Sza wrote:
(Az meg viszont már egy megint másik kérdés, hogy a fentiek ellenére én is az esetek 95%-ában ingyenesen töltök le, mert egyszerűen pofátlanul drágák a cd-k a magyar pénztárcához képest, DE még úgy általánosságban is szvsz. Elkezdtem leírni erről az okfejtésemet, de túl messzira vinne, úgyhogy inkább hagyom XD)
a jmusicinsider topicba nyugodtan mehetnek ilyesmik, az pont ilyen zeneipari erröl-arról szól ^^
Aru-chan wrote:
Oolonggal értek egyet, hamár veszem a fáradtságot és a pénzt és támogatom a kedvenc elõadómat azzal h megveszem a kiadványait, akkor mégis mi a francra tart igényt a magyar vámhatóság? Mert amit nekik kifizetünk az tudtommal nem az elõadó számlájára fog kerülni.

A vámnak semmi köze a szerzöi jogdíjhoz, ez kereskedelmi vám, teljesen független attól, hogy milyen termékröl van szó.
Aru-chan wrote:
Meg az is h nem lehet kapni japán elõadókat.
Ennek meg semmi köze a mahasz & co.-hoz, egyszerüen nincs akkora kereslet, hogy valamelyik cég elkezdjen foglalkozni vele, meg egyébként is, a magyar zeneforgalmazás olyan szinten van szétrohadva szerkezetileg, hozzáállásilag, hogy egyáltalán nem baj, hogy nem lehet vk/jrock dolgokat kapni (mert az, hogy japán CDket nem lehet, az nem igaz ^^)
Jigsaw wrote:
CDJapantõl ha rendelsz, akkor nem vámolnak, ha ettõl félsz (akármilyen szállítási móddal rendelsz is). Legalábbis nekem még sose kellett pluszba vámot fizetnem, ha tõlük vettem cuccot. ^^
EMS csomagokat vámolják idönként, mint írtam korábban én csillagászati összegeket fizettem rá a cdjapan rendeléseimre...

nem véletlen, hogy a következöt inkább majd sima airmail-el kérem.. o_o
Aru-chan wrote:
Mert Japán, jó oké, rohadt messze van és lehet h ott fent úgy vélik Ázsia nem elég megbízható hely
Ennek, amit írtál, nincs semmi, de semmi értelme.. xD