^Tény. De azért néhanapján majd valamikor el kellene mondani h vannak azért ennek az anime izének alműfajai.
Dragonballt és Pokémont meg kimondottan utáltam. Nekem maradt a Digimon szelídítők, a Szamuráj pizzacicák, Kalánka néni, Múmin és Kimba, a fehér oroszlán. :3
A másik amin jót röhögtem az egészben h a japánok azért kezdték el a "furcsa kinézetet" mert ők 127 millióan vannak és úgy sokkal nehezebb egyedinek lenni mint saccperkábé 10 millióban. Erről ordít h marhaság. Főleg mivel Japánban dívik az a közmondás h "a kiálló szöget be kell verni".
És szerintem igenis van ebben jó adag lázadás, akár náluk, akár itthon. Melyik polgárpukkasztó mozgalom indult úgy h "jól akarjuk magunkat érezni a bőrünkben a weird kinézetünkkel"? Egyik sem. A punk is weird volt a maga idejében és ott azért jócskán benne van a lázadás. Ha azt vesszük, szerintem a japán fiatalok az ilyetén öltözködési tendenciákkal éppenhogy az ő saját betokosodott anakronisztikus társadalmi konvencióik ellen lázadnak. Lehet h nálunk a lázadás része elsikkad a dolognak mivel egy liberálisabb alapokon nyugvó társadalom vagyunk azért mégiscsak, de a kiinduló pontban nagyon is jelen van.
Ezt a témát asszem átcipelem a filozofálgatós topicba, ha valakinek van esetleg kedve erről tovább diszkussziózni.