C_V wrote:
Case tudnál nekem mondani pár japán
trip-hop előadó nevet? (Már ha vannak

)
hmhmmm.. hát ami most így nagyhirtelen eszembe jut az a
Ram Jam World. Rájuk szokták mondogatni, hogy trip-hop, habár szerintem annyira közelsem tipikusak (mondjuk nekem sajna csak egy '97-es lemezük van meg, nem tudom azóta mit csinátak) Meg ott van még a
Coldfeet duó (melynek egyik tagja, Lori Fine, a Sugizo & The Spank Your Juice-nak is tagja volt... akiknek pár száma szintén inkább volt trip-hop mint bármi más) de tölük, leszámítva egy-két remixet szinte lehetetlen bármit is beszerezni..

(de az a kevés amit hallottam tölük nagyon jó volt, márcsak Lori hangjamiatt is. <3) Plusz még
Susumu Yokota is csinált ilyesmiket, de ö meg mit nem...
De biztos van több is direktben trip-hop-ban utazó elöadó is, csak Japánon kívül nem ismertek, az ottani elektronikai színtér meg nem túl könnyen átlátható sajna. :\ De majd megin' utánanézegetek a témának jobban, hátha utóbbi idöben feltünt valami új info valahol. ^^
Meg persze ott van egy csomó hip-hop cucc is, természetesen nem a 'hagyományos' dolgok, hanem az elvontobb, absztrakt hip-hop dolgok, föleg
DJ Krush cuccai, vagy
Tha Blue Herb,
Shing02,
MSCru, ilyesmik. (mert a trip-hop-ot az absztrakt hip-hop-tól igazából legtöbbször csak annyi választja el, hogy az elöbbiben 'normális' ének van. ^^)
Meg ha mondassz valami elöadót, hogy kinek a cuccaihoz hasonlót keresel, akkor is talán tudok még mondani valamit. ^^"