Köszi Mona, nekünk is ez volt az első gondolatunk, a jumperelés jól sikerült. Tegnap még kicseréltük az IDE kábeleket is, és belepróbáltuk a secondary csatlakozóba a dolgokat, de az sem oldotta meg a problémát. Kicseréltük a cd olvasót és a floppyt is, a helyzet nem változott. Egyébként winchester is kettő van, egy 20 gb-os, ami nagyon úgy néz ki nem működik (belepróbálva az XPs nagygépbe az sem tudta telepíteni, és egyébként is hiper lassan bootolt be a rendszer tőle..), és egy 1,5 gb-os, amin működő win98 van, csak már szétszedtük azt a gépet, amin futott (nem szedtük volna szét, ha nem kellene rá költeni - mert pl az egeret sehogy sem ismeri fel és kellene egy pci-os usb kártya hozzá, vagy egy soros porti egér, de az épp nincsen -, azt meg egyelőre nem akarunk, mert ez most nem arról szól

).
Aztán ma egy kicsit bütyköltünk még a biosban, és eljutottunk addig, hogy bejöjjön a windows telepítő képernyője, de a winchestert továbbra sem hajlandó kezelni. A bootlemezről nem működik se az FDISK se a FORMAT parancs, a winchestert hiányolják, mind a kettővel ez történik. Szóval formatálás és particionálás egyelőre kilőve.
Szerintem nem ártana egy új elem se a cmos-hoz, mert néha hajlamos elfelejteni mekkora proci is került bele..
Ha az alaplap a ratyi, akkor asszem szüneteltetem a kísérletezést, mert az nincs másik egyelőre.
Mona wrote:
Irigyellek amúgy. Az én nagy vágyam egy 486 DX80 8MB RAM S3 Trio videokártya Soundblaster AWE32 hangkártya, DOS 6.22-vel.
Oh, tegnap voltam egy használt cuccos boltban Soroksáron, és volt pontosan olyan videokártyájuk!

Ram is volt mindenféle, kisebb-nagyobb. Szerintem egy kis utánajárással simán össze tudod rakni a gépet, igaz persze használt alkatrészekből, de tuti hamar sikerülne!
EDIT: A linux bootcd-s dolgot meg megfontolom, majd beszerzek egyet ha lesz időm, de sajna most lesznek vizsgáim a héten.. Úgyhogy vége a gyereknapnak.