Ahh, tényleg!

No, a rendezö a Michele Soavi, az ö nevéhez füzödik a Church (La Chiesa) is, amit itt forgattak részben a Mátyás templomban és ami a Demons 3 lett volna eredetileg, csak aztán valamiért mégsem az lett (rég olvastam utána, de talán valami jogi dolgok miatt..?). Az emberükröl annyit kell tudni, hogy Argento mellett kezdett mint segédrendezö és a legjobb filmjei közül dolgozott párban (az Opera biztos köztük volt) és az elsö komolyabb melója egy Argento-ról szóló dokumentumfilm volt.
Aztán elkezdett ö is rendezni, elöször egy Stage Fright cimü rohadt jó, tipikusan olasz giallo-t, ahol egy színházi társulat ragad bent egy színházban egy sorozatgyilkossal, aztán jött a Church (amiben benne volt Argento keze is), utána egy La Setta (Szekta) cimü cucc jött (amit nem is láttam, most jut eszembe... basszus, pedig asszem meg is van otthon... nah, pótolni kell sürgösen), majd a Dellamorte Dellamore, ami meg a képregényfeldolgozás, amit mondtam (Dylan Dog) és teljesen eszement kis filmecske, nagyon más mint az átlag olasz horrorok, nyughatatlan, s⌐khülye hullákkal, randival a csontkamrában és egyebekkel.

Aztán azután sajna, amennyire tudom már csak tévéfilmeket, meg bünügyi, maffiás cuccokat csinált, horrort többet nem.
edit: most nézem, hogy még ilyen is van... xD
Demons 6: De Profundis. Ezekröl, a 2. rész utáni folytatásokról én teljesen lemaradtam, de nem biztos, hogy ettöl nekem rossz lenne...
edit 2:
Dellamorte trailer :'D