TouchOfTheAutumn wrote:
huu hellósztok,
kicsit hülyén érzem magam...nem nagyon tudok mit írni... a lényeg, hogy múltkor hirtelen a youtube-on rátaláltam a OOIOO - UMO nevû zenájáre, eléggé megfogott a hangulata... gondoltam utána nézek és kiderült, hogy nagyon tetszik. Pár dolgot szeretnék kérdezni (remélem lehet).
Hol vannak ilyen szórakozóhelyek? Tudna-e valaki vmi hasonló stílusú együtteseket ajánlani? + méh hogy hogy kell a fent említett bandának kiejteni a nevét?:S (Olyat hallottam, hogy Oh-Oh-Eyes-Oh-Oh).
hát elõre is köszönöm és bocsi a hülye kérdésekért...
hello itt ;D
hogy a zenekar nevét, hogy kell kiejteni az számomra is rejtély, de egy-két infó róluk: van egy Boredoms nevü banda, amelynek tagjai kismillió különbözö más zenekarban is játszanak és ezek közül az OOIOO az egyik; ez éppen Yoshimi Yokota saját csapata. Tehát végülis lehet próbólkozni a Boredoms cuccaval is (habár stílusilag szélsöségesen különbözöek a lemezeik), meg a többi mellékprojekttel. Nálam a személyes favorit a trippes, elszállósabb zenét játszó Rovo
(random youtube videó), de a többi közt is vannak érdekesek.
Itt lehet utánanézni, hogy Yoshimi még milyen zenekarokban bukkant fel,
innen meg el lehet kezdeni nyomozgatni az egyéb csapatok után, de csak óvatosan velük, mert szinte teljesen követhetetlen, hogy mit hol mikor kivel csináltak és a megszámlálhatatlan mellékzenekar mind más stílus és a legtöbbnek van egy rakat kiadványa. Boredoms veszélyes egy dolog.
Egyéb japán zenekarok akik hasonlítanak OOIOO dolgaira.. hmhmm.. hát most így hirtelen az Afrirampo, az Ex-Girl és a DMBQ jut eszembe. De rengeteg nagyon fura zenét játszó csapat van arrafele, tehát érdemes keresgélni mást is. Meg (tadamm, önreklám) kiindulási pontnak jó lehet néha a
Nippon Groove, ami ugye egy online is hallgatható heti, japán zenei müsor a Tilos Rádióban, ahol mindenféle müfajból elöfordulnak dolgok és pl. tavaly decemberben volt Boredoms különkiadás is, amiben persze felbukkant az OOIOO is. Ha pedig bármi kérdés van, akkor csak nyugodtan, mert elvégre erre lett kitalálva a fórum.

Ilyesmi szórakozóhely meg.. hát nem tudom.. van egy-két klub ahol idönként szoktak fellépni kisérleti zenét játszó hazai bandák, de ahol direktbe ilyen zenék mennének.. fene tudja, így hirtelen nincs semmi ötletem. :/