Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 4:28 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 174  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2005 Aug 23 Tue, 6:55 pm 
Site Admin

kyo wrote:
volt egy kissebb összeröffenés nálam de aztán enm került sor a játékra... pedig Case azóta biztos megveszekedett Gackt fanatikus lenne.. :sweatdrop:

hát azért ebben én némileg kételkedem.. :eek2:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Aug 26 Fri, 4:27 pm 
Member

kyo wrote:
volt egy kissebb összeröffenés nálam de aztán enm került sor a játékra... pedig Case azóta biztos megveszekedett Gackt fanatikus lenne.. :sweatdrop:

Szivesen átírom neked vagy kölcsön adom...feltéve ha van ps2-d..

2 dolog hianyzik a vilagbol: a ps2-pc konverter es a teleport. :? akkor ugrott a gack jatek :cry2:

Profile  

Post subject: Gackt - Diabolos
PostPosted: 2005 Sep 28 Wed, 2:55 pm 
Forum Addict

„Az ördög a részletekben lakozik”
Gackt – Diabolos album ismertető

Image

Megjelenés: 2005. szeptember 21.

Szöveg és zene: C. Gackt és Gackt Családja
Ének, zongora: Gackt
Gitár: Chachamaru, You
Dobok: Ryu, Sugino Toshiyuki
Basszusgitár: Ju-ken
Billentyűs hangszerek és zenekar: Tsukamoto Shusei
Vonósok: Gen Ittetsu, Horisawa Masami

Az albumon 11 dal található:

1. Misty:
Csendes intro, mely megteremti a hangulatot az album további számaihoz. A zongora kellemesen ellazít, mintha bársonyba süppednél, a halkan kezdődő drámai hegedű pedig felkészít rá, hogy át tudd adni magad az élménynek. A szám vége átmenet a következő dalba…
2. Farewell:
Legkésőbb most felejtsd el minden előítéleted: nincs olyan, hogy ez egy gyors dal, ez meg egy lassú, ez rockos ez meg modern technológiával fűszerezett. Csak dalok vannak, és azokat is az album egységében érdemes szemlélni.
Közepes tempójú dal, melyben már felbukkan néhány finomság: egy kis „scratching”, a dob, amely olyan érzés, mintha a szíved ütné a mellkasod.
3. Noesis:
A Todokanai single-ön megjelent dal. Nagyszabású zenekari mű vonósokkal, mégis tökéletesen illeszkedik bele az énekes hangjának torzítása.
4. Ash:
A Black Stone single-ön megjelent dal. Lassan kezdődik, akusztikus gitárral, majd begyorsul, egész drámaivá válik, csak hogy a végén aztán megint lágyan fejeződjék be.
5. Metamorphoze:
Vigyázz, minél többet hallgatod, annál függőbbé válsz tőle! Mindenkinek tartogat valamit, a vezérmotívum pedig dallamtapadást okoz! Én szóltam…
6. Dispar:
(= különböző, nem azonos [latin vagy spanyol, bár a latint valószínűbbnek tartom] )
Úgy kezdődik, mintha egy sötét világ (remélem érthető voltam ;) ) egyik szórakozóhelyére lépnél be, ahol villódzó fények között rángó testek látványa fogad. Ez az érzés később is megmarad, de a hangszerelés és az ének kiemelkedő minősége miatt fokozatosan elszakadsz ettől a képtől. Élvezd, mert nagyon hirtelen lesz vége…
7. Future:
Lehet, hogy a cím alapján nem erre számítanál, de nagyon megnyugtató, ellazító kezdés után kicsit felpörög a dal, de csak annyira, hogy ne zökkenj ki a hangulatból, amit az eleje teremtett. Ezért különösen váratlanul fog érni a „furcsa hang a háttérből”…
8. Black Stone:
Egy dal tele energiával. Gyere, hangosítsuk fel! Motto, motto!
9. Storm:
Az előadó eddigi munkájára leginkább jellemző motívumokat és a legtöbb újítást tartalmazó dal, szerencsére Gackt sohasem fél újdonságokkal próbálkozni. Ha valaki elmesélné, milyen hangokat és technikát alkalmaz ebben a dalban, felvonnám a szemöldököm, mert nem tudnám elképzelni, hogy ez működik; de hidd el, igen.
10. Road:
Ülj be a kocsiba (légyszi ne csapd be az ajtót ;) ), én vezetek, és ez a szám fog szólni…Újra és újra, amíg oda nem érünk. Oh, milyen tábla milyen számokkal? Nem figyeltem…Miért kapaszkodsz?
11. Todokanai Ai to Shitteita no ni Osae Kirezu ni Aishitsuzuketa...
A dal tökéletesen olyan hangulatú, mint a PV, olyan, mintha Edgar A. Poe-t olvasnál, miközben kint éji vihar tombol.

Más albumoktól eltérő módon, ennél nem néhány kedvencet szeretnék újra és újra meghallgatni, hanem - bizonyára a számok közötti erős kohézió miatt - az egész albumot. Ezért azt javaslom, akkor kezdjetek neki, ha van időtök végighallgatni, egészen más élményt nyújt, mint részleteiben. Sőt, ha elfogadtok még egy jó tanácsot: hallgassátok csendben, csukott szemmel, fejhallgatóval: annyi pont a megfelelő helyre tett apróságot fedezhettek fel, ami egyébként esetleg elkerülné a figyelmeteket...pedig éppen ez a cizelláltság, a dalok "tökéletesre csiszolása" különbözteti meg az előadót és az albumot a többiektől.

Remélem kedvet kaptatok hozzá, és ha igen, tetszett is :)

Last edited by D on 2005 Sep 28 Wed, 5:33 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 28 Wed, 5:13 pm 
Senior Member

Valakiiiiiii.... majd én is szeretném elkérni.....

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 28 Wed, 5:39 pm 
Forum Fanatic

Kircsi lett a rivjúd, D! Motto...motto fukaku! XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 28 Wed, 6:49 pm 
oshare booty
oshare booty

*teljesen egyetért a reviewvel - főleg a metára vonatkozólag...*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 28 Wed, 9:07 pm 
Site Admin

jah, király kis review.. :grin:
(de ez a boritó... ezen nem tudom magam túltenni.... reklámgackt vs bloodwing gackt... :shock:)
ummm... majd lehet, hogy meghallgatom valamikor... xD

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 28 Wed, 11:31 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

ha! Valaki megtörte a csendet :D
elégé rossz idők járnak szegény gacktra ezen a környéken. De ez az album tényleg jó lett. És talán ez a legtalálóbb hogy nem 1-2 szám jó mint az eddigi albumokon hanem egyszerűen jó az egész bár azt hozzátenném hogy túl sok meglepő dologgal itt sem lehet talákozni. És aki eddig azt mondta hogy gackt egyforma számokat csinál...hát nem most fog megváltozni a véleménye. Mert ami igaz az igaz. gacktnak van egy pár (na jó kicsit több) stílusjegye ..dallamszerkesztési elve. ezeket keverget évről évre. Aki ezt szereti (pl én) így szereti és vagy elismeri a fentebb leírtakat vagy nem..ez elvakultság kérdése.

Szal nekem tetszik. Mitöbb az első albumnál is jobban pedig az volt a befutó eddig. És az élen csak a nagy "slágerek" mardtak..maradnak ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 29 Thu, 7:05 pm 
Elite Member

ezután a review után úgy érzem már nincs is szükségem arra, hogy meghallgassam, mindent tudok. és nem is akarom, mert amint Gackt megszóllal lerombolja ezt a szép illuziot, ami megjelent bennem. :wink: meghagyom a fanoknak. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 29 Thu, 10:39 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Amiyade wrote:
ezután a review után úgy érzem már nincs is szükségem arra, hogy meghallgassam, mindent tudok. és nem is akarom, mert amint Gackt megszóllal lerombolja ezt a szép illuziot, ami megjelent bennem. :wink: meghagyom a fanoknak. :D

Azt hiszem csatlakozom, talán majd meghallgatom egyszer, de nagyon szépen megírt rewiev! *taps* ^_^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 29 Thu, 11:07 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

http://impact-media.me.uk/phptracker/to ... 0&active=1

ha mégis le akarjátok rombolni az illúziókat :D

Profile  

Post subject: köszi!
PostPosted: 2005 Sep 30 Fri, 11:02 am 
Forum Addict

Jigsaw: köszi :D , vigyázz, errefelé értik amit mondunk... :wink:

pszabi: örülök, hogy egyetértesz, és íme emberek, így jár, akit beszippant a Metamorphoze-varázslat... :D (Nem mintha ebben bármi rossz lenne :wink: )

Case: köszi :), ami a borítót illeti, még szerencse, hogy annak az elemzését kihagytam a review-ból...nekem egész kellemesen simogatja a retinámat :D , és ezek a színek...mmm :lol:

kyo: Hajimemashite! :), örülök, hogy hasonló véleményen vagy, mint én, és annak is, hogy megosztottad velünk.

Amiyade: :lol: , hogy fogadjam a dícséretet, ha közben Gacktot piszkálod?

tenshi: Köszönöm :). Nem mered meghallgatni, félsz hogy lejjebb csúszik a "halállistádon", ne? Csinálj egy "Know your enemy"-napot, akkor az összes ilyet meghallgathatod... Én is nemrég csináltam ilyet..."migi no mimi kara hidari no mimi e"...opp, ez még onnan maradt a fejemben :wink: :lol:

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, ha végül meghallgattátok!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 30 Fri, 11:51 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

kyo wrote:
http://impact-media.me.uk/phptracker/torrents.php?search=diabolos&category=0&active=1

ha mégis le akarjátok rombolni az illúziókat :D

de kis hülye vagyok ez a link csak nekem jó:D:D:D

NYa szóval tomberryn fenn van de szerintem ezt mindenki tudja

Profile  

Post subject: Re: köszi!
PostPosted: 2005 Sep 30 Fri, 8:17 pm 
Newbie

wuwei wrote:
D wrote:
Jigsaw: köszi :D , vigyázz, errefelé értik amit mondunk... :wink:

pszabi: örülök, hogy egyetértesz, és íme emberek, így jár, akit beszippant a Metamorphoze-varázslat... :D (Nem mintha ebben bármi rossz lenne :wink: )

Case: köszi :), ami a borítót illeti, még szerencse, hogy annak az elemzését kihagytam a review-ból...nekem egész kellemesen simogatja a retinámat :D , és ezek a színek...mmm :lol:

kyo: Hajimemashite! :), örülök, hogy hasonló véleményen vagy, mint én, és annak is, hogy megosztottad velünk.

Amiyade: :lol: , hogy fogadjam a dícséretet, ha közben Gacktot piszkálod?

tenshi: Köszönöm :). Nem mered meghallgatni, félsz hogy lejjebb csúszik a "halállistádon", ne? Csinálj egy "Know your enemy"-napot, akkor az összes ilyet meghallgathatod... Én is nemrég csináltam ilyet..."migi no mimi kara hidari no mimi e"...opp, ez még onnan maradt a fejemben :wink: :lol:

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, ha végül meghallgattátok!

sziasztok!

bocsi, most írok be elõször, véletlenül megnyomtam valamit.
de mindenkinek üdv.
nekem nem tetszik az új album, de már a Love Letter se. a hozzájuk tartozó klipek is szörnyûek. elõtte lévõ cuccait viszont nagyon szeretem. tulajdonképp csalódott vagyok, õ már nem a régi Gackt. valami nagyon hiányzik most belõle, nem is értem mi történt vele.

a Diabolost egy szóval tudnám jellemezni: kommersz misztika
nem találom benne Diabolos-t, hol van?
(jó, szöveget nem értek, nade azért akkor is)

a borító elemzésére pedig égetõen kiváncsi lennék :oops:

Profile  

Post subject: Re: köszi!
PostPosted: 2005 Sep 30 Fri, 8:25 pm 
Site Admin

wuwei wrote:
sziasztok!

bocsi, most írok be elõször, véletlenül megnyomtam valamit.
de mindenkinek üdv.

hello. :grin:
azt a véletlenül elküldött hozzászólást kitöröltem. (és még mindig nem sikerült magam rávenni, hogy meghallgassam.. xD)

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 174  Next

All times are UTC + 1 hour