Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 09 Fri, 1:11 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2592 posts ]  Go to page Previous  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 173  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 3:21 pm 
Site Admin

boritó alapján soha rá nem jöttem volna, hogy ö van a képen. O_O

edit: viszont rossz a d/l link, ez valami DS__Seo_In_Young_-_Iris_OST__Part_6_.zip :sweatdrop:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 7:45 pm 
Elite Member

na kedvencem!!:
http://www.youtube.com/watch?v=0j4B66NIaYk
http://www.youtube.com/watch?v=_UTBw0CIaio
mindkettő Jasmine ... jajj kicsit pimp-es és ezt nagyon szeretem benne,de ehh nagyon szeretem :bluegrin:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 7:57 pm 
Forum Addict

hát JASMINEra már csak JAMOSA válaszolhat!!!

http://www.youtube.com/watch?v=PgDKw3UD65s
http://www.youtube.com/watch?v=891eYSUUpG8
http://www.youtube.com/watch?v=VYmVkPxcXTc -ez előző élőben
http://www.youtube.com/watch?v=QHnnlblpF5o -egy lassabb szám
http://www.youtube.com/watch?v=lnlqKmKb_Rc
http://www.youtube.com/watch?v=utq2huT-mdo -régebbi nagykedvenc
http://www.youtube.com/watch?v=LbFGOQTGUy0 -előző élőben
http://www.youtube.com/watch?v=Nea7KR9tsng
http://www.youtube.com/watch?v=B880OWSMies -ez az ötös odabasz...
ebben SILVA és a nagy hangja.... durvii

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 8:29 pm 
Forum Addict

Case wrote:
boritó alapján soha rá nem jöttem volna, hogy ö van a képen. O_O

edit: viszont rossz a d/l link, ez valami DS__Seo_In_Young_-_Iris_OST__Part_6_.zip :sweatdrop:

anyám borogass. o_O Kijavítom!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 9:22 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

A téma Kotoko és innen jön. Áthoztam ide.

Matsu~ wrote:
sztem idegesítõ vinnyogó... bár én mondom aki imádja Ayu régi hangját is...

Nem mondom, hogy nem lehet zavaró a hangja, de a Sakuranbo Kissben Kotoko szerintem teljesen stílusban van. Olyan tipikus otakus, akihabara érzés az a szám. Ha Kotoko kawaiiiibb lenne, még jobban ütne. :D Ettől függetlenül én sem az ilyen típusú számokat kedvelem tőle, hanem inkább az olyanokat, mint a Real Onigoko. Ott a hangja teljesen más megvilágítást kap, nincs benne az a zavaró faktor.

Ayumi hangja talán tényleg jobb Kotokóénál, viszont nem igazán egy stílusban énekelnek, szóval egyiknek ez fekszik jobban, másiknak az. Főleg Ayuminak van egy jellegzetes énekstílusa, amit lehet szeretni, valamennyire hasonlóképpen Kotokónál is..

Közben meg igazából (kicsit más téma) mindkettőjüket (bár ez most inkább Ayuminál érdekes) hangban magasan verik a jpop énekesnők következő generációjához tartozó előadók. Na jó, a "következő generáció" kis túlzás, de még belefér (xD), szóval azok, akik úgy 2004 környékén/után keltettek zavart az erőben.
Ilyen pl Fukuhara Miho, ayaka (aki már nem aktív), alan (néhol Ayumi koppintós), és személyes kedvencem Ito Yuna is, meg még biztos ti is tudnátok mondani néhányat...

Egy olyan hanggal rendelkező előadónak, mint Ayumi, ha most kéne indulnia, sokkal nehezebb dolga lenne, mint akkoriban. Szerintem mostanában nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy egy szóló énekesnőnek hangban valamilyen tekintetben a többiek felett kell állnia. Onnan persze már szubjektív, hogy ki kit kedvel, de a lécet szépen feljebb tornázták, ami egyébként az élőfellépések alkalmával ütközik ki a legdurvábban az újak és a nagy öregek közt. Persze, hogy a partvonalról még milyen új előadók kiabálnak be, az más kérdés, meg a fentiekhez van ellenpélda is: YUI...

Ennek örömére, hallgassunk Ito yuna dalokat, mert jó és én szeretem Yuna hangját. :D
trust you (ezt a klipet én is csak most láttam először - pont jól jött ez a téma, így belebotlottam ^^b)
Stuck on you

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 9:39 pm 
Forum Addict

foodlfg wrote:
A téma Kotoko és innen jön. Áthoztam ide.

Matsu~ wrote:
sztem idegesítő vinnyogó... bár én mondom aki imádja Ayu régi hangját is...

Nem mondom, hogy nem lehet zavaró a hangja, de a Sakuranbo Kissben Kotoko szerintem teljesen stílusban van. Olyan tipikus otakus, akihabara érzés az a szám. Ha Kotoko kawaiiiibb lenne, még jobban ütne. :D Ettől függetlenül én sem az ilyen típusú számokat kedvelem tőle, hanem inkább az olyanokat, mint a Real Onigoko. Ott a hangja teljesen más megvilágítást kap, nincs benne az a zavaró faktor.

Ayumi hangja talán tényleg jobb Kotokóénál, viszont nem igazán egy stílusban énekelnek, szóval egyiknek ez fekszik jobban, másiknak az. Főleg Ayuminak van egy jellegzetes énekstílusa, amit lehet szeretni, valamennyire hasonlóképpen Kotokónál is..

Közben meg igazából (kicsit más téma) mindkettőjüket (bár ez most inkább Ayuminál érdekes) hangban magasan verik a jpop énekesnők következő generációjához tartozó előadók. Na jó, a "következő generáció" kis túlzás, de még belefér (xD), szóval azok, akik úgy 2004 környékén/után keltettek zavart az erőben.
Ilyen pl Fukuhara Miho, ayaka (aki már nem aktív), alan (néhol Ayumi koppintós), és személyes kedvencem Ito Yuna is, meg még biztos ti is tudnátok mondani néhányat...

Egy olyan hanggal rendelkező előadónak, mint Ayumi, ha most kéne indulnia, sokkal nehezebb dolga lenne, mint akkoriban. Szerintem mostanában nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy egy szóló énekesnőnek hangban valamilyen tekintetben a többiek felett kell állnia. Onnan persze már szubjektív, hogy ki kit kedvel, de a lécet szépen feljebb tornázták, ami egyébként az élőfellépések alkalmával ütközik ki a legdurvábban az újak és a nagy öregek közt. Persze, hogy a partvonalról még milyen új előadók kiabálnak be, az más kérdés, meg a fentiekhez van ellenpélda is: YUI...

Ennek örömére, hallgassunk Ito yuna dalokat, mert jó és én szeretem Yuna hangját. :D
trust you (ezt a klipet én is csak most láttam először - pont jól jött ez a téma, így belebotlottam ^^b)
Stuck on you

Ayumi 15 éves kori hangjával sztem bukott volna úgy mitn annak ideján nem tudom hogy kapott-e volna második esélyt...
De a mostani hangjával a legjobbak közt van. Egyetértek, Miho, ayaka, alan, Yuna Ito mind jók. És YUI egyszar.
Nahmost szerintem térjünk vissza egy keveset Ayumira. Arról hogy alan koppintja szó se essék, mert Ayunak van az egyik legnagyobb befolyása az 'újabb generációból' ha őt annak vesszük természetesen a J-Popra. Ezzel nem érdemes vitatkozni. És hogyha bárki szeretne nekem mutatni olyan japán előadót aki színvonalbelileg utóléri Ayut akkor csak tessék!!
Mellesleg igen, lehet hogy Ayu a kedvencem és az én Istennőm, de mindezek mellett tegyük hozzá hogy abszolút nem vagyok vele elfogult, tudni illik annak idején amikor J-Pophoz hozzáláttam Kumi volt az első, Otsuka Ai a második és ő csak a harmadik akit hallottam... sokáig nem szerettem annyira nem is hallgattam... amikor megnéztem tőle egy elő showt akkor szerettem bele és a mai napig kaparom a falat az első EPjén, szintén néhány régi LIVEon.
Várom a visszajelzéseket^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 10:04 pm 
Elite Member

Szerintem mindkettő nézőpont érdekes... bár én semmiféle képpen nem ítélem az újjakat sokukat szeretek is nagyon és nem vitatom alan,yuna stb. tényleg igen magas szinten vannak de azzal is egyet kell értenem hogy azt amit Ayumi produkál.Jobban mondva amit még mindig produkál az zseniális ... és ez vitathatatlan,mellelseg szerintem ő simán viszi az újak elejét is mert l a RULE című dalának kb össze nagyfellépését showjat amit láttam olyan hogy keolvadok a székről... mert egyszerűen amit erőben,tudásban,hangban produkál az valami megmagyarázhatatlan... ezek mellett pl ottvan nekem Jasmine aki teljesen új és ugyan nem teljesen a pop irány de akkor is nagy kedvencem <33 de mégsem hasonlítható Ayuval és mégis úgygondolom hogy Ayu nagyobb művészi szintet produkál,bár perse mindenkinek el kell döntenie kinek mi a művészet,mi a léleksimogató...
Kumiról meghát ne is beszéljünk.... ő egy zseni magábn :3

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 10:07 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Jah, Kotoko kifejezetten az otaku közönségnek lett becélozva, úgyhogy nem csoda, hogy olyan, amilyen. :lol:
Róla meg eszembe jutott Nana Mizuki (bár igazából nem lehet egy lapon emlegetni őket színvonalban XD), aki elsősorban szinkronszínésznő, viszont énekel is. Animékben, és azoktól függetlenül is. Nála is észrevehető, hogy azokban a dalaiban, amik kifejezetten animékhez készülnek, egy teljesen más hangfekvést használ, amolyan cuki stílusban énekel (bár nem mindig, mert ott a White Album című sorozat, amiben egy 80-as évekbeli idol énekesnőnek kölcsönzi a hangját), míg a saját számaiban "komolyabbnak" tűnik. Én igazából nem sűrűn hallgatok ennyire vegytiszta popot, animezenéket meg aztán végképp alig, de Nanát kedvelem (a másik ilyen előadó, aki még említésre méltó nálam, az Aya Hirano).
És akkor muzsika:
Discotheque (Rosario+Vampire Capu2 opening, cukker stílusban)
Shin Ai (White Album opening, azaz a 80-as évekbeli idol dal)
Astrogation Ennek meg tudtommal semmi köze semmilyen animéhez. XD

Hogy így szóbakerült alan is... Nem hinném, hogy Ayumit koppintaná, mivel Ayu a büdös életben nem lenne képes úgy énekelni, ahogy ő. Bár a hangszínük hasonlít, azt aláírom, illetve alan új albuma egy dögunalom sablonpop izé lett... a Diamond az új Inuyasha ending egyébként. :lol:

Egyébként ha már tisztán technika, és tudás alapján nézzük a dolgokat, akkor MISIA durván lemos mindenkit a színről. A stílusa biztos, hogy nem fekszik mindenkinek, meg ugye nem is pop, hanem soul/r'n'b, de azért öt oktáv, az öt oktáv.

MISIA - KEY OF LOVE~愛の行方~

Meg csak úgy említés szintjén felhozom Hiromit, aki az újabb generációból nekem az egyik legjobb hangú énekesnő.

宏実 - YES

Neki mondjuk a stílusa is közel áll hozzám.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 10:16 pm 
Elite Member

Jude wrote:
Jah, Kotoko kifejezetten az otaku közönségnek lett becélozva, úgyhogy nem csoda, hogy olyan, amilyen. :lol:
Róla meg eszembe jutott Nana Mizuki (bár igazából nem lehet egy lapon emlegetni őket színvonalban XD), aki elsősorban szinkronszínésznő, viszont énekel is. Animékben, és azoktól függetlenül is. Nála is észrevehető, hogy azokban a dalaiban, amik kifejezetten animékhez készülnek, egy teljesen más hangfekvést használ, amolyan cuki stílusban énekel (bár nem mindig, mert ott a White Album című sorozat, amiben egy 80-as évekbeli idol énekesnőnek kölcsönzi a hangját), míg a saját számaiban "komolyabbnak" tűnik. Én igazából nem sűrűn hallgatok ennyire vegytiszta popot, animezenéket meg aztán végképp alig, de Nanát kedvelem (a másik ilyen előadó, aki még említésre méltó nálam, az Aya Hirano).
És akkor muzsika:

Hogy így szóbakerült alan is... Nem hinném, hogy Ayumit koppintaná, mivel Ayu a büdös életben nem lenne képes úgy énekelni, ahogy ő. Bár a hangszínük hasonlít, azt aláírom, illetve alan új albuma egy dögunalom sablonpop izé lett... a Diamond az új Inuyasha ending egyébként. :lol:

Egyébként ha már tisztán technika, és tudás alapján nézzük a dolgokat, akkor MISIA durván lemos mindenkit a színről. A stílusa biztos, hogy nem fekszik mindenkinek, meg ugye nem is pop, hanem soul/r'n'b, de azért öt oktáv, az öt oktáv.

Meg csak úgy említés szintjén felhozom Hiromit, aki az újabb generációból nekem az egyik legjobb hangú énekesnő.

宏実 - YES

jesszusom nem is tudtam hogy öt oktáv a hangtávolsága ... uhmmmm huh hát szerintem utána nézek mert a soult imádom ^Misia-t igazán nem ismerem csak hallottam tőle valamiket ... :3 juhuu meg is nézem ,köszi ^-^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 10:22 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Chizu wrote:
jesszusom nem is tudtam hogy öt oktáv a hangtávolsága ... uhmmmm huh hát szerintem utána nézek mert a soult imádom ^Misia-t igazán nem ismerem csak hallottam tőle valamiket ... :3 juhuu meg is nézem ,köszi ^-^

Szívesen! :3 Érdemes neki adni egy esélyt, bár nem a mostanában divatos seggrázós vonalat képviseli, inkább amolyan oldschool soulénekesnő, nagy volumenű balladákkal, amikben jól kiereszti a hangját.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 10:24 pm 
Elite Member

Jude wrote:
Chizu wrote:

Szívesen! :3 Érdemes neki adni egy esélyt, bár nem a mostanában divatos seggrázós vonalat képviseli, inkább amolyan oldschool soulénekesnő, nagy volumenű balladákkal, amikben jól kiereszti a hangját.

hűűű,hát amikor az ember olyan kedvben van az hihetetlen jó!!^^
kár, remélem azért nem lesz belőle végleg poporázós ><de><" de mondjuk hm az nem is igazán soul hehe

de ok mindenképpen adok neki egy esélyt... szeretem az új dolgokat,főleg ha ilyen érdekesek ^-^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 10:27 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^
Azért popórázós nóták is akadnak a diszkográfiájában. :'D Mint például a Royal Chocolate Flush.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 10:29 pm 
Forum Addict

Jude wrote:
És akkor muzsika:

宏実 - YES

Kezdjük Ayuval és alannal ne értsétek félreén nem állok azon a véleményen hogy koppintaná. Én az én szögemet úgy értettem hogy Ayu inspirált azért elég sok mindenkit a mai japán énekesek közül. És úgy általában a zene irányának haladásába is belenyúlt rendesen. Ayu és alan közel nem azon a hangszínen vannak, és nem is nagyon lettek volna ha egy időben játszanak. alannak ez a különleges hangja a tibeti származásának könyvelhető... azon a tájon elég különleges hangi adományok jutnak az embereknek. Ayu hangja mostanra amugy is sokkal mélyebb lett mint volt annak idején. És sokkal erősebb is. A másik meg hogy lehet hogy a magasabb regiszterek hajlítása jobban megy alannak, de alan viszont sose tudna úgy megnyomni egy hangot rekeszizomból vagy mellkasból ahogy arra Ayu képes és képes volt.

Tisztán technika és tudás alapján énsem Ayumit mondanám mert közel nem ő a legjobb japán (NEADJISTEN a világi) énekesnő/vokalista. Én direkt azt írtam hogy előadó. Mert abból már nehéz ilyen jót találni.
Mellesleg ismerem MISIAt és hiába a nagy hangterjedelme, a síphangja egy rettenetes rivallyal ér föl. MISIA szépen tud énekelni, de azza hogy mindenképp villogni akar a legmagasabb regisztereivel állandóan szétbasz dalokat.
Van rengeteg kiváló vokalista japánban nem is sorolok.
hiromit is ismerem de nála is könnyebb jobb énekest mutatni...
Mellesleg a zenéjét, a stílusát énis nagyon szeretem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 10:57 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Az Ayumi témába inkább nem mennék bele megint... Kedvelem továbbra is, de hogy túlértékelt, azt tartom. XD
Azt mondjuk leszögezhetjük, hogy Ayunak és alannak tényleg az égvilágon semmi közük egymáshoz, azonkívül, hogy egy kiadónál vannak.

MISIA meg ugye szigorúan technikás énektudás szempontjából lett felhozva általam, mert kedvelem ugyan, de messze nem nevezném kedvencnek. Ami azt illeti, nem is az énektudás, vagy a vokális adottságok befolyásolják nálam a tetszésindexet, tekintve, hogy a kedvenc énekesem (aki nem pop, és történetesen férfi XD) csapnivaló vokalista, mégis imádom. <3

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 11:06 pm 
Forum Addict

Jude wrote:
Az Ayumi témába inkább nem mennék bele megint... Kedvelem továbbra is, de hogy túlértékelt, azt tartom. XD
Azt mondjuk leszögezhetjük, hogy Ayunak és alannak tényleg az égvilágon semmi közük egymáshoz, azonkívül, hogy egy kiadónál vannak.

MISIA meg ugye szigorúan technikás énektudás szempontjából lett felhozva általam, mert kedvelem ugyan, de messze nem nevezném kedvencnek. Ami azt illeti, nem is az énektudás, vagy a vokális adottságok befolyásolják nálam a tetszésindexet, tekintve, hogy a kedvenc énekesem (aki nem pop, és történetesen férfi XD) csapnivaló vokalista, mégis imádom. <3

NEkemis Ayuval sok ideig a túúlértékeltség volt a bajom. De mára fölnőtt a hírnevéhez.
Az én kedvenc vokalistám nem is japán de ő nem tartozik ideXD

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2592 posts ]  Go to page Previous  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 173  Next

All times are UTC + 1 hour