Főoldal » SoundOfJapan+ hírek » Bemutatkozás – A KPop szekció egyik új írója

Bemutatkozás – A KPop szekció egyik új írója

Sziasztok, Anii-chan vagyok az egyik új író aki a kpop szekciót erősíti mostantól! Nem hiszem, hogy rengeteg embert érdekelne, ha regényként fejteném, ki az életrajzom ezért ne féljen senki, nem fogom sokáig fecsérelni a szót, de gondoltam lehet akit érdekelne, mit is keresek itt!

Általános iskola közepe felé elkezdtem érdeklődni a japán kultúra iránt (gondolom nem vagyok egyedül :D), jó mélyen beleástam magam és el is határoztam, hogy ha eljön az ideje, a japán szakra fogok felvételizni. Ehhez a tervhez a középiskola végén is szilárdan ragaszkodtam, holott időközben (nagyjából 5 éve) a Facebookon rohamosan keresztülsöprő Hallyu lévén megismerkedtem a koreai kultúrával is (SNSD – Gee *krhm*) és lassan kezdte felemészteni a japán iránti rajongásomra szánt időt. Jelenleg utolsó félévemet kezdem a japán szakon és már-már hivatásomnak érzem a két ország közti kultúra közvetítést és összehasonlításuk, illetve lassan az irántuk érzett szeretetem is kiegyensúlyoztam.

Mikor először hallgattam Kpopot, ugyanazokat a népszerű bandákat hallgattam, mint mindenki, SNSD, Shinee, Big Bang, U-kiss stb. Első biasom a SS501ból és a dorama világból jól ismert Kim Hyun Joong volt. Aztán néhány éven belül kicsit belefásultam a lány és fiúbandák által untig ismételt formáiba (persze senki ne vegye ezt sértésnek) és másra vágytam. Lassan megismerkedtem a népszerű majd az underground koreai hip-hop világával ez után pedig már a műfaj sem volt határ, rock, indie, R&b, ballada, soul, folk, edm stb., minden lenyűgözött és lassan átálltam a „kritikusi zenehallgatásra”. A számokban ma már fontosnak érezem értékelni a dalszöveget, a zenei részeket külön-külön, az énekest vagy az énekesek összecsengését sokszor a videoklipet és a koreográfiát is, hiszen nem hiszem, hogy csak velem fordult volna elő, hogy egy jó számot a klipje vagy a dalszövege miatt szerettem volna meg igazán! Ami manapság a kedvenc énekeseimet illeti Eddy Kim, Hyuna és Jay Park állnak az élen, de persze rengeteget felsorolhatnék, mint például: Beenzino, Giriboy, San-E, Hyukoh, Zion.T vagy Jessi.

Remélem mindenki szeretettel fogadja majd a cikkeimet és engem, és sokakat sikerül majd új, eddig számára ismeretlen előadókkal megismertetnem. ^_^

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB