Sikerült végre megnéztem a
Kalafina LIVE 2010 "Red Moon" at JCB HALL DVDt! \o/
A fairytale-ig meglehetősen unalmas volt, mert egyszerűen nem kötöttek le a dalok, sőt nem is emlékeztem rájuk korábbról, pedig a Kalafina összes kislemezét és albumát is hallgattam. Úgyhogy az első szám, aminél már derengett valami az a fairytale volt, azt már kezdtem élvezni. Olyan kis elvarázsolt hangulata van ennek a számnak és szépen is énekelték.
Utána a ARIA, progressive kombó elég ütős volt, nehéz nem felismerni ezeket a számokat. Bár a progressive-ben a gitár szóló nem volt olyan hangsúlyos. Pedig ennek a számnak az a legjobb része, az az átvezető.
Namost én a
Haru wa Ougon no Yume no Nakara szintén nem nagyon emlékeztem, de Wakana szépen énekelte az elejét, és azonnal megtetszett. Wakanának van egyébként is a legszebb hangja a csapatban.
Tetszett, hogy vetkőztek a lányok egyébként.
storia az úgy elment. Nem a kedvencem ez a szám, de legalább emlékszek rá. A refrén unalmas, Hikaru részei viszont tetszenek benne. A Lacrimosa tetszett.
Mata Kaze ga Tsuyoku Natta, Kyrie ezen a koncerten nem voltak rosszak, az tetszett bennük, hogy volt bennük lendület. Egyébként nem szoktam őket nagyon hallgatni.
Az Ongaku a végére jó volt, az egyik kedvencem a Kalafinától. Keiko egészen felpörgött a végére. Hikaru inkább csak mosolygott. Lemezről mondjuk jobban szól, de elnézem, nem vészes, most koncerten vagyunk.
Hikari no Senritsu, I have a dream nem nagyon izgatott a végén. Ott már csak a sprinter volt jobb fajta.
Ha alan, Kuraki Mai, Utada Hikaru koncertekkel hasonlítom össze, amiket legutóbb láttam, akkor néhol túlságosan unalmas volt. Ami főleg azért van, mert nem minden Kalafina szám fekszik nekem annyira.
Egyébként poén, hogy a lányok beszédhangja mennyire átlagos, amikor pedig éneklés üzemmódra váltanak, akkor pedig már csakúgy harapnak! >.<
A DVDn van még egy
Kalafina LIVE 2010 in Asia (Hong Kong) Documentary azt majd még megnézem.