyenek Marisék. :pinky2: //merry// (me' nekik van, nem? o_O de lehet, hogy ultrabarbár vagyok, és mégsincs.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 02 Wed, 8:28 am 
Site Admin

Chimaera wrote:
tecsakneszavazgassáazénnevemben! amúgy persze, egyértelmû hogy BT. de ha csak európai kirendeltséggel rendelkezõket lehet, akkor legyenek Marisék. :pinky2: //merry// (me' nekik van, nem? o_O de lehet, hogy ultrabarbár vagyok, és mégsincs.)

van, a Gan-Shin, habár a legutóbbi lemezt már nem adták ki, tehát nem tudom most akkor mi van.. O_o~

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 02 Wed, 10:58 am 
Forum Addict

Chimaera wrote:
Amane wrote:
A Buck-Tickre szavazok én is, sõt, még Chimaera is arra szavazna, csak meg kell oldani, hogy a purás postot csak szavazás után vegye észre :pinky2:

tecsakneszavazgassáazénnevemben! amúgy persze, egyértelmû hogy BT. de ha csak európai kirendeltséggel rendelkezõket lehet, akkor legyenek Marisék. :pinky2: //merry// (me' nekik van, nem? o_O de lehet, hogy ultrabarbár vagyok, és mégsincs.)

de én csak a lehetőséget vetettem fel, nem szavaztam senki helyett :P *diplomata*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 03 Thu, 1:50 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jude wrote:
Aru-chan wrote:
H&C-vel nekem személy szerint az a bajom h mint egyetemista tudom h azért az egyetemi évek nem arról szólnak elsősorban h útkeresés meg érzelmi válságok, vagy legalábbis ilyen mértékben nem kerülnek előtérbe. Nálunk hol érdekli a tanárokat a diákjai érzésvilága? Sehol... Jó, mondjuk nem művészetire járok, de akkor is.
Amúgy meg ha van dráma elég a saját életemben, nem fogom még másokét is a nyakamba venni. Mayamát meg legszívesebben felpofoznám. A Rikás hülyesége totál az idegeimre ment. És Hagu karaktere is tök idegesítő.

Érdekes... nekem pont amiatt tetszett a H&C, hogy olyan érzéseket és problémákat dolgozott fel kellő érzékenységgel, humorral, és tüneményes hangulattal, amik konkrétan az én generációmat foglalkoztatják. Képes voltam együttérezni, nevetni és sírni, valamint elgondolkozni. Bájos sorozat volt, ahol a fősulis környezet csupán körítés volt, amelybe bele lehetett helyezni a történéseket. De persze ízlések és pofonok. ^^ Nekem az ilyen típusú animék tetszenek.
Mellesleg én is jártam egyetemre, és nem keverem a valóságot a fikcióval.

én azért úgy tudom hogy a japán oktatás és a családi nevelés központi témája pont a beilleszkedés az egységben való gondolkodás, a saját magunk megtalálása a megfelelő csoportban.

Japánban az egyén csak és kizárólag teamben létezik. Szóval én el tudom képzelni hogy ezek a fiatalkor és a felnőtté válás problémái arrafele. Sokkal inkább meg kell hogy ismerje magát az ember hogy időben pozícionálni tudja magát a megfelelő emberek felé. A "főszereplő" kissrác hosszú bicikli útja is arra világít rá hogy a magány és távolság is arra jó hogy átérrezük mennyire fontosak azok akiket távol hagytunk. Kvázi átérezzük a fontosságát a többiekhez tartozás erejének.

Persze ez minden normális társadalomban így van. Csak Japánban ez hatványozottan igaz. pont ezért van az is hogy a magányos srácok abban a társadalomban hamar beteggé válnak (ez az otakuból kifejlődő "betegség..vane rre egy kifejezés csak nem jut eszembe)

Szal szerintem a H&C akár hiteles is lehet. Mindamellett tiszteletbe tartom akinek nem jött be a sorozat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 04 Fri, 12:12 pm 
VIP Member

Még akár jó is lehetett volna, ha el tudná dönteni, hogy mi akar lenni, vígjáték, romantikus alkotás vagy a fiatalok problémáinak és a társadalmi gondoknak az elemzése. Csakhogy egyik vonal sem lett erős, és emiatt az egész csak a közepes szintet üti meg.
Vannak animék, amik akár az előbb felsorolt mindhárom dolgot kellőképpen jól tudják keverni, de ez nem az.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jul 04 Fri, 12:24 pm 
Forum Expert
Forum Expert

andreya wrote:
Még akár jó is lehetett volna, ha el tudná dönteni, hogy mi akar lenni, vígjáték, romantikus alkotás vagy a fiatalok problémáinak és a társadalmi gondoknak az elemzése. Csakhogy egyik vonal sem lett erős, és emiatt az egész csak a közepes szintet üti meg.
Vannak animék, amik akár az előbb felsorolt mindhárom dolgot kellőképpen jól tudják keverni, de ez nem az.

Szerintem meg de. :smile2:
Valószínüleg ez ízlés dolga, úgyhogy felesleges is tovább ragozni. Nekem tetszett, akiknek meg nem... hát azoknak meg tetszik más. XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Aug 03 Sun, 10:53 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Már a nyomdában az augusztusi szám:
Image

Poszteren Kaleido Star és BLEACH *már megint*

Gondolom a 11-ei héten kerül csak az újságosokhoz.

Ésésésés LILA *________*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Aug 04 Mon, 9:26 am 
Site Admin

Nomeg van benne Merry (és... :tapedshut:)

Image

Last edited by Case on 2008 Aug 04 Mon, 12:21 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Aug 04 Mon, 11:34 am 
Forum Expert
Forum Expert

Nah, akkor még inkább megveszem. 8-)
Egy cikk már biztosan érdekel belőle, meg szerintem a Japán történelme rovatot is folytatják - remélem. *nem mintha nem lenne 600 oldalas könyvem ami kivesézi ezt a témát... :roll: *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Aug 04 Mon, 12:29 pm 
Forum Expert
Forum Expert

És mit találtam mondon!!!!!!

*dobpergés*
Quote:
Nyomdában az idei nyolcadik Mondo, mely (kis késéssel) augusztus 15-én, pénteken landol az újságosoknál. Mielőtt bárki kifolyatja szemét a miniatűr borítókép miatt, a tartalomból:

• Poszter: Kaleido & Bleach
• Ruróni Kensin: a manga
• Sound of Japan: Merry
• Olimpia! – Összeállítás a sportmangákról és -animékről
• Mosimosi: a mobilékszerek félelmetes világa
• és persze fél oldal KALEIDO STAR, hogy minél több gyanútlan 12 éves vegye meg (fölöslegesen!) a magazint.

Poszteren ez *is* lesz:
Image

És arra a mobilékszeresre befizetek. Basszus, h ez megint milyen jó téma, Japánban gyönyörű ilyen kis kacatok vannak, a kyotoi üveggyöngyöktől kezdve a h.Naoto dizájnolta Helloy Kitty-ig *ami nekem továbbra is kell*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Aug 04 Mon, 12:33 pm 
Site Admin

Aru-chan wrote:
a h.Naoto dizájnolta Helloy Kitty-ig *ami nekem továbbra is kell*

Nekem van olyanom, meg Baby The Stars Shine Bright-os is. :beaten:

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 875 posts ]  Go to page Previous  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 59  Next

All times are UTC + 1 hour