Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 09 Fri, 11:59 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2592 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 173  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 03 Wed, 9:50 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jude wrote:
Fürdés közben hasított belém, hogy Oliviának is vannak angol számai. XD Meg Koda Kuminak is, na de azokat inkább hagyjuk... :beaten:
Crystal Kay, Sakamoto Maaya, náluk is akad pár english nóta. ^^ Csak összeszedünk egy csokorra valót. XD

edit: melody. is szokott angolul énekelni, meg talán Miz is, de az utóbbit lehet, hogy csak behaluztam. XD

úú tényleg, Maaya. o.o
úgy tudom, hogy ő lényegében nem tud angolul, csak énekel :D

Egyébként már majdnem mondtam Leah Dizont is, de igazából fogalmam sincs, hogy vannak-e angol nyelvű számai. Abba az egy albumba, ami megvan tőle, pedig nem mertem belehallgatni.. Meg aztán ő nem is japán xD
De van nálunk egy Leah "fen" is, szóval ő biztos tud nyilatkozni ez ügyben. :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 03 Wed, 10:11 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^
Igen, annyira fura, hogy Maaya nem tud jól angolul (mert én úgy tudom, hogy valamennyire azért beszéli), a szép kiejtése alapján a fene se gondolná. o.o

Leah meg a másik véglet, japánul csak tessék-lássék módon gagyarászik szerencsétlen. Hogy angolul énekel-e, arra meg én sem emlékszem. Mély nyomot hagyott, igen. :')

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 03 Wed, 10:47 pm 
Elite Member

Jude wrote:
Leah meg a másik véglet, japánul csak tessék-lássék módon gagyarászik szerencsétlen.

off:
Leah Dizon..... Láttam vele régebben egy videót, ahol gitározni tanították. Alex (ex-ONE OK ROCK) tanítgatta, majd a végén megkérdezték tőle, hogy érezte, milyen volt. A társalgás a következőképpen folyt:

Leah: Mondhatom angolul?
valaki: igen
Leah: *hosszanas gondolkozás, kjút fejet próbál vágni* aaaah elfelejtettem angolul.

btw, ugyan már mondták, de Crystal Kayt meg Rie fut én is támogatom ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 03 Wed, 10:49 pm 
Forum Addict

Jólvan akkor azoknak mindenképpen utánanézek még : D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 04 Thu, 6:43 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jude wrote:
^Igen, annyira fura, hogy Maaya nem tud jól angolul (mert én úgy tudom, hogy valamennyire azért beszéli), a szép kiejtése alapján a fene se gondolná. o.o

Én csak a jpopmusic fórumon olvastam, ahol valaki írta, hogy mennyire meglepődött, amikor Maaya írta, hogy, amikor találkozott valami angolul beszélő valakivel, akkor már egy egyszerű beszélgetést sem értett meg.. vagy valami ilyesmi volt :?
Szóval ezért írtam, hogy lényegében nem tud angolul. Persze biztos beszél valamennyit. :)

De végül is mindegy, nem az angol tudása miatt szeretjük őt. Azt említettem már, hogy kijött egy (és egyben az első is) koncert DVD tőle ? :P

Ayumi wrote:
btw, ugyan már mondták, de Crystal Kayt meg Rie fut én is támogatom ^^

Én is hangsúlyoznám még Riét, mert az új Urban Romantic albuma sem okozott csalódást. Something In My Head
De úgy egyébként is szeretjük őt. ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 06 Sat, 10:41 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Nem tudtam, hogy hova írjam.

Ez mi ?
http://www.mtvjapan.com/video/top/16635
BoA és Sean Garrnett valamikor az MTV díjátadó után(vagy valamikor) Japánban.

Bírom egyébként az ilyen izzadságszagú beszélgetéseket. Eléggé wtf kategóriák szoktak lenni, és szerencsére BoA-ék még rá tettek egy lapáttal.

Kezdjük ott, hogy a mostani VMAJ-nek a Coca Cola volt a főszponzora és ennél a résznél mindenkinek a kezébe adtak valami folyadékot is, ami szerintem enyhén fogkiverős reklámozási technika. Ráadásul láthatóan néhányan nem is tudtak vele mit kezdeni, mások meg csak úgy iszogatták, mintha csak a bícsen lettek volna. Láthatóan a kevésbé ismert előadók próbálták lenyomni a torkukon leginkább, gondolom abban a reményben, hogy dicséretképpen majd a következő díjkiosztóra is meghívják őket.
De ez nem is annyira lényeges..

BoA mit csinál már ott oO? Most komolyan. Ez mi ?
Enyhén lazára vette a figurát. Szerintem nem tudta eldönteni, hogy akkor most a vagány amerikai csaj legyen, vagy egy japán előadó.. Az american csaj vagyok kicsit erőltetettre sikerült, ami némely helyen kifejezetten idétlen (pl a konnichiwás résznél). Nekem igazából mindegy, hogy minek akarja eladni magát, csak akkor döntse már el. Érdekes, hogy az arca sem tűnik annyira ázsiainak mostanában. :shifty:

Na azért ez a Sean Garrnett is megér egy misét.. Ugyanis amekkora bullshit szöveget ott lenyom, az már fáj.
Mi volt ez két világot hozzuk össze duma ? BoA legújabb albuma annyira amerikai, amennyire csak lehet (még BoA is amerikainak néz ki). Én inkább úgy fogalmaztam volna, hogy összehoztuk amink van, hogy a lehető legkevesebb befektetéssel a lehető legtöbbet húzzuk le a népről. "icc de fjúcsőr" junó decc hó it wörks.. jameg "love". Aha jó..
Azért a végére emberünk sikeresen elszólta magát a whole asian markettal. Nem is számítottam másra tőle. :twisted: és akkor még a japán részeket nem is értettem..

Az is poén volt, amikor Dj Kaori a második egyszerű kérdésénél még az a kevéske angolt is elfelejtette, amit addig tudott..
Gratulálok. Nem kell mindenkinek angolul tudnia, de akkor legalább ne álljon/állítsák oda angol beszélgetéshez.
Múltkor a lányoknak volt tolmácsuk, így ezzel nem volt probléma.

szerk: Ettől függetlenül BoA-nak vannak jó cuccai, csak ezt a megjelenést nem igazán értettem. Oo

Last edited by foodlfg on 2009 Jun 06 Sat, 9:41 pm, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 06 Sat, 11:03 am 
Forum Expert
Forum Expert

LOL, ez a Sean Garrett milyen undorító egy pasas. :lol: Uhh, a kólareklám meg "kissé" arcbamászik, tiszta röhejes, nem tudom, mit képzeltek, amikor kitalálták azt a nagyszerű ötletet, hogy mindenki szoríjjon coke-ot a mancsában. o_O"
De most BoA-val mi a baj? Azonkívül, hogy nagyon nem tud mit kezdeni a kólájával, és emiatt azt se tudja, hogyan viselkedjen? XD Én nem érzem azt a laza amerikai csaj attitűdöt (egyébként is, az mi? ne általánosítsunk már ennyire XD). Ha már itt tartunk, a japánok sokszor hatmilliószor irritálóbban és idétlenebbül képesek magukat előadni. Mellesleg ha úgy is viselkedne, mint egy japán előadó, az is megjátszás lenne a részéről, mivel koreai, nemdebár? Bocs, ez csak szőrszálhasogatás volt, de tényleg nem érzem olyan botrányosnak a viselkedését, csak némileg bénának, a lehetetlen helyzetből kifolyólag. XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 06 Sat, 11:40 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Node én pont az általánosításból indultam ki. :D (egyébként igazad van, hogy nem kell általánosítani)
Hogy ugye most itt van ez a Garrett gyerek mellettem, féllábbal az amerikai piacon vagyok (lehet hogy nem sokáig), féllábbal pedig Japánban (Koreával már nem foglalkozok)..
Úgy látom, hogy egy ilyen identitászavarba keveredett, hogy akkor most mit is várnak el tőle, hogyan kéne viselkednie (sztereotip amerikainak, vagy inkább ne, vagy néha így néha úgy ?).
Persze az is lehet, hogy ahogy mondtad, csak nem tudott magával mit kezdeni. :?

Az annyira nem baj, ha idétlen japán, amerikai előadó valaki, csak akkor legyen következetesen is az. x)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 06 Sat, 12:31 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Ha így folytatja az amerikai piacon a "tündöklést", akkor biztos, hogy nem sokáig lesz releváns szereplője az ottani zenei életnek (mert eddig az volt, muháhá... :lol: ) De persze nehéz ott úgy berobbanni a köztudatba, hogy gyakorlatilag semmi promóció nincs. Meg az sem dobott sokat a dolgon, hogy a zene igen felejthető lett. Ilyet bármelyik amerikai r'n'b üdvöske kisajtol magából egy hét alatt (szerintem BoA cuccához se kellett több idő :twisted: ), jobb énekhanggal, és persze érthető angolsággal. XDDD Az is probléma volt itt szerintem, hogy hiába tanítgatták szegény csajt angolul, a kiejtése... hmm, kivánnivalót hagy maga után. És ezt a hangja torzításával próbálták elnyomni. Jó dolog a vocoder, meg a hozzá hasonló kütyük, feldobhatják egy adott dal hangulatát, bizonyos gagyi énekhangok (khm...Perfume, hello! XD) esetében életmentőnek bizonyulnak, de azért hosszútávon... És BoA-nak azért van hangja. o_O De ezt nem tudta bebizonyítani az amerikai albumán. Mondjuk nem azt mondom, annyira nem szar a hangzóanyag, inkább erősen közepes. Meg lehet hallgatni párszor, el lehet rá bulizni, de igazából se íze, se bűze. És ez az amerikai piacra is édeskevés, főleg, ha az ember lánya nem az Államokba született.
Tényleg, BoA Koreát most úgy konkrétan magasról le se? XD Mert egy ideje semmit se hallottam ottani kiadványairól. Bár amit az utóbbi időben Japánban produkált, az is gáz volt, főleg a The Face, ami nyugodtan lehetett volna The Facepalm is, akkora vérlázító gagyiság volt. XDDD Régebben jobb zenét csinált szvsz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 06 Sat, 1:28 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

"You touched the deepest part of me" :beaten:

Quote:
(szerintem BoA cuccához se kellett több idõ :twisted: )

Egyetértek, elég egyszerű lett az az album, plusz még rövid is a max 3 perces számoknak köszönhetően.

Quote:
bizonyos gagyi énekhangok (khm...Perfume, hello! XD) esetében életmentõnek bizonyulnak

Hö hö milyen igaz XD

Quote:
Tényleg, BoA Koreát most úgy konkrétan magasról le se? XD

Nem tudom, de elég furcsa. Biztos Korea nem hoz elég sok pénzt a konyhára.
Ezt egyébként a jpopmusic fórumon is felvetették nemrég.. Valaki írta, hogy néhány koreai ismerőse emiatt már nem is kedveli annyira BoA-t.

Nekem tetszett a The Face pár száma :arrogant:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 06 Sat, 2:41 pm 
Forum Expert
Forum Expert

foodlfg wrote:
Nem tudom, de elég furcsa. Biztos Korea nem hoz elég sok pénzt a konyhára.
Ezt egyébként a jpopmusic fórumon is felvetették nemrég.. Valaki írta, hogy néhány koreai ismerőse emiatt már nem is kedveli annyira BoA-t.

Nekem tetszett a The Face pár száma :arrogant:

Meg Korea egyébként is folyamatosan ontja magából az új előadókat, nem tudom, vajon megállná-e még a helyét BoA az ottani versenyben? Bár fogalmam sincs, hogy mennyire népszerű mostanában a hazájában... De hát ő tudja (vagy nem XD), nekem végülis mindegy.

Hát jó, akadt azon az albumon hallgatható (:beaten:) dal, de úgy összességében nézve eléggé harmatosra sikeredett. Mondjuk az is igaz, hogy BoA sosem tartozott a kimondott kedvenceim közé, de azért van pár száma, amit kedvelek. ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 09 Tue, 4:41 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Nem tudom, hogy ki hallgatta a Shounan no kaze februári kislemezét a Tomo yót (親友よ)..
Mindenesetre rajta van az Ouenka valami koncerten felvett verziója, ami nagyon jól sikerült, sokkal ütősebb, mint az eredeti. Ahogy a közönség énekli a számot, nekem is ordibálhatnékom támad.
Néha az ilyen felvételek nagyon jól fel tudnak dobni egy számot. Jól jött ez a kicsit nyersebb hangzás.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 11 Thu, 2:38 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

A HIGH and MIGHTY COLOR srácai (jó sok jelentkező közül) kiválasztották Maki utódját, aki mostantól Halca (egyébként Harukának hívják őt) néven fog futni a csapatban. Kép róla.

Maki ugye elhagyta a zenekart, mert hozzáment a Dreams Come True 50 éves tagjához. Már érkezik a gyermekáldás is, úgyhogy őt egy darabig biztos nem fogjuk látni a médiában.
Kíváncsi vagyok, hogy Halca vajon mennyire tudja majd pótolni Makit, mert azért neki nem volt rossz hangja.. És abban biztos vagyok, hogy az összehasonlítást nem kerülheti el.

Ha már Makinál tartunk, találtam pár szuper minőségű klipet a jutubon a (régi) HaMC-től:
Ichirin no Hana
Tadoritsuku Basho
Nem mellesleg pedig ezek tök jó számok a csapattól. :)

Last edited by foodlfg on 2009 Jun 11 Thu, 2:44 pm, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 11 Thu, 2:40 pm 
Forum Fanatic

^ Na kíváncsi vagyok, hogy az új énekes hogy fog szerepelni!! :)

Nekem ez a kedvenc dalom/PV-m tőlük: RUN RUN RUN

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jun 11 Thu, 3:21 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Igen érdekes lesz. Maki volt az arca/hangja a csapatnak (legalábbis számomra). Ha csak valamelyik gitáros muki ment volna szülni, lehet hogy észre sem vettem volna, mert el lehet gitározgatni ott a háttérben ugyanúgy másnak is. De Maki hangját nehéz lehet pótolni, még ha az új énekesnőjük képzett hanggal rendelkezik, akkor is. Ugyanolyan biztos nem lesz.
Mondjuk nagy poén lenne, ha Halca kenterbe verné Makit és minden HaMC szám jobban szólna vele, mint Makival.. :lol:

szerk: a pride is jó szám tőlük

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2592 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 173  Next

All times are UTC + 1 hour