Főoldal » Feature, Japán, Rock, SoundOfJapan+ hírek » LAZYgunsBRISKY az őszi Mondoconon!

LAZYgunsBRISKY az őszi Mondoconon!

A Bridear tavaly őszi koncertje után újra egy csupalány zenekar látogat el a Mondoconra! A LAZYgunsBRISKY négyese 2006 óta zenél együtt, stílusilag pedig valahol a dallamos hard rock és indie rock, valamint a karcosabb punk rock / garage rock közt mozognak.

Az első lemezük 2008-ban jelent meg és ennek sikere után felfigyelt rájuk a japán rock színtér egyik legendás alakja, Kenichi Asai. Az ő produceri segítségével jelent meg az első nagykiadós kiadványuk, a “Catching!” mini album, ami után egyre inkább kezdtek beindulni a dolgaik: újabb lemezek, hazai koncertek sora, külföldi megjelenések, európai turné és fellépés a 2011-es Japan Expón. Zeneileg is egyre kiforrottabbak lettek és a korai lemezeiken domináló nyersebb hangzás helyett az újabbakon már nagyobb teret kap a klasszikus hard rock is. 2012-ben leálltak és a tagok egy ideig különböző saját projekteken dolgoztak, de 2015-ben újra összeálltak. Ezután jött a csapat történetének egyetlen tagcseréje, távozott az eredeti gitárosuk Izumi a helyére viszont hamarosan meg is érkezett Yuko, aki korábban a szintén csupalány FLiP-ben bizonyított és a 2016 novemberi kislemez, a Roll Out már az ő közreműködésével készült. Azóta befutott még tőlük egy mini album és egy digitális kislemez, most pedig újraizzítják a nemzetközi kapcsolataikat és rajongói bázisukat is az októberi EU turnéval, ami hozzánk a Mondocon keretein belül jut el!

Az Őszi Mondocon időpontja idén október 20-21, a zenekar pedig a szombati nap főattrakciója lesz. Addig is alább lehet ismerkedni velük videók, linkek és egyéb infók segítségével, a rendezvényről pedig bővebb infó a Mondocon oldalán és az őszi con facebook eseményénél!

Az este menetrendje:
18:30 – technikai szünet
19:30 – koncert

LAZYgunsBRISKY

Lucy (ének) / Yuko (gitár) / Azu (basszusgitár) / Moe (dobok)

hivatalos oldal / facebook / youtube / twitter / instagram / spotify

Diszkográfia:
The Trip / demo CD / 2007
Quixotic / album / 2008
”Catching!” / mini album / 2008
26times / mini album / 2009
Childhood / kislemez / 2010
LAZYgunsBRISKY / album / 2011
Roll Out / kislemez / 2016
No Buts / mini album / 2017
Kiss Me / digitális kislemez / 2018

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB