Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 12 Mon, 11:31 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 1031 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 69  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 05 Tue, 10:21 pm 
oshare booty
oshare booty

Jude wrote:
viszont akkor miért van az, hogy még mostanában is képes iszonyat baklövéseket elkövetni élőben?

pszabi: Egyáltalán nem playback

az elsőhöz annyit, amit kuminál is leírtál: csak az hibázik, aki csinál is vmit xD ha egy hangon lenne egy dal, nem lenne nehéz eldalolni és gyak lehetetlen lenne rontani. aki télleg énekel, legyen ayu, kumi stbbi, azoknál egy komolyabb dalnál egy elveszés laza

a második meg hééééé xDD mármint a leahs!!! igenis ő is tanul.
meg nem vitatom kumit sem! :D biztos h karban van ő tartva. annyit írtam h én ayun ezt sokkal jobban érzem

az utolsó mondat meg! a playbekket általánosan értem :D
nem kumira csak
gyak profi szinten szinte kötelező. tucatpélda van rá :) /épp most hallottam giru live eu mobilfelvételeket. nem picitt hallaccik.. ugye ott nehezebb volt ezt lekeverni és eltűntetni/
jóóó persze egy profin bekevert live dvdn hh nem, nem tűnik fel, ha élőben ott lennénk sztem ez egyértelmű lenne. :)

foodlfg wrote:
Nem feltétlenül a karakter kitalált, hanem amit mások hoznak (pl zene), azt összehozzák az eredeti karakterrel és ezt a csomagot adják el egyben.
Rie esetében ilyen csomagról nincs szó (vagy nem összemérhető mértékben). Ha köré is olyan agresszívan építenének valamit, akkor ő is sikeresebb lehetne. De most nem a háttéremberek munkáját értékeljük, hanem az előadókat. Háttéremberek nélkül Ayumi max verseket írhat, azzal pedig nem fog sok lemezt eladni.

haha xD
mester leírjam mi a különbség az előadóművész és a zeneszerző közt? :D
előadó, aki betanul vmit és kiáll vele
ayu előadó
rie előadó és szerző
ha előadói szinten vizsgálod őket, sztem nem egészen egy súlcsoport a 2
(najó de.. 35 kiló, de szal xD)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 05 Tue, 10:55 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
mester leírjam mi a különbség az elõadómûvész és a zeneszerzõ közt? :D
elõadó, aki betanul vmit és kiáll vele
ayu elõadó
rie elõadó és szerzõ
ha elõadói szinten vizsgálod õket, sztem nem egészen egy súlycsoport a 2

Akkor én pedig leírom, hogy az sem egy súlycsoport, hogy valaki a hátába kap 3-4 komolyabb zeneszerzőt vélhetőleg a legjobb ötleteikkel együtt, meg még akik hangszerelik ott a dolgokat. A másik oldalon pedig van egy lány, aki szinte egyedül összehoz egy átlag feletti albumot és még elő is tudja adni.

És igen az sem egy súlycsoport, amit mondasz, de inkább ennek kellene a természetesnek lennie (szerző-előadó). Többre is tartom az olyanokat mint Rie.
De mindezektől függetlenül: engem leginkább az zavar, hogy a Rie típusú előadók nem kapnak akkora figyelmet általánosságban, mint az Ayumi-félék. Ayumiékra is szükség van, de ez a felhajtás körülöttük már túlzás a többi előadóhoz viszonyítva.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 06 Wed, 9:08 pm 
Forum Addict

Jude wrote:
Ellenben Kuutól annyira nagyon óborzalmas vokális teljesítményt még nem hallottam koncerten. ^^"

Én igen, bár az nem koncert volt :lol: A Promise-t, amit a SMAPal (???) énekelt egyszer együtt xD...

De szerintem amúgy felesleges azon vitatkozni, hogy melyikük hangja jobb. Nem mindig a legjobb hangú énekesnők a befutók... :roll:
Én mondjuk személy szerint Kumit jobban szeretem, de Ayumival sincs különösebb bajom, csak nekem Kumi hangja és számai jobban tetszenek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 06 Wed, 10:38 pm 
Senior Member

Szerintem meg teljesen mindegy, hogy ki írta a zenét, amíg azt az énekesnő elő tudja úgy adni, hogy 100%-ig a "magáévá teszi" az egész zenei világát, stílusát, hangulatát, szövegét, stb. a dolgoknak. Segít az is, ha még mindezt szerényen teszi, én pl. ezért (is) szeretem Namiét, mert ő mindig megemlíti amikor csak lehet, hogy mennyire tiszteli a stábját, és azokat akik megírják neki a számokat (japánul mindig nagyon udvariasan úgy fogalmaz, hogy "megengedték nekem, hogy elénekelhessem"). De amúgy is, szerintem azoknál a mainstream énekesnőknél akiknek a számokat írják, többé-kevésbé érezni, hogy az írók értik a dolgukat, vagyis ismerik hogy mit lehet a hölgy hangjából/kiállásából nagyjából kihozni, az előadóhölgy pedig cserébe profin előadja, és minden klappol. Amíg pedig ez így van, addig én nem érzem úgy, hogy pl. ez kevesebbet érne, mint annak a munkája, aki egymaga írja a saját számait... szerintem a fenti csapatmunka összehangolása legalább olyan nehéz, mintha valaki egymagában csinál mindent. Az pedig tény, hogy az avexes csajok sem csak úgy kézhez kapják a számokat, hanem azért jelen vannak miközben a számokat írják nekik, megbeszélik, ötleteket cserélnek, egyeztetnek, gyakorolgatnak, stb. tehát nem passzívak.

Sz'al szerintem amíg a végeredmény klassz, addig mindegy, hogy hozták össze... (és ezt úgy mondom, hogy pl. nekem az egyik nagy kedvencem Olivia, aki magától írja a dalokat a tesójával, a szövegek meg mindig a sajátjai, de ettől szerintem még a mainstream-es előadók is kiveszik a melóból a részüket, legalább annyira. Arról nem is beszélve, hogy szerintem igenis vannak olyan énekesek, akiknek a zenéje egyszerűen nem is való mainstream-nek, és sose lesz az, de nem is baj, minek erőltetni a tömegre? Annak szól, aki hallgatja, és kész... Pl. Oliviáé tipikusan ilyen...).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 06 Wed, 11:33 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Sayaka wrote:
Én igen, bár az nem koncert volt :lol: A Promise-t, amit a SMAPal (???) énekelt egyszer együtt xD...

Úúúúh, ahhoz még nem volt szerencsém (?), majd levadászom, elég veszedelmesnek hangzik. :lol:

MaKo: Egyetértek, abból a szempontból, hogy ha tetszik egy adott muzsika, nem fog érdekelni, hogy esetlegesen az előadónak mennyi köze van a szövegekhez, vagy a zenéhez, mert az élvezetet ez nem befolyásolja. Az avexes lányok, meg ahogy mondod, korántsem dróton rángatott bábúk (Ayumi és Kumi dalszövegeket is ír többek között). Mondjuk én rengeteg olyan előadót is hallgatok, akik a szó legszorosabb értelmében előadók, ergo minden készen a seggük alá van rakva, és gyanítom, hogy kb nulla beleszólásuk van a dolgokba... ha a végeredmény korrekt, akkor ez engem nem is foglalkoztat, szeretni fogom a kész terméket. Viszont nem fogom tisztelni. Akárhogy is legyen, azért egy szimpla előadó sosem fog akkora tiszteletnek örvendeni a szememben, mint azok, akik valóban saját maguknak írják a zenét (vagy a szövegeket, vagy mindkettőt, mindegy, tehát van saját kútfőből származó kreatív input). Ez viszont már az én heppem, ezzel nem kell egyetérteni, se vitába szállni vele, nem vagyok meggyőzhető. ^^

De hogy annyira ne kanyarodjunk el a topic témájától... XD Ayumi nem "csak" egy előadó, nagyon nem, mert neki aztán bőven van beleszólása mindenbe, de abban viszont foodlfgnek tökéletesen igaza volt, hogy attól még egy termék is, jól átgondolt koncepcióval, olajozottan működő marketing gépezettel, csillivilli promóciós videókkal, fotózásokkal, reklámokkal, tehát rengeteg pénzt beleölnek, és ez ki is fizetődik maximálisan. Ő egy imidzst, egy álmot is elad, ikon. Ez van, ebbe bele kell törődni, erről szól a mainstream popipar. De nála tehetség is párosul a dolgok mellé.

Ja, és MaKo utolsó megjegyzésével is egyetértek, vannak énekesek/együttesek, akik sosem fognak szélesebb tömegekhez szólni a zenéjükkel, de ez egyáltalán nem baj. Szerintem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 07 Thu, 12:01 am 
Senior Member

Jude wrote:
Viszont nem fogom tisztelni. Akárhogy is legyen, azért egy szimpla elõadó sosem fog akkora tiszteletnek örvendeni a szememben, mint azok, akik valóban saját maguknak írják a zenét (vagy a szövegeket, vagy mindkettõt, mindegy, tehát van saját kútfõbõl származó kreatív input). Ez viszont már az én heppem, ezzel nem kell egyetérteni, se vitába szállni vele, nem vagyok meggyõzhetõ. ^^

Ja, ezzel én is egyetértek, meg nálam még az is hozzájátszik, hogy szerintem ha valaki saját maga írja a zenét/dalszöveget, ezzel azért jobban a kezében van az egész "imidzs" alakítás is, és sokszor ezek a zenék kicsit személyesebbek, valahogy jobban átjön az egész előadó énje a dalokon keresztül. És azok, akiknek írják a cuccokat, szerintem nehezebb dolguk van ilyen téren, hiszen egy egész csapatot kell egy stílusra hangolni, egy előadóra. Ezért aztán szerintem sokszor tényleg elég "száraz" lehet a végeredmény, de azért ugye vannak nagyon profi és ügyes megoldások is, ahol minden oké a végén.

Ayumihoz visszatérve pedig, ja, az biztos, hogy egy igazi ikon lett, és mondhatni Ayumiipar (c) alakult ki köré-mögé-rá, stb. de amíg az emberek szeretik a zenéjét, ő pedig akármilyen szinten is, de megdolgozik érte, addig engem ezek sose zavartak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 08 Fri, 12:41 pm 
Site Admin

foodlfg wrote:
Ha már feltolás, az Inuyashának mennyi Avexes száma volt már. Volt ott Ayumi, Do as infinity, nemrég alan.
A többit már megválaszolták mások, erre csak annyit, hogy az IY készitöinek szerzödése van az avex-el, vagyis nem csak úgy véletlen, találomra kerülnek oda folyton tölük elöadók (ahogy erröl külön cikk is volt a Mondo-ban).
és Ayu meg azért különleges, mert ö már rég nem arról szól, hogy énekelget, fotózzák, stb, hanem egy egyszemélyes intézménnyé vált, aki mindent kontrol alatt tart ami vele kapcsolatos és aki olyan szinten megszilárdította a saját pozicióját, hogy még az avex-en belül sincs senki az egyszem Max Matsuura-t leszámítva, aki ellentmondhatna neki. :beaten: (lásd az avex vezetö váltós botrányt 2-3 évvel ezelöttröl). és én ameltt, hogy ugye a zenéjét is szeretem, ezért is tisztelem, hogy ez meg tudta csinálni, hogy szimpla kis bikinivideós idolból azzá tudott válni ami és ezt nem csak Japánban, de világszinten sem sokan csinálták utána (a kevés kivétel egyike ugye pont a nagy Ayu példakép Madonna).

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 08 Fri, 1:15 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
és Ayu meg azért különleges, mert ö már rég nem arról szól, hogy énekelget, fotózzák, stb, hanem egy egyszemélyes intézménnyé vált, aki mindent kontrol alatt tart ami vele kapcsolatos és aki olyan szinten megszilárdította a saját pozicióját, hogy még az avex-en belül sincs senki az egyszem Max Matsuura-t leszámítva, aki ellentmondhatna neki. :beaten: (lásd az avex vezetö váltós botrányt 2-3 évvel ezelöttröl). és én ameltt, hogy ugye a zenéjét is szeretem, ezért is tisztelem, hogy ez meg tudta csinálni, hogy szimpla kis bikinivideós idolból azzá tudott válni ami és ezt nem csak Japánban, de világszinten sem sokan csinálták utána (a kevés kivétel egyike ugye pont a nagy Ayu példakép Madonna).

Ezzel egyetértek, viszont ahhoz, hogy Ayumi erős pozícióba kerülhessen kiadón belűl, annak előfeltétel volt, hogy jól menjenek az eladásai, még több pénzt fektessenek bele, még több pénzt szedhessenek ki belőle...
Szóval a kiadó lényegében függővé vált tőle. Butaság lenne rossz viszonyt ápolni vele, ami esetleg a távozásához vezethet. Ezért a nagyobb bevételeket figyelembe véve, engedhetnek Ayuminak, mert még így is megéri nekik. Hozzá idomultak.
De persze az is benne van, amit írsz, hogy fel tudott nőni a szerepéhez.

Az mondjuk érdekes kérdés, hogy mikortól vált Ayumi befolyásosabbá, ha egyáltalán van ilyen meghatározó pont. 17 évesen valószínűleg még nem pattoghatott nagyon, azt csinálta, amit mondtak neki.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 08 Fri, 8:59 pm 
Forum Addict

A háttér támogatásra visszatérve: Ma megint az új CDL-ot néztem és újfent eszembe jutott, hogy Yoko és Miwako még mindig nem nőttek a szívemhez, sőt... néha nagyon az az érzésem, hogy lehúzzák a produkciót!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 12 Tue, 7:15 pm 
Forum Addict

Most találtam egy Depend on you feldolgozást, ahogy nézem a szám nem mai darab és még cd-n is megjelent, de én nem találkoztam még vele.
Depend On You~ Depend On Me~
Ez a kis videó alatta meg annyira rossz, hogy már jó! :beaten:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 13 Wed, 11:11 am 
Forum Expert
Forum Expert

A Drogkirálynő!

:pinky2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 13 Wed, 11:59 am 
oshare booty
oshare booty

loooooool

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 13 Wed, 2:15 pm 
Forum Addict

Én ilyet már olvastam tavaly is valamikor év vége felé, ez most új, vagy még úa. ? (Nem mindegy, hogy visszaesőnek számít-e.) :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 13 Wed, 2:41 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^
Ugyanaz lehet, mert a cikkben még tavaly decembert emlegetnek, de az írás meg január 12-én került ki. Szóval nekem új volt, mert nem vagyok annyira naprakész. Mindenesetre éééérdekes. o_O

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jan 14 Thu, 11:08 am 
Site Admin

én elolvastam, de nem igazán értem, hogy Ayunak pontosan mi is az egészben a szerepe, azt leszámítva, hogy ismerte azt az észlényt aki túl adagolt valakit. :shock:

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1031 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 69  Next

All times are UTC + 1 hour