Nekem a Gazette-ről és a Despa-ról egy full amerikai beütésű metálbanda jut eszembe! Ráadásul a despa goth metált játszik... Sztem nem minden visual kei, ami jól néz ki és még rock-ot is játszik!!! Most említhetném Mansont, de ő nem jó példa, mivel hide nagy spanja volt és előszeretettel majmolta őt, mind stílusban és zenében... és persze visual rock-ot játszik, ami nagyjából(!) megegyezik a visual kei-el. De akkor vegyük a Linkin' Parkot vagy a Limp Bizkit-et....
A diru-ban többen "majmolták" az X-et! Még ha volt mindenkinek egy egyéni stílusa is... Nem egyszer láttam Shinya-t full Yoshiki-nek "álcázva".
Meg láttam Kaoru-t és Die-t, sőt még Kyo-t is /bár ő nem utánozta hide öltözködését/ hide-s cuccban és hajjal! De főleg csak hajban és sminkben "majmolták" /nem túl jó szó, mert ennyi erővel én is majmolom hide-t, ráadásul egy alakulófélben lévő vk banda gitárosa is vok, ezért semmi okom elítélni őket...

/ hide-t!
Totchi-ka /ez nem gúnynév!!!!!!!!!!/ pedig a Luna Sea-s Sugizo-t részesíti előnyben... Ez nem baj, mert mind hide-t, mind Sugizo-t imádom!!!!!
Épp ezért a diru az egyik kedvencem!!!
Persze később télleg mindenki megtalálta önmagát!
A Guns 'n' Roses-t én az X-el szoktam hasonlítgatni, mert a zenéjük naon hasonló! Főleg mióta Pata megnézetett velem egy Guns'n' Roses koncertet a Tokyo Dome-ban................................................
A Guns 'n' Roses-ről jutott eszembe... a múltkor poénból így írtam le a Dirut: Dir 'n Grey...