A téma Kotoko és
innen jön. Áthoztam ide.
Matsu~ wrote:
sztem idegesítő vinnyogó... bár én mondom aki imádja Ayu régi hangját is...
Nem mondom, hogy nem lehet zavaró a hangja, de a Sakuranbo Kissben Kotoko szerintem teljesen stílusban van. Olyan tipikus otakus, akihabara érzés az a szám. Ha Kotoko kawaiiiibb lenne, még jobban ütne.

Ettől függetlenül én sem az ilyen típusú számokat kedvelem tőle, hanem inkább az olyanokat, mint a
Real Onigoko. Ott a hangja teljesen más megvilágítást kap, nincs benne az a zavaró faktor.
Ayumi hangja talán tényleg jobb Kotokóénál, viszont nem igazán egy stílusban énekelnek, szóval egyiknek ez fekszik jobban, másiknak az. Főleg Ayuminak van egy jellegzetes énekstílusa, amit lehet szeretni, valamennyire hasonlóképpen Kotokónál is..
Közben meg igazából
(kicsit más téma) mindkettőjüket (bár ez most inkább Ayuminál érdekes) hangban magasan verik a jpop énekesnők következő generációjához tartozó előadók. Na jó, a "következő generáció" kis túlzás, de még belefér (xD), szóval azok, akik úgy 2004 környékén/után keltettek zavart az erőben.
Ilyen pl
Fukuhara Miho,
ayaka (aki már nem aktív),
alan (néhol Ayumi koppintós), és személyes kedvencem
Ito Yuna is, meg még biztos ti is tudnátok mondani néhányat...
Egy olyan hanggal rendelkező előadónak, mint Ayumi, ha most kéne indulnia, sokkal nehezebb dolga lenne, mint akkoriban. Szerintem mostanában nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy egy szóló énekesnőnek hangban valamilyen tekintetben a többiek felett kell állnia. Onnan persze már szubjektív, hogy ki kit kedvel, de a lécet szépen feljebb tornázták, ami egyébként az élőfellépések alkalmával ütközik ki a legdurvábban az újak és a nagy öregek közt. Persze, hogy a partvonalról még milyen új előadók kiabálnak be, az más kérdés, meg a fentiekhez van ellenpélda is: YUI...
Ennek örömére, hallgassunk Ito yuna dalokat, mert jó és én szeretem Yuna hangját.
trust you (ezt a klipet én is csak most láttam először - pont jól jött ez a téma, így belebotlottam ^^b) Stuck on you
Ayumi 15 éves kori hangjával sztem bukott volna úgy mitn annak ideján nem tudom hogy kapott-e volna második esélyt...
De a mostani hangjával a legjobbak közt van. Egyetértek, Miho, ayaka, alan, Yuna Ito mind jók. És YUI egyszar.
Nahmost szerintem térjünk vissza egy keveset Ayumira. Arról hogy alan koppintja szó se essék, mert Ayunak van az egyik legnagyobb befolyása az 'újabb generációból' ha őt annak vesszük természetesen a J-Popra. Ezzel nem érdemes vitatkozni. És hogyha bárki szeretne nekem mutatni olyan japán előadót aki színvonalbelileg utóléri Ayut akkor csak
Mellesleg igen, lehet hogy Ayu a kedvencem és az én Istennőm, de mindezek mellett tegyük hozzá hogy abszolút nem vagyok vele elfogult, tudni illik annak idején amikor J-Pophoz hozzáláttam Kumi volt az első, Otsuka Ai a második és ő csak a harmadik akit hallottam... sokáig nem szerettem annyira nem is hallgattam... amikor megnéztem tőle egy elő showt akkor szerettem bele és a mai napig kaparom a falat az első EPjén, szintén néhány régi LIVEon.