oolong wrote:
Amúgy teljesen más kérdés:
VETT MÁR VALAKI ÚGY ZENÉT / KONCERT DVD-T, HOGY LETÖLTÖTTE MP3-ban/aviban (vagy mittoménmiben) VALAMELYIK CÉGTÕL? Így kikerülhetõ a vámolás, csak letöltjük valamelyik japó store-ból....
Hogy megy ez? Kell valami külön program hozzá? És hogy lehet igazolni így, hogy nem "kalóz példány", hanem fizettél érte?
Igazolni elvileg úgy tudod, hogy volt valami szabvány "beépítve" a számokba, ami korlátozta a felhasználhatóságot... Illetve még most is van, de valamelyik nagy cég már kezdeményezte, h. ez tűnjön el, és egyre inkább ez a tendencia.
Bár az az igazság, hogy véleményem szerint a netes rendelésnek azért nincs túl sok értelme, mert ha már valamire pénzt áldozok, akkor szeretném, h. kézzel fogható legyen; arról nem is beszélve, hogy pl. egy cd+booklet a maga kidolgozottságával (mmint külalakilag) szerintem simán nyújt annyi plusz élményt, amennyiért hajlandó vagyok pénzt kiadni. Ezek nélkül kicsit úgy érezném, mintha a semmiért fizetnék... Még akkor is, ha nem "lenne" ingyenes letöltési lehetőség is.
(Az meg viszont már egy megint másik kérdés, hogy a fentiek ellenére én is az esetek 95%-ában ingyenesen töltök le, mert egyszerűen pofátlanul drágák a cd-k a magyar pénztárcához képest, DE még úgy általánosságban is szvsz. Elkezdtem leírni erről az okfejtésemet, de túl messzira vinne, úgyhogy inkább hagyom XD)