MichiruR wrote:
Bele-bele néztem én is ezekbe a lánycsapatos videókba, de nem tudom, nem igazán tetszenek. Maradok az énekesnõknél.

Most eléggé pangás van a kedvenceim körül, úgyhogy én is csak azért vettem őket jobban elő. Nomeg most jött ki pár kislemez ezektől a csapatoktól, ezért valamennyire aktuális is.
MichiruR wrote:
Ezek tényleg marha sokan vannak

... most nézhetek hülyének nem tudtam, hogy innen a név.
Pedig néztem már bele valami másik videójukba is egyszer, de akkor mintha nem lettek volna ennyien.
Nem sok ez a létszám? Ha mindenki csak 2-3 szót énekel vége is a számnak. Keményen kell gyurni a csajoknak, hogy kitûnjenek a tömegbõl.
Ez szerintem nagyjából így is van. Más, kisebb létszámú lánycsapatokban azért mindenki kap valamennyi szerepet és idővel előrébb is kerül a ranglétrán. Az AKB-ben viszont úgy is cserélődnek néha a tagok, hogy észre sem veszi az ember, mert csak max 10 lánnyal foglalkozik*. Úgyhogy ebben a csapatban amerikázással (semmittevés) nem nagyon lehet előre lépni, nincs meg annyira az a faktor, hogy majd belenövök az élvonalba.
Viszont az AKB-nél vannak szavazások kislemezzel. Ha valaki vesz egy kislemezt akkor szavazhat a kedvenc tagjára, így mindig képben vannak, hogy ki a legnépszerűbb tag és őket is szerepeltetik legtöbbet főleg a klipekben, ahová nem lehet az összes lányt betenni.
Egyébként azt hiszem, hogy a lányok Ponytail to Chouchou kislemeze pont egy ilyen szavazós lemez volt.
* egyébként ezzel kapcsolatban a jpopmusicon írta egy arc, hogy valamelyik lány kisebb fiú botrányba keveredett, ezért szépen eltakarították, viszont később egy másik AKB48-as alcsapatban újra felbukkant. XD