Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 18 Sat, 10:00 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2703 posts ]  Go to page Previous  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 181  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 28 Thu, 9:08 pm 
Forum Fanatic

MERRY - Beautiful Freaks (album, 2011.07.27)
Credits: Hikaru @jrokku.net

:boogie: :boogie: :boogie:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 12:45 am 
VIP Member

Jigsaw wrote:

Nagyon köszi, már meg is hallgattam, és gyanús, hogy ez az album is rongyos lesz. Minden dal tetszik, talán csak a -sabbat--ot felejtettem volna le közülük.
Viszont engem ma igencsak utált a MU, és hátha mást is, úgyhogy itt a korong MF-en is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 6:08 am 
oshare booty
oshare booty

fakkyeah!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 11:46 am 
oshare booty
oshare booty

első hallgatásra <3

nekem nagyon bejön a lemez!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 1:52 pm 
Forum Fanatic

Mi is meghallgattuk már kétszer! :) Nekem még emésztenem kell (annó a kislemezes dalok is csak sokadszorra értek be xD), de nem lett rossz. Vannak első hallásra bejövős dalok (Fukinkou Kinema, Shoudoku), meg sok egybefolyós/szürke/nememlékszemrá szám, úgyhogy még sokat fogom hallgatni! A zárás viszont nem tetszik: a SWAN szerintem kicsit béna/uncsi, utána meg abszolút felesleges az az outro. Mindenesetre jobban bejön a lemez, mint mondjuk a M.E.R.R.Y. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 4:02 pm 
oshare booty
oshare booty

pont ezt akartam írni
bár kicsit másképp xD
nekem iszonyatosan tetszik a korong. ami első blikkre wtf, hallhatóan nem illik oda az a skull és helyette viszont sajnálom a hameln, mert az viszont titta ilyen. remélem az eu verzióban rajta lesz
a végén a swan azért tetszett nekem, mert végre egy lassú dal xD kb mint a diruban is, szal annyira nem volt gáz
viszont ja, az outro semmilyen. igazából csak a keretjelleg miatt kellett, de nem annyira ötletes, mint mondjuk a sabbat

és ja 2: nálam is ezen megy a filó h a m.e.r.r.y album alatt vagy felett van-e ez a korong (nálam viszont ez a 2. hely körül van a peep show után szal dobogóért küzd a cucc)

kritikát még nincs kedvem írni, majd egyszer talán..

tényleg ki hogyan sorrendizálná a merry albumokat?
ha csak a majort nézem akkor nekem:

Peep Show
M.E.R.R.Y.
nu-Chemical Rhetoric
under-world

és ahogy írtam: az új vagy a merry elé 2. helyre vagy utána fog menni kb-re

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 4:07 pm 
oshare booty
oshare booty

http://merryweb.jp/schedule.html#days6

bakker!!! ezt csak most látom!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 4:49 pm 
Forum Fanatic

^ Jól hangzik! Bár ott lehetnék! :)

Huhh, nehéz ez a listázás, de most így hirtelen (csak a major albumok):

1. Under-world (igen, így utólag kicsit meglepődtem, de na XD)
2. Peep Show
3. nu-Chemical Rhetoric (majdnem ugyanannyira bírom, mint a PS-t, sz'al szoros XDDD)
4. M.E.R.R.Y.

Az új albumot még nemtom, de arra tippelek, hogy a PS és a nCR között lesz kb.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 5:37 pm 
oshare booty
oshare booty

ejj megugrott!
nálam az album eleje iszonyatosan jó de a 7-8. daltól kezdve esik, emiatt nincs topon.
ha megkeverték volna a listát lehet nálam is dobogós lenne

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 9:31 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Nekem Peep show - nuchemical rhetoric - M.E.R.R.Y. - under-world és köszi a linket, töltöm is. :greengrin:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 9:39 pm 
Site Admin

Hohóó, köszi én is! ^o^

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 10:32 pm 
Forum Fanatic

Közben lett 320 kbps link is, ha érdekel valakit: klikk! (egyébként az előző rip 256 kbps, sz'al igazából emberi füllel nem hallható a különbség, csak gondoltam, hátha köll valakinek xD).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 30 Sat, 12:04 pm 
VIP Member

Nekem jó a 256-os is, igénytelen vagyok :greengrin:

Nálam a majors:
Peep Show - a Sayonara Rain miatt 1., amúgy holtverseny lenne
M.E.R.R.Y
BF - ez így 6. hallásra
nu-Chemical
Under-world

Egyébként sztem a skull nem baj, h felkerült a BF-re, nekem legalábbis nem tűnt nem oda valónak. Változatosabbá teszi a korongot. Ezen a dalon mindig remekül elszórakozom, olyan, mintha Cöosi Rhea gügyögne a koponyának. Persze nem tudom, miről szól, csak nekem a banya jut eszembe róla :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 30 Sat, 10:07 pm 
Forum Fanatic

Na kivesézem már én is, sokadik hallgatásra, mégiscsak MERRY fan lennék, vagy mi. :lol:

01. -choral-: Sejtelmesen kezdődik az album, tetszik a hangulat. Egy icipicit hosszú nekem ez az intro, de végülis jó, főleg az a szimfonikus (?) hatás benne...vagy nemtom, szóval olyan drámai, na. xD Jó nyitány.

02. finale: Tipikus pörgős MERRY, semmi extra, de kezdésnek pont jó. Nem valami maradandó mondjuk - vagy csak hozzászoktam az egyből ható kezdőnótáikhoz, pl. Kubitsuri Rondo, Friction xxxx, stb. 7/10

03. Monochrome: Amikor első pár alkalommal hallottam kislemezen, akkor nem igazán tetszett, de azóta már egészen megbarátkoztam vele. A refrénnel van a legnagyobb bajom, kár hogy nem ötletesebb. Viszont továbbra is tetszik az akusztikus gitárszóló, hangulatos! 6/10

04. Zaa zaa: Ez a dal szinte elsőre elvarázsolt, megvan benne az a kis plusz, amitől olyan ragadós (de nem "túl slágeresen"). Minden a helyén van, gyönyörű az ének, és a hangszerek is király témákat játszanak, a szám felépítése is tökéletes. 9/10

05. Fleeting Prayer: Körülbelül olyasmi nekem, mint a Monochrome: annó nem hatott meg, de azóta megszoktam. Igazából ez a jobb ballada szerintem az albumon, jobban élvezném, ha nem rakták volna bele azt az üvöltözős "húdekemények vagyunk ám!" részt (vagy ha már ott van, akkor azon az intenzitáson folytatni, na az jó lett volna!). 6/10

06. -sabbat-: Átvezető...máris?? xD Na mindegy, elmegy. Nero dobolását mindig is szerettem hallgatni, mégis picit feleslegesnek érzem ezt az intermezzót (mondjuk passzol az intro légköréhez, sz'al egy szavam se lehet).

07. Fukinkou Kinema: Toronymagasan a kedvencem a lemezen! A jó öreg MERRY-féle ska-rock slágeresség, vegyítve a jó öreg MERRY-féle komolytalankodó őrülettel, nálam telitalálat. Zeneileg picit visszavisz az Under-world album lecsupaszított világához, keverve picit a Peep Show könnyedebb pillanataival. 10/10

08. Zetsubou: Szoknom kellett ezt a dalt (kicsit idegesített Gara "zeccbó zeccbó zeccbó zeccbó"-zása xD), de végülis akkora punk-rock party himnusz MERRY módra, hogy nehezen lehet ellenállni neki, hosszra is pont jó. Nem mindennapi húzása van a gitároknak! Ez a játékosság hiányzik nekem picikét a lemez elejéről. 8/10

09. Skull: A legrégebbi dal a lemezen (talán az egyik legrégebbi, eddig stúdióban nem rögzített MERRY dal összbevéve?), hozza is a régi kaotikusságot rendesen. Annyira nem fogott meg, de vannak benne fincsi részek, sokat fogom még hallgatni! 7/10

10. Yakou: Ezt a számot a kislemez óta eléggé megszerettem. Semmi különleges nincs benne, de jól összerakott kis nóta, megjegyezhető, fogós, szép refrénnel. 8/10

11. Crisis Moment: Erről már nem tudok mit írni, annó dicsértem eleget. xD Még mindig fasza. 9/10

12. Shoudoku: Tökös egy dal, odacsap, ahogy kell! Nagyon bejönnek az ilyen sodró lendületű, háttérvokálozós számok. Van megőrülés rendesen, szeretem. xDDD 9/10

13. The Cry Against ME: Na ez volt, ami először kicsapta a biztosítékot, azóta viszont egyre többet hallgatom, és tisztára belezúgtam, olyan kis varacskos dalocska. xD Ez az új változat jobban tetszik, tisztábban lehet követni Gara és Yuu párbeszédszerű üvöltözését is a refrén előtt. Apropó refrén, hát az huhú még mindig, a dal végénél meg akkora TROLLOLOL, hogy csak na! xD 8/10

14. Identity: Látom, megmentették a köztes sajátkiadós időkből ezt a dalt, hát nekem igazából mindegy, eddig se volt a kedvencem, ezután se lesz. xD Az eredetije egy picit jobban bejött, itt viszont sokkal jobb Gara hangja. Elmegy, nemrossz amúgy. 6/10

15. SWAN: Ebben a dalban a legjobb dolog Gara hangja a legelején, aztán sajnos az is...fura lesz ("kérlek Gara, ne menj olyan magasra, nem fog menni! ...na látod, megmondtam" xDDD). Hosszú és uncsiii~! 3/10

16. -dawn-: Jobban belegondolva mégis csak jó, hogy itt van ez az outro, legalább kicsit feledteti az előző dal után maradt rossz szájízem. Kis tingli-tangli levezetés, de ezek után belefér. xD

Összbevéve kicsit fura nekem az összkép. Megszoktam, hogy a MERRY albumok általában instant favorit dalokkal kezdődnek, aztán végig elszórva ott a többi jóság, itt viszont kicsit megbillent a mérleg nyelve, és erősen a lemez közepén helyezkedik el szinte az összes kedvenc számom. :lol: Ez azt a furcsa érzést eredményezi, hogy kezdetben nem tűnik olyan jónak a Beautiful Freaks, és igazából a végére sem, pedig tele van jobbnál-jobb számokkal! Szóval igazából abszolút nem lett rossz lemez, sőt! Mondjuk én az utsó két normál dalt kivettem volna, és betettem volna a helyükre a Hameln-t, de ne legyünk telhetetlenek. xD

Ez így 7/10 tőlem, jó kis lemez lett.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 31 Sun, 8:08 am 
Forum Addict

Jigsaw wrote:

Wuhúúú, ma akkor ezt fogom hallgatni teljes hangerőn, mert az jót tesz a kislányok lelkének :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2703 posts ]  Go to page Previous  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 181  Next

All times are UTC + 1 hour