Adam Chaplin kegyetlenül fos volt, de kb. ilyenre számítottam.
Igazából nem is horror volt (szerintem), hanem inkább egy nagyon véres, nagyon túlpörgetett (és nagyon debil) akciófilm. Random érdekesség, hogy a főszereplő izompacsirta fószer rendezte, vágta, csinálta az effekteket, illetve a zenéjét is ő szerezte. xDDD Egy kínos/röhögős megnézést azért megér, ha valaki bírja a szemetet.
A
The Whisperer in Darkness is terítékre került, még friss az élmény, hát nemtom... tulajdonképpen nem volt rossz! Érdekes volt, ahogy alakítottak a történeten - gyakorlatilag kisebb-nagyobb különbségekkel az első órában lezavarták a novella sztoriját, onnantól kezdve meg jött egy kicsit feszültségtelibb/akciósabb szál, gondolom hogy kicsit modernizálják mégis az egészet. Na pont ezekkel a jelenetekkel volt bajom néha... valljuk meg, eléggé gagyik voltak (a repülős részt örökre kiégetném az agyamból, ha tehetném xDDD). Kezdtem félni, hogy elrontják a hangulatot, de végülis a befejezés a maga bizarr módján kárpótolt, és ha nem is teljesen "Lovecraftes" hangulatú volt, de mindenképpen egy jópofa/érdekes B-film lezárás volt. Szóval nem volt gáz a film, csak volt pár fogcsikorgatóan kínos jelenet. xD
edit: ha már Lovecraft - meglepődtem, nem is tudtam, hogy Stuart Gordon, akinek a marhajó
Re-Animator-t köszönhetjük, egyben a szintén baromi hangulatos
Dagon rendezője is (van "pár év" a két mű között xD)! Sőt, úgy látom, becsúszott neki még pár Lovecrafthez lazán kapcsolódó film (
From Beyond,
Castle Freak), szóval azokat szerintem fel is veszem a várólistámra.