Sayaka wrote:
Én igen, bár az nem koncert volt

A
Promise-t, amit a SMAPal (???) énekelt egyszer együtt xD...
Úúúúh, ahhoz még nem volt szerencsém (?), majd levadászom, elég veszedelmesnek hangzik.
MaKo: Egyetértek, abból a szempontból, hogy ha tetszik egy adott muzsika, nem fog érdekelni, hogy esetlegesen az előadónak mennyi köze van a szövegekhez, vagy a zenéhez, mert az élvezetet ez nem befolyásolja. Az avexes lányok, meg ahogy mondod, korántsem dróton rángatott bábúk (Ayumi és Kumi dalszövegeket is ír többek között). Mondjuk én rengeteg olyan előadót is hallgatok, akik a szó legszorosabb értelmében előadók, ergo minden készen a seggük alá van rakva, és gyanítom, hogy kb nulla beleszólásuk van a dolgokba... ha a végeredmény korrekt, akkor ez engem nem is foglalkoztat, szeretni fogom a kész terméket. Viszont nem fogom tisztelni. Akárhogy is legyen, azért egy szimpla előadó sosem fog akkora tiszteletnek örvendeni a szememben, mint azok, akik valóban saját maguknak írják a zenét (vagy a szövegeket, vagy mindkettőt, mindegy, tehát van saját kútfőből származó kreatív input). Ez viszont már az én heppem, ezzel nem kell egyetérteni, se vitába szállni vele, nem vagyok meggyőzhető. ^^
De hogy annyira ne kanyarodjunk el a topic témájától... XD Ayumi nem "csak" egy előadó, nagyon nem, mert neki aztán bőven van beleszólása mindenbe, de abban viszont
foodlfgnek tökéletesen igaza volt, hogy attól még egy termék is, jól átgondolt koncepcióval, olajozottan működő marketing gépezettel, csillivilli promóciós videókkal, fotózásokkal, reklámokkal, tehát rengeteg pénzt beleölnek, és ez ki is fizetődik maximálisan. Ő egy imidzst, egy álmot is elad, ikon. Ez van, ebbe bele kell törődni, erről szól a mainstream popipar. De nála tehetség is párosul a dolgok mellé.
Ja, és
MaKo utolsó megjegyzésével is egyetértek, vannak énekesek/együttesek, akik sosem fognak szélesebb tömegekhez szólni a zenéjükkel, de ez egyáltalán nem baj. Szerintem.