Jigsaw wrote:
Az én hangszóróimban már lejtett egy kört, és azt kell, hogy mondjam, a Bohren tagjai továbbra is mesterek a saját stílusukban. Egyébként ha már doomjazz, mindenki figyelmébe ajánlanám az egyébként más (főleg breakcore) stílusokban tevékenykedő Bong-Ra által életrehívott The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble
legutolsó lemezét - nem csak azért, mert szerintem az eddigi legjobbjuk, hanem mert egyébként is érdekes zene. Nem akarok hosszan értekezni róluk, de önmagában érdemes tudni, hogy egy változatosabban hangszerelt (többek közt hegedű, trombita is) és a filmzeneiségre nagyobb hangsúlyt fektető (a csapat eredetileg azért alakult, hogy olyan némafilmekhez írjon zenét, mint a Metropolis) Bohrenre kell gondolni, és már elég jól bepozícionáltuk magunkat. Hozzá kell tenni mondjuk, hogy a Kilimandzsáró zenéje sokkal inkább elektronikában fogant (egyes tagok múltját látva ez nem olyan meglepő), így a főleg ambient, IDM, breakcore stílusok is ott keringőznek a nagy egészben - magyarázván azt, mit keres egy jazz banda a főleg IDM / breakcore dolgokra szakodott Planet Munál. Ami pedig az extra hómező a Kilimandzsáró csúcsán, az nem más, mint Charlotte Cegarra énekesnő, és az ő Björkre hajazó orgánuma - ez szerintem koncerteken jön ki a legjobban, hihetetlenül sokat ad az amúgy sem rossz zenéhez, csodálatos hangja van! Az élő fellépéseken természetesen a látványra is rátesznek még egy lapáttal, hiszen az elborult kisfilmjeikről (is) híres Quay testvérpár felelős a vizuálokért.