Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 24 Fri, 8:43 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 986 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 66  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 10 Thu, 2:30 pm 
Newbie

Hehe, igaz, a sok remix tényleg vicces, de nem baj kreatívkodjanak csak a számokkal. Az tényleg egy általános verzió (amennyire én tudom) hogy van egy számnak egy eredeti -, egy instrumentális verziója, meg talán 1-2 remix még a kislemezen. (mondjuk nem számoljuk azt, hogy később hány és hány remix készülhet még)
Az együttes összetételét illetően csak annyit tudok mondani, ők ékes bizonyítékai annak, hogy igenis 3an is lehet jó kis zenét fabrikálni és ki tudja, hogy a jövőben bővül-e még a banda. Ez teljes mértékben a együttes tagjaitól függ és persze attól, igény van-e egyáltalán dobra például.
A Malice Mizer véleményem szerint sok együttes számára lehet jó példa, vagy útmutató, hiszen a japán gót muszika egyik nagy úttörőjének tartom a bandát. Lehet hogy GPK-t és Kiwamut is megihlette a zenéjük, bár én azért mégiscsak kettészedném a kettőt, mivel eleve a hangszerelés teljesen más.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 10 Thu, 2:51 pm 
oshare booty
oshare booty

nem firtattam a felállást. nagyon jól tudom, hogy lehet akár egyedül is nagyon jót (lásd Kaya szóló) vagy vicceset (közi, ex-mm szóló) alkotni

hangulatilag más a nagyobb zenekar (saját példámat is mondhatnám. mi is elektro hátterekkel indítottuk el a zenekarunkat, de a dobosunk nagyot dobott rajtunk. tény h ez hangulati, kicsit műfaji váltással is járt, de naon megérte :D)

és kiwamu mindig is példának tekintette az mm-et, már amennyire ismerem én őt! a blood alatt biztosan

és mivel a gpkism is többnyire az ő dalait tartalmazza és ken amennyire tom csak szövegez, emiatt volt az mm a példám

am a remixek: igaz sok készül, de van egy idő h befusson. és sláger lesz belőle és aztán dolgozzák fel. előre ezt lefutni kicsit nekem önsztárolás, de emiatt annyira nem fogom bírálni őket :D nincs értelme

van most már komplett albumuk (kiwamu a blood óta lényegesen sokat foglalkozik a zenekarral) aztán látjuk mi lesz

illetve ryonai is kérdéses mert ő ugye a blam honeyt újra akarja éleszteni. kérdés lesz tehát egy idő múltán ha sikerül, hogy a kettő mennyire fér majd össze, nem?

bár a myspace-e alapján még csak tagokat keres (vagy most járt le a jelentkezési határidő)

hjaaaj xD ha kalm is ilyen aktív lenne néha (velvet edent néha visszasírom.. ilyenkor örülök, hogy kaya hangja tetszett meg sokkalta jobban és nem dadáé. ő azóta sem énekel sehol tudtommal...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 10 Thu, 3:23 pm 
Newbie

Ha már így Kiwamu révén szóba jött a Blood, annyit mondanék, hogy én sajnálom, hogy feloszlottak. Nekem tetszett a muzsikájuk, és amennyire tudom, Kiwamu nem szívesen hagyta ott a Bloodot... magyarul a feloszlást nem ő kezdeményezte. 7 évig zenélt a banda, aztán eccer csak vége lett... én a myspace-ükről értesültem róla, amikor Kiwamu kiírta: the end... aztán meg jött a hivatalos bejelentés az utolsó turnéról, meg ilyenek...

Nnna, vissza GPKISM-höz. Ha jól olvasom, neked rendesen van zenei tapasztalatod, hiszen te magad is muzsikálsz. Én is úgy ahogy otthon vagyok a zenében, 4 évig zongoráztam, igaz az régen volt, vagy talán meg se történt, lol. xD Végülis annyi, hogy mint mondtad nem az a lényeg hányan vannak, hanem mégis mit hoznak ki abból, amilyük van. :D Ja, és igen... a dob azért kicsit más hangzást adna bele a GPKISM-be. Mondjuk a ritmus eleve rendesen megvan, szerintem. :D Meg rohadt jó Kiwamu gitármunkája... Látszik, hogy szereti amit csinál, és a Blood feloszlása óta több energiát fektet az együttesbe. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 11 Fri, 9:01 am 
Site Admin

NaomiSunshine wrote:
A Malice Mizer véleményem szerint sok együttes számára lehet jó példa, vagy útmutató, hiszen a japán gót muszika egyik nagy úttörõjének tartom a bandát.
A Malice sose volt goth, a vk meg a goth/industrial hatásokat keverték és ilyen szinten tényleg úttörök voltak (lásd még: a Mondo magazin Goth Meets Visual cikke pár hónappal ezelöttröl), de a japán goth úttöröit egészen máshol/máskor, jó tíz évvel korábban kell keresni. :grin:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 11 Fri, 9:49 am 
oshare booty
oshare booty

jaja igaz! az mm tittán nem gót! naon sok más hatásuk is volt :) pont emiatt luv a zenekar (nomeg közi 4ever :D)

a bloodot meg én is sajnáltam. noha a dalosmadarukért (fukiért) aki utána vissza is vonult.

neki naon szép hangja volt szvsz!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 11 Fri, 11:05 am 
Newbie

Én, megvallom nem vagyok egy nagy szakértője a japán zenének, inkább csak kezdem kapizsgálgatni, mégis mi az, amit egy ideje úgy megszerettem. :D Jó, hogy hogy kapok itt útmutatást, legalább ez-az meg is ragad. (sajna még mindig olyan nyugatiasan van beállítva az agyam)
Az, hogy a mm visual kei, az teljesen tiszta, viszont én, amikor 2-3 éve (mert én akkor találkoztam velük először...) nekem első gondolatom ez volt, hogy gótok. xD Persze ha már vk akkor van különbség egy Phantasmagoria vk és egy Malice Mizer vk között... talán emiatt van sokszor nálam ez a keveredés mind a mai napig. xD Fejemet ne vegyétek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 11 Fri, 12:07 pm 
oshare booty
oshare booty

jaaa hát ja.. a vk egy naaaaaaaaaaaagy csoport!
vannak itt még élesebb példák is csak győzd elolvasni az összes topikot!! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 11 Fri, 1:08 pm 
Newbie

lol~ szorgoskodom xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 11 Fri, 7:53 pm 
Newbie

Ez nem ér... egy napot kihagyok és olvashatok vissza 2 oldalt!! :shock:

Nao: véletlenül nem valami Bara no Seidou-s dolgot küldtem neked először a Malice Mizertől? Mert akkor nem csoda, ha elsőre gótnak tűntek 0:-)

pszabi: Kiwamu még régebben egyszer-kétszer említette, hogy Fu~ki akart szólóalbumot készíteni, meg hogy segít neki is neki kiadni... de hogy mi valósul meg belőle?

Kiwamunak szvsz saját szóló projectre lenne szüksége. Nem baj az, hogy belepiszkált GPK dalaiba, sőt, a Sublimis áthangszerelt számait sokkal jobban szeretem, mint az eredetieket. Viszont az, hogy a Barathrum 2 számából 2nek Kiwamu szerezte a zenéjét és írta a dalszövegét, picit érdekesen hat, mert a banda neve még mindig GéPéKáizmus és nem Kiwamizmus.

Igen, valószínűleg a Malice Mizer példaképnek számít Kiwamunak, mert az még az a VK banda volt, aki tett is le valamit az asztalra (a mostaniakkal ellentétben :P).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 12 Sat, 10:22 am 
Site Admin

markinco wrote:
Igen, valószínűleg a Malice Mizer példaképnek számít Kiwamunak, mert az még az a VK banda volt, aki tett is le valamit az asztalra (a mostaniakkal ellentétben :P).
Nem hiszem, hogy azért lennének a példaképei.. :sweatdrop:

NaomiSunshine wrote:
Az, hogy a mm visual kei, az teljesen tiszta, viszont én, amikor 2-3 éve (mert én akkor találkoztam velük elõször...) nekem elsõ gondolatom ez volt, hogy gótok. xD Persze ha már vk akkor van különbség egy Phantasmagoria vk és egy Malice Mizer vk között... talán emiatt van sokszor nálam ez a keveredés mind a mai napig. xD Fejemet ne vegyétek.
Nem vesszük. xD A japcsi goth színtér meg méga '80-as években indult, aztán hoooooooosszú kihagyás után pár éve éledt fel úgy igazán újra és egy rövid időszakot leszámítva a '90-es évek végén (amikor a Velvet Eden, Art Marju Duchain stb tevékenykedett) teljesen független volt a vk-tól.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 13 Sun, 8:21 am 
Forum Fanatic

Nemtom volt-e már, de:

Darkest Labyrinth Promotional CD (2009)
Credits: night_breed@LJ

01. Barathrum - Gpkism
02. Nightmare - Noir du'Soleil
03. 禁じられた遊び - Seileen
04. Assassination - 2 Bullet
05. Lost Sky - Blood
06. Ima-Wa-Mukashi - Takuya Angel
07. 僕という有害な要素 - suicide ali
08. Abaddon Came Alone - Spectrum-X
09. WITCH FLY IN THE AIR... - BLAMHONEY
10. 消失願望 - HimemaniK
11. Skinny Little Bitch - Angelspit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 13 Sun, 9:50 am 
Newbie

Ha már Malice Mizer, Kiwamu meg példaképek...

Iggggen, Malice Mizernek vannak olyan képecskéi, amikor olyan szép színes mindenki, mint a szivárvány. xD Lásd pl. itt: http://media.photobucket.com/image/mali ... 4.jpg?o=58
Nem mutattam senkinek sem újat tudom, de legalább érzékeltetem, hogy lol, amikor Klaha volt az énekes nekem inkább a "feketék vagyunk mint a korom" maradt meg. xD Főleg a Beast of Blood-ban... ja és a Garnet klippje is inkább a sötét video... (nem csak az öltözködést illetően, a hangulatot) Nekem akkoris a nagy kedvencem a Saikai no chi to bara, amit amikor először láttam és hallottam nem tudtam megállni, hogy még egymás után többször is megtegyem.

Na és Kiwamu... egyet értek markincoval. Amennyire én ismerem a japán bandákat, és igaz nem annyira, mint itt a többség, szerintem azzal mindenki egyetért, hogy az MM amolyan vk jópélda volt minden igényesebb zenész embernek. Ezalatt Kiwamut is értem... elhallgatva a Malicet és elnézegetve a stílusukat egyértelmű az együttes hatása. Nagy elemezgetéseket nem szeretek, elég csak annyi, hogy punktum Kiwamu és a Malice valahol kapcsolódik kicsit. Mindig is voltak és lesznek irányadó bandák, akiket lehet követni... :) (hál'Istennek xD)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 14 Mon, 10:42 am 
oshare booty
oshare booty

köszi jig :)

markinco wrote:
pszabi: Kiwamu még régebben egyszer-kétszer említette, hogy Fu~ki akart szólóalbumot készíteni, meg hogy segít neki is neki kiadni... de hogy mi valósul meg belőle?

na eeeeeeeeez az amiről még nem is hallottam :)
rem télleg lesz belőle vmi, mert jónak hangzik!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 15 Tue, 11:30 pm 
Newbie

@pszabi: örülök, hogy tudtam újat mondani :bluegrin: Nagyon remélem, hogy tényleg lesz is belőle valami, érdekelne, hogy Fu~ki szólóban mit csinál.

@jigsaw: köszi a linket. Érdekes válogatás, bár még megfontolom, hogy letöltsem-e, jó részét ismerem (és szeretem).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 16 Wed, 9:16 am 
oshare booty
oshare booty

de blood miért van rajta...? ^^"
ők már nincsenek. minek promózni?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 986 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 66  Next

All times are UTC + 1 hour