Igazából már én is régesrég bemutatkozhattam volna, csak nem vitt rá a lélek, hogy írjak..
Első nekifutásra: hello mindenkinek! ^^
Hol kezdődött nálam a Japánba-bolondulás? Igazából 6 éve ha nagyon a gyökereket nézem, akkor kaptam meg a Final Fantasy VIII-at, de nagyon sokáig nem volt internetem, úgyhogy csak az volt nekem (mikor net is lett szépen szedtem FF ost-ket, Nobuo Uematsu és Black Mages rule

nem beszélve Yoshitaka Amanoról, bár ez más tészta ^^) Aztán nagyjából egy évvel ezelőtt kezdtem el olvasni az Angel Sanctuaryt (köszi Chimaera és Nwalme ^^) és ezzel egy időben egy FF fórumra regisztráltam, ahol az egyik postban arról volt szó, hogy Gacktot anno fotózták Squallként, na ez már egyértelmű fordulat volt, elkezdtem töltögetni, MM-t is csak elsőre eszméletlen furcsa volt...

Ezután random honlap- és képnézegetés közben találtam meg Laputa-t, akiket aztán mondanom sem kell mennyire megszerettem. Ez nem is tudom, úgy július közepén lehetett. Ekkor kezdtem el igazából több bandát is hallgatni, főleg indies körből: D, Vidoll, SID, nem indiesből Alice Nine, hide, Laruku, Nightmare...
Közben beugrott a NipponShoxx 2, ami nagyon jót tett a régi nagy együttesek felfedezésében, főleg X Japan miatt (köszi Case a maradék Laputa diszkográfiát! ^^).
Ezek után már tényleg nem volt kilépés, a discmanemben is folyamatosan jrock van, és ha nagyobb winchesterem lenne akkor még sokkal több bandába is belehallgatnék.. Amiket még nagyon szeretek: DesRay, Buck-Tick, KuRt, Hanamuke, L'avier Matis, Misora, Gazette, Givuss, Machine, Penicillin, újabban Luna Sea és Siam Shade.
Hihetetlen jó érzés, hogy egyre több együttest és egyre több számot ismerek fel bulin, vagy legalábbis sejtem, hogy mi lehet. Ja igen és következő NSre tervezek vagy aki vagy Tenten cosplayt, csak legyen rá pénzem meg időm.. ^^
/jaj de nagyon hosszú lett, ezer bocsánat..

/