Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 Apr 30 Wed, 6:16 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 1074 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 72  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 29 Sun, 11:01 pm 
Forum Addict

Végigjátszottam a Dreamfall - The Longest Journeyt.

Kalandjáték, amely két különböző világon játszódik. Az egyik a mi világunk a jövőben, a másik pedig egy misztikus világ, amely kapcsolatban áll ezzel.

A főszereplő Zoe Castillo, egy fiatal lány, aki éppen nem nagyon tudja, mit kezdjen az életével, szakított a barátjával, kimaradt a suliból...persze hamarosan elég tennivaló zúdul a nyakába :)

Eleinte egyszerű kalandjátéknak indul, de elkezd bonyolódni, és sokkal mélyebb lesz a végére, mint először sejteni lehet. Nem beszélve a kis cyber-háttérről, aminek külön örültem :)

Összegezve: nagyon jó, elgondolkodtató történet, jó ritmusban elmesélve, logikus fejtörőkkel (kivéve egyet :roll: ). Azoknak ajánlom, akik szerették az Omikront (hányszor mondtam játék közben, hogy most már elég, uninstallálom :lol: ), a Fahrenheitet (a legjobb játék amivel az utóbbi időben játszottam) és úgy általában a mászkálós, problémamegoldós, párbeszédes játékokat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 30 Mon, 11:19 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

annyira kár hogy ezek a kalandjátékok kezdenek kihalni. A fahrenheit (eredeti címe: Indigo prophecy) egy égi áldás volt. Azóta kb semmi. van egy Glass Rose (only ps2) ami egész tűrhető meg a still life (pc, xbox).

Az a baj hogy ha kalandjáték, akkor is egyre több lesz benne az akció. Pl a Condemned egy zseniális game de egy idő után átmegy teljes hentelésbe.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 30 Mon, 11:56 am 
Member

Mona wrote:
annyira kár hogy ezek a kalandjátékok kezdenek kihalni. A fahrenheit (eredeti címe: Indigo prophecy) egy égi áldás volt. Azóta kb semmi. van egy Glass Rose (only ps2) ami egész tűrhető meg a still life (pc, xbox).

Az a baj hogy ha kalandjáték, akkor is egyre több lesz benne az akció. Pl a Condemned egy zseniális game de egy idő után átmegy teljes hentelésbe.

Nana, nem haltak ki a kalandjátékok. Sőt!Sztem most kezdik élni a reneszánszukat:)Nem rég adták ki a Sam and Max első idényének befejező epizódját, Runaway 2 is mostanság jelent meg, Sherlock Holmes sorozatnak futószalagon jelennek meg a részei(a legújabb a The awakened) Secret files:Tungusca is egész jónak tűnik, fejlesztés alatt a baromi jónak ígérkező Theseis,Fahrenheit készítői is ügyködnek a Heavy Rain-en(mondjuk ez csak valamikor 2009-ben jön)
Engem is inkább a fölösleges akció bevezetése zavar a kaland játékokban, nem értem 1 alapjából gondolkodásra késztető játékba minek kell berakni lopakodós, vagy lövöldözős részeket...Ha már a Condemnedet is kalandnak nevezed, akkor ide tartozik az egyik kedvenc játékom is a :Call of Cthulhu:Dark corners of the earth.Ez inkább kalandnak számit mint a condemned, amiben igazából csak másodlagos szerepet kapott a bizonyítékok gyűjtögetése.
A lényeg , hogy a kalandjátékok ismét virágkorukat fogják érni(persze annyira soha nem lesznek előtérben mint a hőskorszakban xD) de elég sok cím jelenik meg ahhoz, hogy bizakodjunk és kellő elfoglaltságot találjanak a kaland játékok kedvelői:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 30 Mon, 12:12 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

a call of cthulu tényleg egy jó játék lett. A heavy rain trailere meg a kedvenceim közé tartozik.. azt is nagyon várom.

mindenesetre kalandjátékból rémesen kevés jelenik meg. A konzolosoknál a J-rpg dömping miatt szerintem hely sem jut az ilyesminek. A mai pc-sek meg wow-oznak meg cs-znek.

Én megkérdőjelezném az újjászületést de azért kiváncsian várom. A wii talán egy remek táptalaja lesz ennek mert ott nem tudnak felvágni a grafikával és a wii-mote is remekül helyettesítheti az egeret.

nekem amúgy a legkedvesebb kalndjátékom a Discworld 1 volt. Emlékszem a pcguruban játékteszt helyett mesés formában végig mentek az egész játékon.

monkey island meg goblins és társai nekem kimaradtak. Őszintén szólva mostanában meg nincs már ezekjhez türelmem. Csajom pepecselt el hetekig a Still Life-ban (amit akkor ajánlok nektek mert remek adventure) . Én ha már keményen állok neki valami összetettebb játéknak akkor az jrpg (hát jó hogy hisz, buzi konzolos vagyok :) )

de ez már izlés meg megszokás kérdése. Azért meg tudom érteni hogy egy normális ember nem fog 6 órán keresztül instant harcban tápolni egy karaktert tök egyedül offline világban.

én igen :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 30 Mon, 12:34 pm 
Member

Fújjjj, Still Life xDNah igen, annál a játéknál besokalltam és végigjátszást vettem igénybe...Tudom, kalandjátéknál ez felér 1 szentségtöréssel, de muszáj volt...xDEgyszerüen nem bírtam megcsinálni a zár kinyítós részt...Másfél nap szenvedés után, szakítottam az elveimmel és megnéztem a Cd games végigjátszását:(Úgy sajnálom, hogy nem sikerült magamtól végigvinni azt a játlkot...De mindegy, lehet valamikor megint neki állok, érettebb(xD) fejjel, hát ha sikerül.(mondjuk most már nem lenne nagy cucc, így, hogy ismerem mit kell csinálni)

Offline tápolni meg én is képes vagyok 6 órán keresztül xD Igaz nem Jrpg-ben,(még az öreg szürkén anno nem szerettem az RPG-ket, szinte csak Gex meg Spyro szerű platform gémekkel nyomtam xD) hanem szimpla, nyugatiban.:Oblivion,NWN,Gothic a kedvemceim közé tartozik:)Csak a felszereléssel órákig képes vagyok elpepecselni.(hack 'n slash-eket nem is számolom, azokban is rengeteg ídő megy el a tárgy készlet nézegetésével xD)

A legújabb Jrpg amivel játszottam, a phantsy star universe volt...Nah, ezt a játkot mindenki kerülje el messzire..Konzolon nem tudom milyen(láttam 360-ra is kiadták) de PC-n valami iszonyat szar..Offline játékmóban is kell netkapcsolat így lagzott a játék xD Senkinek nem kivánom azt a 23 órát amit a játék során éltem át..(ott untam meg, amikor az egyik fórumon olvastam hogy 70-es szinten fejezte be, én meg akkor még csak 42-es voltam..28 szint kínszenvedést biztos nem bírtam volna még ki, így ment a süllyesztőbe:D)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 30 Mon, 12:37 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

phantasy star eredetileg dreamcast-ra megjelent online rpg lett volna. Illetve lett is de nem nagyon tudták akkoriban kiaknázni a DC képességeit (jóval megelőzte a korát) úghogy a game sem darált maga alá mindenkit. Ezek az új phantasy starok meg nagyon gyenge próbálkozások.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 30 Mon, 12:44 pm 
Member

Igen tudom.Miután bezárták a PS szervereket és felhagytak a DC további támogatásával, a rajongók saját erejükből tartották fenn a szervereketAlig voltak fanatikusokxD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 May 01 Tue, 4:53 pm 
oshare booty
oshare booty

Quote:
Game over
A Playstation atyja otthagyja a Sonyt

full cikk-deszká!
pf.. most mondjam azt h végre felnőtt? (bitti titokban végig nintendózott XP)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 May 01 Tue, 10:11 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

zone of the enders 2 nagyon beszarás.. nem írok róla semmit mert majd bíborhold kollega biztos kommenteli...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 May 02 Wed, 4:40 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Nem^^"
Félek, hogy megint kitör a háború x)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 May 02 Wed, 7:15 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Bíborhold wrote:
Nem^^"
Félek, hogy megint kitör a háború x)

nem volt háború... sőt neked kifjezetten jót tesz.. a végén megtanulsz nomrálisan vitatkozni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 May 03 Thu, 11:58 am 
Site Admin

Mona wrote:
Case wrote:
Mona wrote:
abszolut. köv baracklé party-nál muszáj lesz a négybe belekukkantanod. Resi hangulat zombik nélkül ellenben 80as évekbeli európai falusi redneck hangulat... egy álom.

REvil zombik nélkül....? meee'van? o_O?

nem tom. Az ötben megint lesznek.. ha minden igaz rohanó gyors tipusúak. a négy viszont zseniálisan eltalált. parasztok vannak benne .. elátkozott parasztok.. nagyjából ugyanúgy viselkednek mint a zombik csak egy kicsit emberibbek

hááááááááát... inkább lassú parasztok, mint szaladgáló zombik. O_O a rohanó zombiknál nagyobb szentségtörés nem létezik imho. =o=

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 May 03 Thu, 4:33 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
Mona wrote:
Case wrote:
Mona wrote:
abszolut. köv baracklé party-nál muszáj lesz a négybe belekukkantanod. Resi hangulat zombik nélkül ellenben 80as évekbeli európai falusi redneck hangulat... egy álom.

REvil zombik nélkül....? meee'van? o_O?

nem tom. Az ötben megint lesznek.. ha minden igaz rohanó gyors tipusúak. a négy viszont zseniálisan eltalált. parasztok vannak benne .. elátkozott parasztok.. nagyjából ugyanúgy viselkednek mint a zombik csak egy kicsit emberibbek

hááááááááát... inkább lassú parasztok, mint szaladgáló zombik. O_O a rohanó zombiknál nagyobb szentségtörés nem létezik imho. =o=

nagyon jól megoldották.. megamaradt a rezis hangulat ..mert valahogy benned él a régi zombik emléke és csak a félelem faktor nő azzal (ja és ilyen sivatagos napféynes táj van..arab kis utcák ilyesmi) hogy meglátod a saroknál a gyors árnyékokat de nem tudod honnan jönnek.. én megnéztem a trailerét és nagyon megfogott...

http://youtube.com/watch?v=dvxe0tDL9g8

megnézni vagy nincs több free- friendly-baracklé xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 May 03 Thu, 6:11 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Mert nagyon szeretem Norbert bratyót és mert hajt a bizonyításvágy, íme:
(Ugyan nem a kért játék tesztje, de ez van)

Oni
Végül jöjjön egy kis nosztalgia. 2000-ben a Bungie csodátt tett ezzel a játékkal. Ha jól tudom több díjat is kapott, mint pl. az év akciójátéka. Nem véletlenül. Ennyire jól eltalált akciójáték kevés volt a kezemben, mint az Oni, és még feldobja az egész hangulatát az, hogy animés. Anime openinggel kezd, a karakterek 3D-s animefigurák, a sztori is elmenne egy anime filmnek. Nah, de menjünk szépen sorban.
Az Oniban Konokot, a lilahajú ügynököt irányítjuk, aki a TCTF tudományos bûnözéssel foglalkozó speciális alakulat tagja. Kapnak egy bejelentést, hogy a szindikátus valami nagy dobásra készül, ezért a csapatot a helyszínre küldik, azonban kiderül, hogy az egész egy nagy csapda, így Konoko maga deríti ki mi történik. Késõbb egyre több csapdának, és árulásnak leehtünk szemtanúi, ugyanis ez a játék egy interaktív pszicho-thriller anime. Konoko nemsokára egyedül marad, egyetlen megbízható barátja, Shinatama is a szindikátus áldozatává válik, majd fõhõsnõnk szembesül sötét múltjának titkaival. Olyan izgalmas, hogy csak azért sem tudjuk abbahagyni, ha egyszer elkezdjük.
Jövõbeli technológiát mintázó helyszíneken kell felderítenünk a szindikátus embereit, majd minél elõbb hidegre téve a rosszfiúkat a fõgonosz után kell néznünk. Ellenfeleinket elintézhetjük fegyverekkel, de most jön az Oni nagy csodája. Konokot a harcmûvészetek mesterévé fejleszthetjük, kezdetben csak egy kombót tud, késõbb egyre több technikát tanul, pl. Devil Spin Kick, Rising Fury. Ezeket a szavak elüvöltve végre is hajtja a támadást. Az ellenfelek mesterséges intelligenciája ehhez illeszkedik, védekeznek, kicsavarják kezünkbõl a fegyvereket, és lelõnek vele, ezen felül õk is tudnak bunyózni, fõleg a nindzsákkal kell nagyon óvatosan küzdeni. Ha ellenfeleink szupertámadásukat üvöltik el, nem árt visszavonulni. A fegyvereket stratégiai szempontból lehet felhasználni. Igazán eredetire sikerültek ezek is.
Pisztoly
Kicsit sebez, és elég nagy a visszahúzása. Ha gyakoroljuk vele a célzást, hasznos lehet gyengébb katonák ellen.
Uzi
A rosszfiúk fegyvere. Elég gyenge, közelre hatásos, de én a bunyót ajánlanám helyette. Viszont a rosszaktól nem árt elvenni, mert õk mesterien bánnak vele.
Plazma ágyú
Remek célzóberendezéssel van felszerelve. Távolról bárkit elintéz. Ugyanígy van ez velünk is, szerencsére a gép rosszabbul céloz.
SBG ágyú
Nagyon masszív pusztító eszköz. Ha eltálálnk vele valakit, azonnal feldobja a talpát. Pontos találat esetén a gránát felrobban, ha simán a földre lövünk, szétpattan újabb darabokra, amik szintén felrobbanak ez által lebombázhatunk egy egész teret.
Phase Stream ágyú
Folyamatos plazmacsóvát lövell ki magából. Közelről közepes ellenfeleinket könnyedén ártalmatlanná tehetjük.
Van Der Graaf pisztoly
Hasznos fegyver. Segítségével pillanatnyi sokkot okozhatunk egy ellenségnek, és miközben rázkódik az áramtól gyorsan lepüfölhetjük. Sajnos ellenfeleink is megfelelõen tudják kezelni. XD
Scram ágyú
Egy adag rakétát küld ellenfeleink képébe. Leginkább a rosszfiúknál szoktam látni, igazán nagy hasznát nem vettem. Pontatlan, és a sebzése nem elég nagy ahhoz, hogy kárpótolja a hátrányát.
Mercury Bow
Az igazi mesterlövész. Hideg higanysugarat lõ ki, amitõl mindenki kidõl, kivéve a páncélzott androidokat, nekik kettõ kell. Vigyáznunk kell az ilyen fegyvert hordozó katonákkal, mert Konokonak sokszor elég egy lövés, és ez elöl nem lehet leugrani.
Scream ágyú
Egy különös élőlényt enged ki, aki szabad akarattal bír. Ezek a zöld, sikoltozó energialények az űrben lebegnek és életet szívnak. Leginkább egy önállóan mozgó energiagömbre emlékeztetnek. Remekül ki lehet szedni vele ellenfeleket rejtett zugaikból, csak vigyázzunk, mert a lény Konokot is támadhatja.
Wave Motion ágyú
Ritka, nehéz, de pusztító. Folyamatos energiasugárral bárkit hamar a földre küld. Konoko nehézkesen mozog vele, így nem érdemes magunkal cipelni.

Fegyverbõl egyszerre csak egy lehet nálunk, viszont tárgyakból több is. Van elsõsegély, piros és zöld töltény, energiapajzs, láthatatlanság. Ezekbõl találunk többet is a fejezetekre osztott pályákon, akár a civilektõl is kérhetünk. Zene az nincs a pályák alatt, csupán hangulati elem, amikor harcra kerül sor, vagy valamilyen eseménynek lehetünk szemtanúja.
Az Oni egy mestermû. Akinek kell, szóljon nyugodtan. ^^ Garantált szórakozás!

Grafika 5/4
Zene 5/5
Játszhatóság 5/5
Összesítés 5/5

Ami jó benne...
-Pc-n eddig soha nem látott harcrendszer és játékmenet.
-Izgalmas sztori, ahogy ez a japánoktól elvárható.
-Animés artwork.

Ami rossz...
-Néhol elõfordulnak grafikai hibák.
-Lehetnének szebbek is az animés elemek.
-Kezdõk számára nehéz lehet az irányítás.

http://www.rockstargames.com/oni/main.html

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 May 03 Thu, 6:31 pm 
Site Admin

Mona wrote:
http://youtube.com/watch?v=dvxe0tDL9g8

megnézni vagy nincs több free- friendly-baracklé xD

REvil cuccokkal kapcsolatban nincs szukseg gyozkodesre, meg zsarolasra.. xD Koztudottan utalom a jatekokat es ez, meg a Parasite Eve a nagy kivetelek. nah, nezem is~
~~~
~~
~
hmmm.. há' fene tudja, engem nagyon nem gyozott meg. meg foleg ugysem tudnek vele jatszani. mivel ugye sose jatszom ilyen vackokkal ezert nem tudom olyan gyorsan kezelni a dolgokat mint kellene, ezrt rohangaszo zombik ellen eselyem sem lenne imho.
egyebkent meg nem volt rossz az a bizonys Dawn Of The Dead remake, de amiatt atkozom majd mindorokke, hogy divatba hozta a rohangaszos zombikat... =o=

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1074 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 72  Next

All times are UTC + 1 hour