Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 4:36 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490 ... 516  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 10:36 pm 
Forum Fanatic

DUM SPIRO SPERO (deluxe edition) scanek
Credits: superlevenloos

Gondolom ugyanúgy az EU deluxe editioné, mint a rip is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 31 Sun, 1:19 pm 
Forum Fanatic

Kép az európai turné pólóiról, az Okami Records jóvoltából:

Image

(hehe, jól látom, hogy az a jobb fenti kicsit Giger utalás/koppintás? :grin:)

És egy kis érdekesség: az HMV megkérdezte a bandát, melyik 10 lemezt vinnék magukkal egy lakatlan szigetre:

Bauhaus - Press The Eject And Give Me The Tape (Kyo)
David Sylvian - Secrets Of The Beehive (Kyo)
The Beatles - 1962-1966 (Kaoru)
The Beatles - 1967-1970 (Kaoru)
D'ERLANGER - LA VIE EN ROSE (Die)
ZIGGY - KOOL KIZZ (Die)
Alice in Chains - Dirt (Toshiya)
Radiohead - OK Computer (Toshiya)
AION - Absolute (Shinya)
GARGOYLE - Geki~furebumi~ (Shinya)

edit: egyébként Dada (Velvet Eden énekes) nemrég írta Facebookon, hogy a napokban meglátogatja a bandát valami közös munkával kapcsolatban, Toshiya pedig a legutóbbi Rock Sound magazinban rejtélyesen annyit mondott, hogy kicsit visszavonulnak a stúdióba, hogy valaki kérésére írjanak egy dalt. Hmm, szerintem ez nem lehet véletlen! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 31 Sun, 10:11 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Na, hazaértem és sikeresen leheggesztettem a lemezt, aztán meg is hallgattam és összességében nagyon meg vagyok elégedve az albummal.
Délután már írtam Twitteren, olyan mint a Jelenések Könyve vagy Dante Pokla újrainterpretálva, a tengerfenékről alulnézetben, sötétlilában vagy indigókékben.

A szinesztézia jó kis elhajlás, de másképp nem tudom kifejezni. Egységes, ütős, mély hangzás, a basszusgitár és a dobok tiszta, erős alapot szolgáltatnak és remekül elbírják a hátukon a helyenként igencsak meglepő gitártémákat és Kyo elborultan beteg "éneklését" - idézőjelben, merthogy a helyenként koloratúr falsettoba hajló éteri sikolyokat, mélyről feltörő hörgéseket és gyomorforgató mikrofonba-hányásokat nehezen lehetne az éneklés szigorúan vett kategóriájába sorolni, akárhonnan is nézzük/hallgatjuk a dolgokat.

Külön plusz pont, hogy valahogy nagyon egyben van az egész. Szinte minden dalban visszaköszön egy kis csalafinta téma, nem tudom h gitár-e vagy valami más, extra hangszer, néha a zongora viszi, de mindig ott van. Könnyed, keleties-arabeszk hatást visz az egész albumba, ettől nekem olyan a hangzóanyag, mintha a Toguro világába ugrottunk volna fejest (na ezt megintcsak nehezen tudnám elmagyarázni ettől kézzelfoghatóbban).

Tetszik h az igazán brutálisan hosszú számok sem lesznek unalmasak. Most írok a dalokról is bővebben, bár pontozni nem fogok, mert még sokat kell hallgatnom ezt az albumot. Igazuk volt, nehezen emészthető, ez az egy biztos. Emiatt előre hallom a fújolásokat, mert a zenei hozzá-nem-értők biztos leszólják majd...

01. 狂骨の鳴り (Kyoukotsu No Nari) - Nem semmi intro, úgy éreztem, ott állok a Pokol tornácán és alátekintek a dantei alvilágba. Előre vetíti a teljes albumra jellemző elborultságot.

02. THE BLOSSOMING BEELZEBUB - Hosszú szám, de tetszik. Van benne valami nem evilági, főleg ahogy Kyo áriázik az elején, ugyanakkor fenyegető is, no persze egy sátáni dalhoz kijár ez a hangzásvilág.

03. DIFFERENT SENSE - Kellett ide ez a dal, mielőtt már az elején ellaposodik az album. Ebben nagyon jól tetten érhető az a bizonyos "víz alatti" hangzás, amire céloztam. Így, albumról hallgatva még az a botrányosan szar PV se jut az eszembe x"D

04. AMON - Ezt a dalt nagyon elkapták, pont amikor lelassul, akkor gyorsul be igazán. Próbáltam az egyiptomi istenséget beleképzelni, mivel bibliai utalás nehezen lehetne a címe, de valamiért Amon Goeth jutott az eszembe :beaten: Viszont a dal kimondottan bejövős összességében.

05. 「欲巣にDREAMBOX」あるいは成熟の理念と冷たい雨 ("Yokusou Ni DREAMBOX" Aruiwa Seijuku No Rinen To Tsumetai Ame) - Már a sample-ből tudtam, hogy ez lesz az egyik kedvencem az albumról és nem csalódtam. Már láttam dalszöveg-fordítást is, úgy látom, ez lett az első számű közkedvenc. Koncerten jó lesz!

06. 獣慾 (Juuyoku) - Ez az a szám, amire minden csontunkat porrá fogjuk zúzni koncerten és örülünk, ha megússzuk élve! x"D Epic headbang material!

07. 滴る朦朧 (Shitataru Mourou) - Ez szintén zúzda, nekem tetszik, hogy két gyors dal került egymás mellé az albumon, kellett középtájra ez a lendület, ahogyan kellett a lassítás is ezek után...

08. LOTUS - Furcsa, hogy előttem senki nem észrevételezte, hogy újravették, pedig sokkal jobb, mint a kislemezes változat. Nem éreztem olyan szétcsúszottnak és a "vizes" hangzás is kap elég szerepet benne. Single-ön nem tetszett és semmitmondónak tartottam ezt a dalt, de itt nagyona helyén van. Máshova nem kerülhetett volna az albumon.

09. DIABOLOS - Első benyomásom az volt h "Jézus a kereszten! Ez majdnem 10 perc hosszú!" de szerencsére nem unalmas, sőt! Érdemes figyelni a vissza-visszatérő témákra, még a szövegben is. Olyan mint egy metál szimfónia, epicségben a Vinushkát közelíti.

10. 暁 (Akatsuki) - Kezdünk megint begyorsulni, ami egy ilyen hosszú nóta után helyénvaló is, a végén még a túláradó mélységbe fulladtunk volna.

11. DECAYED CROW - Újabb zúzás, amire szétroncsolhatjuk magunkat, már ha marad még testünk, mire erre kerül koncerten a sor :Đ

12. 激しさと、この胸の中で絡み付いた灼熱の闇 (Hageshisa To, Kono Mune No Naka De Karamitsuita Shakunetsu No Yami) - Ezt is újravették, kicsit mintha rövidebb lenne, mint a kislemezes változat. Mást nem is írnék, ismerjük és szeretjük már vagy 2 éve, ennyi.

13. VANITAS - Ez a szám egyszerűen gyönyörű, az elejétől a végén lévő zongoráig. Lezáráshoz közeledve pont ide való. A parttalan óceánnak mégis van partja.

14. 流転の塔 (Ruten No Tou) - Ez a dal tele van váratlan fordulatokkal és olyan a lezárása, hogy igazából nincs lezárása. A végén, ahogy Kyo sikolya visszhangozva elhal az ürességbe, na az egyúttal a folytatás előszelét is magában hordja.

Bonus dalok:

Rasetsukoku - Na ez legyen koncerten, méghozzá kötelező jelleggel! Nagyon elkapták ezt a remake-et, minden tekintetben.

AMON Symphonic version - ez az első szimfónikus átirat, ami nekem tetszik. Jól áll nekik ez a nagyzenekari hangzás, gyakrabban kellene ilyennel kísérletezniük. Lehet h ez a tavalyi, Apocalyptica-val közös turné jótékony mellékhatása, minden esetre jól sült el a végeredmény.

Összességében ez az album nem egy könnyen emészthető darab, megér még nálam is jópár hallgatást és elleszek vele egy darabig, de legalább akkorát szól, mint a világháború. Azért érdekelne, hogy egy-két megoldást élő, egyenes "adásban", koncerten hogyan fognak vissza adni, minden esetre kíváncsian várom.

Más: a merch tetszik, különösen a bal oldali kapucnis felsővel és az alatta lévő pólóval szemezek, remélem, a pesti koncertig még marad is ezekből.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 31 Sun, 10:20 pm 
Forum Fanatic

^ Köszi a leírást, jó volt olvasni. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 31 Sun, 11:53 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^nincs mit 8-)

Profile  

Post subject: Osaka jo hall
PostPosted: 2011 Aug 01 Mon, 5:18 pm 
Newbie

Helló mindenkinek, még csak most regeltem, és még nem áltam neki olvasni a fórumot, viszont úgy hallottam hogy az osaka jo hall dvd az enyhénszólva fehér hollót jáccik!
ha ez tényleg így van akkor örömmel szólok hogy ráleltem!
még nem jött le teljesen így még linket nem közlök. de a videó első 3 része műkszik

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 01 Mon, 5:25 pm 
Forum Fanatic

^ Nem akarom letörni a lelkesedésed, de szerintem akit eddig érdekelt, annak már rég megvan (elég népszerű konci/korszak), legalábbis amennyire az itteni Diru hallgatókat ismerem.

De üdv a fórumon! :) Ha van kedved, majd írj a bemutatkozós topic-ba magadról egy kicsit.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 01 Mon, 6:48 pm 
Newbie

Akkor jó, a párom nem találta sehol eddig neki kerestem rá és gondoltam ha ez ilyen ritka akkor ide is feldobom.
rendben írok :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 01 Mon, 6:57 pm 
Forum Fanatic

^ No problem, attól nyugodtan belinkelheted ide, hátha kell valakinek! ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 01 Mon, 7:03 pm 
Newbie

Dir en grey osaka jo hall :

http://www93.megaupload.com/files/4ee6b ... ll.avi.001

http://www1075.megaupload.com/files/ec8 ... ll.avi.002

http://www1042.megaupload.com/files/508 ... ll.avi.003

http://www1271.megaupload.com/files/6e4 ... ll.avi.004

http://www521.megaupload.com/files/19c9 ... ll.avi.005

az elsőt el kell indítani vlc ben, hagyni hogy végig fusson az index akármi. és akkor összeköti az 5 részt.

csak így találtam meg. de ha valakinek máshogy megvan azt megköszönöm

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 03 Wed, 5:14 pm 
Forum Fanatic

Megnyílt a hivatalos honlapon a DUM SPIRO SPERO limited site, ahova jelszóval lehet belépni. Biztos sokkal több érdekesség van belül, de addig is cseleztem egyet a címsorban, úgyhogy itt a fotók gyökérkönyvtára, lehet barangolni: csomó kép a kislemezek és az album borítóinak készítéséről, vázlatos ötletekről, videoforgatásról, stb. :)

(600 = nagyobb méretű albummal kapcsolatos képek,
ds = DIFFERENT SENSE-szel kapcsolatos képek,
hg = Hageshisa...-val kapcsolatos képek,
lotus = értelemszerűen xD)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 03 Wed, 9:50 pm 
Forum Fanatic

Ha jól értem az itt leírtakat, akkor a Wacken livestreamen leadják a banda fellépését is augusztus 6-án, csak nem élő egyenes adásban, hanem felvételről, mégpedig 19:45-től (ha jól látom, maga a koncert aznap 15:00-kor kezdődik egyébként).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 03 Wed, 10:10 pm 
Site Admin

Meghallgattam én is a lemezt párszor és baromira bejön, jobban mint az elődje, de nem megyek neki számonként, mert nekem pont az tetszik benne igazán, hogy egy komplex, összefüggő anyag az egész, ami, a sok váltás ellenére is végig tartja ugyanazt a nyomasztó, komplex hangulatot... nekem az se tünt volna fel, ha nincs is szünet a számok közt és a már régről ismert dalok is tökéletesen simulnak bele az egészbe. Az egyetlen ami nekem kilógott, az a Vanitas, az nem igazán jött be, de egyébként hibátlan album, így a CD legkésőbb a koncert után itt landol majd a polcomon, mert ez kell eredetiben.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 05 Fri, 12:02 pm 
Forum Fanatic

ZAN (új PV)

Igazából a régi videoklip jeleneteibe odavetítették a mostani zenekart, de azért egész szórakoztató (ha jól látom, vannak olyan részletek is benne, amik az eredetiből kimaradtak).

edit: DUM SPIRO SPERO deluxe edition Disc-2

Tudjátok, ez az, amin a demók/remixek vannak.

edit2: DUM SPIRO SPERO deluxe edition DVD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 05 Fri, 7:31 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^Köszi! 8-)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490 ... 516  Next

All times are UTC + 1 hour