Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 13 Tue, 7:49 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 966 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 65  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 19 Mon, 10:41 am 
Site Admin

Animelover wrote:
ehelyett az oldal helyett mindig egy randis oldal jön be már vagy 3 napja... http://www.jmp3.net/ ugye ez nem azt jelenti hogy megszûnt? .___.

Menj helyette inkább ide: http://jpmp3.com/ :grin:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 19 Mon, 11:41 am 
oshare booty
oshare booty

huh, ez akkor megoldódott :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 19 Mon, 2:09 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

juj, köszönöm szépen!!! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 24 Sat, 9:44 pm 
VIP Member

Ismét összetett problémával jelentkezem. :D
Apummal szórakozásból összeraktunk használt alkatrészekből egy gépet: Abit vl6 alaplap, 800 mhz celeron, 2x64 mb sdram, gloria synergy 4 bm videokari (:D), 20 gb winchester, cd olvasó és floppy. Valószínűleg van windows a merevlemezen, de ugye természetesen nem indul el az új konfig miatt. Bekapcsoláskor a biosba be tudok jutni, elméletben felismerte a winchestert, vagy legalábbis 8 gigát belőle, és a cd olvasót, de ha berakom a win98 vagy a win98se cdt akkor csak felpörgeti de nem csinál velük semmit. Márpedig ez a gép akkoris működni fog! :D Boot floppym nincs egyik windows lemezhez sem, jó lenne formattálni is.. Valami ötletet tudtok adni hogy esetleg mit kezdjek vele?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 24 Sat, 10:52 pm 
VIP Member

Csinálj belőle akváriumot.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 24 Sat, 11:00 pm 
VIP Member

Kösz. Tényleg.

EDIT: sikerült csinálni egy bootlemezt a 98se-hez, meg rátettünk egy másik cd olvasót, és sikerült is vele elindítani a telepítőt, de ezzel egyidőben már nem ismerte fel a merevlemezt.. Miután a biosban felismertettem vele manuálisan, már többször nem futtatta fel a cdt és a floppyt nem olvasta be. :/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 24 Sat, 11:13 pm 
VIP Member

lehet hogy akváriumnak tényleg jobb lenne :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 25 Sun, 12:23 am 
VIP Member

Rendben van, felfogtam, nem zaklatok inkább senkit olyasmivel, ami már talán csak engem érdekel. Igen, képes vagyok még olyan szintre lealacsonyodni, hogy több éves alkatrészekkel meg programokkal foglalkozom, még akkor is, ha utóbb semmi használható nem alakul ki belőle, ezzel is tanulok és nem utolsó sorban leköt. Ha már egyszer mérnök informatikus leszek talán nem is árt az ilyesmi. De mindegy, asszem van még néhány elvetemült ember, aki hajlandó rám a drága idejét fecsérelni, csak ezek szerint rossz helyen keresem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 25 Sun, 7:22 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Serenity wrote:
Kösz. Tényleg.

EDIT: sikerült csinálni egy bootlemezt a 98se-hez, meg rátettünk egy másik cd olvasót, és sikerült is vele elindítani a telepítőt, de ezzel egyidőben már nem ismerte fel a merevlemezt.. Miután a biosban felismertettem vele manuálisan, már többször nem futtatta fel a cdt és a floppyt nem olvasta be. :/

megnézted a jumperelést? Lehet hogy összeakadnak az IDE csatornák. Linux live boot cd-vel próbálkozzatok. Az bebootol cd-ről és úgy formázhatjátok a HDD-t. Érdemes Fat32-re mert az ilyen gépre való oprendszerek asszem azt még jobban szerették.

Irigyellek amúgy. Az én nagy vágyam egy 486 DX80 8MB RAM S3 Trio videokártya Soundblaster AWE32 hangkártya, DOS 6.22-vel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 25 Sun, 7:54 pm 
VIP Member

Mona wrote:
486 DX80 8MB RAM S3 Trio videokártya Soundblaster AWE32 hangkártya, DOS 6.22-vel.

Azon a gépen olyan lehet bármit csinálni, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas. :greengrin:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 25 Sun, 7:55 pm 
VIP Member

Köszi Mona, nekünk is ez volt az első gondolatunk, a jumperelés jól sikerült. Tegnap még kicseréltük az IDE kábeleket is, és belepróbáltuk a secondary csatlakozóba a dolgokat, de az sem oldotta meg a problémát. Kicseréltük a cd olvasót és a floppyt is, a helyzet nem változott. Egyébként winchester is kettő van, egy 20 gb-os, ami nagyon úgy néz ki nem működik (belepróbálva az XPs nagygépbe az sem tudta telepíteni, és egyébként is hiper lassan bootolt be a rendszer tőle..), és egy 1,5 gb-os, amin működő win98 van, csak már szétszedtük azt a gépet, amin futott (nem szedtük volna szét, ha nem kellene rá költeni - mert pl az egeret sehogy sem ismeri fel és kellene egy pci-os usb kártya hozzá, vagy egy soros porti egér, de az épp nincsen -, azt meg egyelőre nem akarunk, mert ez most nem arról szól :D).

Aztán ma egy kicsit bütyköltünk még a biosban, és eljutottunk addig, hogy bejöjjön a windows telepítő képernyője, de a winchestert továbbra sem hajlandó kezelni. A bootlemezről nem működik se az FDISK se a FORMAT parancs, a winchestert hiányolják, mind a kettővel ez történik. Szóval formatálás és particionálás egyelőre kilőve. :|

Szerintem nem ártana egy új elem se a cmos-hoz, mert néha hajlamos elfelejteni mekkora proci is került bele..

Ha az alaplap a ratyi, akkor asszem szüneteltetem a kísérletezést, mert az nincs másik egyelőre. :D

Mona wrote:
Irigyellek amúgy. Az én nagy vágyam egy 486 DX80 8MB RAM S3 Trio videokártya Soundblaster AWE32 hangkártya, DOS 6.22-vel.

Oh, tegnap voltam egy használt cuccos boltban Soroksáron, és volt pontosan olyan videokártyájuk! :wink: Ram is volt mindenféle, kisebb-nagyobb. Szerintem egy kis utánajárással simán össze tudod rakni a gépet, igaz persze használt alkatrészekből, de tuti hamar sikerülne!

EDIT: A linux bootcd-s dolgot meg megfontolom, majd beszerzek egyet ha lesz időm, de sajna most lesznek vizsgáim a héten.. Úgyhogy vége a gyereknapnak. :|

Last edited by Serenity on 2009 Jan 25 Sun, 8:27 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 25 Sun, 8:02 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Batou wrote:
Mona wrote:
486 DX80 8MB RAM S3 Trio videokártya Soundblaster AWE32 hangkártya, DOS 6.22-vel.

Azon a gépen olyan lehet bármit csinálni, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas. :greengrin:

neeem... a régi dos-os játékokhoz az a tökéletes. A dosbox nem minden esetben emulálja ezeket a játékokat tökéletesen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 26 Mon, 12:07 am 
VIP Member

Egyelőre feladom, szerintem az alaplap lesz a hunyó, főleg az IDE csatlakozó, mert hol felismeri a winchestert, hol nem a bios. No fixed disks present a hibaüzenet. :| Nembaj, majd megpróbálok bele másik alaplapot szerezni ha lesz időm. ^^

más: DDR ramnak álcázott pendrive :D

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 26 Mon, 12:22 am 
VIP Member

lol de jó pofa :lol:
kell ilyen 8-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Feb 19 Thu, 7:45 am 
VIP Member

Kis segítség kéne valaki szakitól:
Virtual Dub Mod - al vágom az avikat ami tökéletesen működik. Viszont sok filmem, animém ogm-ben meg mkv-ban van.
Kérdés: Tudtok e olyan videó vágót ami kezeli helyesen az ogm-et? Már egy jó konverter is megtenné, MKV split merge-el az mkv-t át tudom rakni; az ogm bajos. Elvileg a Vdub mode kezeli az ogm-et is, csak nálam nem :?

Előre is köszi :wink:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 966 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 65  Next

All times are UTC + 1 hour