Fenn van az új dvd sukin.
A chilei közönség előtt le a kalappal, még ilyen lelkes, kommunikatív, őrült, magával ragadó társaságot nem láttam koncerten, mint amilyenek ők voltak. Pillanat alatt átragadt az egész zenekarra a belőlük sugárzó energia, lelkesedés, szeretet.
Hyde nemrég azt nyilatkozta, hogy a chilei koncert volt életének egyik legszebb napja, meg tudom érteni, hogy így érez. Nagyon sokat kapott ezen a koncerten az egész zenekar a rajongóitól. Hydenak Ken-t már sikerült meggyőznie, hogy menjenek oda koncertezni a Laruku-val, most szerintem a többieket győzködik, remélem összejön nekik.
Rövid kis kedvcsinálónak álljon itt néhány gondolat. Úgy érzem, regényt fogok írni...Előre is bocsánat.
Jó hallani élőben a Beast és Hyde régi dalait.
Az összes valahogy másképp szól, kicsit belepiszkáltak a hangszerelésbe. Pörgősebb, dögösebb, jobb, másmilyen, mint eddig.
Ehhez persze nagyban hozzájárul Arly munkája, aki hihetetlen energiával, kedvvel, pontossággal adja a zenei alapot. Nagyon jó ez a srác, sokat fejlődött a Vamps-sal töltött évek alatt. Tegnap már meg sem lepődtem, hogy az Oblivion Dust új dobosaként láttam viszont. Szegény Ken Lloyd majd megint készítheti a woodoo babát Hyde részére, ha annak kedve szottyanna szólózni, mert akkor megint ugrik a fél zenekara.
Kaz hűvös, hihetetlenül nyugodt személyiség, néha elgondolkodom, hogy hogy érezheti magát ebben a zenekarban, annyira különbözik a többiektől. Aztán belecsap a Devil Side gitártémájába és már nem is annyira nyugtalankodom, örülök, hogy annak idején Hyde addig rágta a fülét, amíg rábólintott a közös zenélésre, más gitárossal már el sem tudnám képzelni ezt a bandát. Azért az életveszélyes, amit a gitárjával művel a koncertek végén. Féltem a fogait és a szemeit, meg egyéb testrészeit.
Ju-ken basszgitárját most nem éreztem annyira erőteljesnek, lehetett volna tenni az ő hangsávjára is egy kis kakaót. Ellenben énekelt!!!!!! Egyébként hozta a szokásos őrült formáját, pörgött, hergelte a közönséget és lelkesen visszadobálta a színpadon landoló dolgokat.Bár azt nem tudom, hogy azzal a piros melltartóval mit csinált a végén, amit megkaparintott.
Jin-t elég keveset mutatják, ő mindig is szeretett elbújni a szintetizátor mögött. Azért a Sweet dreams intrója most is nagyon szép volt. Csak magát a live verziót nem szeretem, ki lehet vele üldözni a világból (niji 2), még egyszer sem sikerült jól előadni koncerten. Én nem fakadnék sírva, ha nem játszanák. Vagy hangszereljék át, mert így nem jó. De a legjobb az lenne, ha Hyde ki sem nyitná a száját, míg az összes hangszer be nem lép normálisan. Vagy ez menjen csak hydeless verzióban.
És ha már Hyde szóba került. Őt tartogattam a végére.
Nem hittem a szememnek, amikor megláttam a nyakában a 12 húros új szerzeményét. Ami nem nyakláncként funkcionált, hanem tényleg játszott rajta. A koncert csúcspontjai számomra: Dolly (ez csak szimplán marha jó volt, nem volt benne a 12 húros feketeség), a Samsara és a My first last. Némileg utána olvastam a témának, nem egyszerű ezen a fajta hangszeren játszani, főleg ilyen pici kézzel és rövid ujjakkal. Szóval ügyes volt, na. (Glory kicsi szíve dagad a büszkeségtől) A hangja is rendben volt, tényleg változtatott az éneklési technikáján. Néha meg voltam győződve, hogy nem fogja tudni kiénekelni a dallamot, mert oda le, vagy fel már nem nagyon lehet menni. Kíváncsi vagyok, hogy a Laruku-ba hogy fog énekelni, és hogy ez a fajta éneklés marad e kizárólag a Vamps-os koncertekre. Az angoljára ellenben nagyobb hangsúlyt kéne fordítania, mert az botrányos. Vagy pedig hagyja a csudába és énekeljen japánul, mert nem lehet érteni amit énekel.
Táncolni, még mindig nem tanult meg, hála az égnek. Még ezelőtt a koncert előtt jókat vigyorogtam pár fotón, hogy aha, majd persze, hiszem ha látom, Hyde. Te meg a kockás has! Hát izé...
Na jó, eleget szaporítottam a szót, ha van kedvetek és időtök, és főleg helyetek a gépeteken, akkor jó koncertezést!
Setlist
01. PLUG IN
02. DEVIL SIDE
03. SWEET VANILLA
04. IT'S SAD
05. THE PAST
06. SECRET IN MY HEART
07. SWEET DREAMS
08. GET UP
09. VAMP ADDICTION
10. DOLLY
11. SAMSARA