Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 29 Wed, 9:58 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 12774 posts ]  Go to page Previous  1 ... 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435 ... 852  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 12:08 am 
VIP Member

Az utóbbi idők legWTFebb idézete: "páros rendszámú nap"
Nem akarom túlkommentelni, egyszerűen menjenek a picsába :lol:

Edit: a criticalmass oldalon kommentelő "kobozzák el a szabálytalan autót" seggfej .uzikkal se szeretnék összeszólalkozni.
dugódíj :lol: meg adjunk mégtöbb büntetést :lol: fuj de tele van ezekkel a tköm

IMÁDLAK SZEGED :kiss:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 12:39 am 
Forum Expert
Forum Expert

Ilyenkor örülök h nincs autóm.
Egyébként személyesen is ismerek Critical Mass szervezőt és egyáltalán nem olyan b-betűs, mint ahogy te beállítod.
Hülyék meg minden közösségben vannak, sz'al miért lenne pont a CM kivétel. :roll:
A másik meg h egy: igenis túl sok autó jár Pesten, na nem mintha különösebben érdekelne, mert már megszoktam. Meg van róluk néha a véleményem a magam szájíze szerint, de az mindig egy adott helyzethez köthető (mondjuk ha zebrán akarnak elütni úgy h nekem van zöld).
Jah, és kettő ha te Szegeden laksz, miért érdekel h mi van Pesten? Nem mindegy az neked? :|

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 1:30 am 
VIP Member

Szerinted ha elkezdik szeretni az ilyen korlátozásokat, akkor nem lesz országos szintű a nagyobb városokban? Pest nem egy kis sziget ahol külön történnek a dolgok. Szerencsés vagyok hogy nem ott lakom, de ha éppen ott lennék mocsok szarul érintene a dolog.
Nem ismerek egy darab criticalmass szervezőt sem, szép meg jó a környezettudatos élet, azokkal van bajom akik olyanokat kommentelnek hogy "50ezer forint büntetést a mocskos autósnak" meg "mind bunkó paraszt aki autóba ül". És jönnek azzal, hogy micsoda beszűkült önző bunkók az autósok, de azt nem veszik észre hogy ők is teljesen kompromisszumképtelen ugyanolyan önző emberek.
Iszonyúan elvakult buta emberek kommentjeit olvastam ma.

Hivatkoznak más országokra, hogy mennyire bejött nagyon jó csak az alapelvvel nem tudok semmilyen szinten egyetérteni.
Biztos vagyok benne, hogy sok az autó meg szar a környezetnek bizonyos szinten. Alapjaiban tartom ezt a páros-páratlan dolgot elképesztő baromságnak, ott kezdve hogy korlátozzák azt hogy a saját autómat mikor használhatom. Nem megyek bele olyan kérdésekbe, hogy sürgősségi esetek családban vagy akinek autóhoz kötött a munkája... egyszerűen hogy ha akárhova megyek ne ülhessek a kényelmes autóba amiért eleget fizettem/fizetek hanem a mocskos (szegeden nem olyan szar a helyzet mint pesten(itt csak a legújabb villamosokon nincs fűtés)) tömegközlekedést kelljen használni, ahol az áráról meg a büntetések áráról ne is beszéljünk...

Aláírom, hogy irtózatosan sok hülye autós van (zebrára hivatkoztál pl), de ennek a dolognak is megvan a másik nézőpontja, a gyalogosok nagyrésze sincs eszénél.

Nem akarom politikára vagy a rendőrségre kihegyezni a dolgot, hagyom most őket a francba. De ez nem lehet megoldás.

Ja most még egyetemista vagyok 10percre lakok gyalog bármelyik órám helyétől. De később ha dolgozni fogok 120%ig biztos vagyok benne, hogy nem fogok kétszer átszállni és 8perc helyett 30-40percet utazgatni, hogy elmenjek dolgozni, de nem csak a munkavégzésről van szó nem fogom azért otthonhagyni a kocsit mert 11-e van. Remélem nem válik be a dolog és legalább előállnak egy olyan ötlettel ami nem ordító baromság.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 10:44 am 
Site Admin

Batou wrote:
Szerinted ha elkezdik szeretni az ilyen korlátozásokat, akkor nem lesz országos szintű a nagyobb városokban? Pest nem egy kis sziget ahol külön történnek a dolgok. Szerencsés vagyok hogy nem ott lakom, de ha éppen ott lennék mocsok szarul érintene a dolog.

A többi város megközelitöleg sem akkora, hogy igazi szmogprobléma legyen, ha meg igen, akkor az inkább gyárak, stb miatt. De egyébként ezt a páros/páratlan korlátozást én sem igazán tudom mire vélni, pedig én aztán ritkanagyon utálom az autókat, ezt mégis agyatlanságnak tartom. o_O
Arunak meg igaza van abban, hogy a CM tagok/biciklisek közt is ugyanúgy akadnak barmok mint bárhol másutt (amikor egy bicajos a lefordulós sávban, a forgalommal szemben ment és miatta kellett egy szembejövö mentösnek belassítania.. mindezt 2 méterre a járdán levö bicikliúttól.. nah, neki én is csak egy kellemes kamionos frontálütközét tudtam kivánni O_o), de maga a kezdeményezés egy baromi jó dolog.
Valahogy arra kellene az embereket rászoktatni, hogy tökfeleslegesen ne használják az autókat, hanem ahol lehet inkább a tömegközlekedést.. aminek vannak hibái, de ezek jó kis 22-es (nem, nem a Vivi xD) csapdája stílusban pont a túlzott autóhasználkatból adódnak jórészt.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 11:02 am 
Forum Fanatic

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 2:10 pm 
VIP Member

Case wrote:
A többi város megközelitöleg sem akkora, hogy igazi szmogprobléma legyen, ha meg igen, akkor az inkább gyárak, stb miatt.

Légszennyezettségi térkép
Nem emlékszem pontosan, de mintha azt mondták volna, hogy 200% alá kell menjen a légszennyezettség, hogy megszűnjön a riadó. A térkép szerint Szeged is 190-210% között mozog. Miskolc meg mindig szennyezettebb volt mint pest, most is Miskolc és környéke 300% fölött van.

Az alapelv valamilyen szinten jó, a kivitelezés idiótaság.

Case wrote:
tökfölöslegesen ne használják az autókat, hanem ahol lehet inkább a tömegközlekedést

Nem azért tartanak az emberek autót, hogy hétvégenként elvigyék a családot a Yellowstone parkba és énekeljenek egyet maci lacival.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 2:19 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Batou wrote:
Case wrote:
tökfölöslegesen ne használják az autókat, hanem ahol lehet inkább a tömegközlekedést

Nem azért tartanak az emberek autót, hogy hétvégenként elvigyék a családot a Yellowstone parkba és énekeljenek egyet maci lacival.

Valszeg... de itt Case sztem azokra gondolt, akik autóba ülnek, hogy lemenjenek a sarki boltba....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 3:16 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^Vagy a sarki kocsmába, mint itt nálunk.

Mindenképpen érdemes lenne egy jól átgondolt szabályozást bevezetni, mind az autósokra, mind a nagyüzemekre/gyárakra/erőművekre vonatkozóan.
Nekem nagyon tetszik az az elgondolás amivel több külföldi nagyvárosban is találkoztam. Pl. se Münchenben, se Stockholmban, sem pedig Bécsben ill. Salzburgban nem hajthatnak be az autósok (sőt a turistabuszok sem!) a belvárosba.
Remekül meg lehet oldani, csak kell hozzá némi szervezőkészség, jól kiépített tömegközlekedés (ami azért Pesten sem annyira hajde nagyon problémás) és mani.
Salzburgban őrzött Park&Ride-ban hagyhatod a kocsit, Stockholmban pedig a város alatt húzódik egy alagútrendszer, ami kikerüli a belvárost. Utóbbi helyen mondjuk mérföldekkel jobb a tömegközlekedés mint nálunk akárhol.
Véleményem szerint nem csak a gyorséttermeket kellene átvenni Nyugatról, hanem a környezettudatosabb gondolkodást és a jobb közlekedési megoldásokat is.
Na persze mit tudhatok én akinek ugyan saját kocsija nincsen, de lassan 5 éve van jogosítványa és rendszeresen vezet is autót...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 3:34 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Aru wrote:
^Vagy a sarki kocsmába, mint itt nálunk.

Mindenképpen érdemes lenne egy jól átgondolt szabályozást bevezetni, mind az autósokra, mind a nagyüzemekre/gyárakra/erõmûvekre vonatkozóan.
Nekem nagyon tetszik az az elgondolás amivel több külföldi nagyvárosban is találkoztam. Pl. se Münchenben, se Stockholmban, sem pedig Bécsben ill. Salzburgban nem hajthatnak be az autósok (sõt a turistabuszok sem!) a belvárosba.
Remekül meg lehet oldani, csak kell hozzá némi szervezõkészség, jól kiépített tömegközlekedés (ami azért Pesten sem annyira hajde nagyon problémás) és mani.
Salzburgban õrzött Park&Ride-ban hagyhatod a kocsit, Stockholmban pedig a város alatt húzódik egy alagútrendszer, ami kikerüli a belvárost. Utóbbi helyen mondjuk mérföldekkel jobb a tömegközlekedés mint nálunk akárhol.
Véleményem szerint nem csak a gyorséttermeket kellene átvenni Nyugatról, hanem a környezettudatosabb gondolkodást és a jobb közlekedési megoldásokat is.
Na persze mit tudhatok én akinek ugyan saját kocsija nincsen, de lassan 5 éve van jogosítványa és rendszeresen vezet is autót...

Aru, én egyetértek veled.

Nem pampogni meg rinyálni kell, saját magunknak köszönhetjük hogy idáig jutottunk, hogy már Budapesten is szmogriadót kell elrendelni, amire ezidáig még nem volt példa.
Az, hogy az idősek és a gyereke veszélyeztetve vannak, már attól, hogy kimenjenek az udvarra játszani, esetleg sétálni, kirándulni a gyárak, a buszok és igen az autósok hibája.
Nem másokat kéne szidni, akik tenni próbálnak ez ellen, hanem használni az agyunkat, már ha képesek vagyunk rá.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 3:43 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^Egyről beszélünk.
Én pl allergiás vagyok, tehát fokozottan veszélyeztetett. Sok mindent elfogadok a körülöttem mozgolódó emberkéktől, még azt is ha jelenlétemben rágyújtanak (igaz, mindig megkérdezik h szabad-e), de itt sokkal többről van szó mint rólam vagy a láncdohányzásról.
Igenis, vannak olyan helyzetek amikor otthon lehet és kell is hagyni az autót, függetlenül attól h mekkora a fogyasztása, terepjáró-e vagy hátizsák méretű.
Nem hinném h az lenne a cél h olyanok legyünk mint L.A. vagy San Francisco, ahol párásabb-szélcsendesebb napokon olyanok a látási viszonyok mintha homokviharba került volna az ember.
Továbbra sem célom betartatni senkivel a Kyotoi egyezményt, de vannak azért józan ésszel is belátható dolgok, amikhez csak egy kicsit kellene pozitívan hozzá állni. Persze nem véletlenül mondják h "nem akarásnak nyögés lesz a vége".
:roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 3:47 pm 
VIP Member

Mint azt már írtam nekem az elvakult hülyékkel és az idióta rendeletekkel van bajom, nem azért ugatok, hogy rontsam a levegőt.
Szerencsére még nem szabtak ki pénzbüntetést azért mert autója van az embernek, de amíg magyarországon le lehet húzni az embereket addig nem lesz itt sétálóutcás belváros meg jól kiépített tömegközlekedés... maradnak a barom szabályok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 3:51 pm 
Forum Fanatic

Szerintem ezt a témát nyugodtan lehetne folytatni a Filo-topikban vagy a What's upban. :sweatdrop:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 3:52 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Batou wrote:
Nem akarom politikára vagy a rendőrségre kihegyezni a dolgot, hagyom most őket a francba. De ez nem lehet megoldás.

Ja most még egyetemista vagyok 10percre lakok gyalog bármelyik órám helyétől. De később ha dolgozni fogok 120%ig biztos vagyok benne, hogy nem fogok kétszer átszállni és 8perc helyett 30-40percet utazgatni, hogy elmenjek dolgozni, de nem csak a munkavégzésről van szó nem fogom azért otthonhagyni a kocsit mert 11-e van. Remélem nem válik be a dolog és legalább előállnak egy olyan ötlettel ami nem ordító baromság.

Aru wrote:
Nekem nagyon tetszik az az elgondolás amivel több külföldi nagyvárosban is találkoztam. Pl. se Münchenben, se Stockholmban, sem pedig Bécsben ill. Salzburgban nem hajthatnak be az autósok (sőt a turistabuszok sem!) a belvárosba.
Remekül meg lehet oldani, csak kell hozzá némi szervezőkészség, jól kiépített tömegközlekedés (ami azért Pesten sem annyira hajde nagyon problémás) és mani.

Tudtommal sehol nem koboznak el gépkocsit már ami a külföldi példákat illeti és itthon sem volt erről szól.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 4:16 pm 
VIP Member

Átmentem a filoba.

On: Only in Japan
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 12 Mon, 7:44 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Lord Of The Rings Poster Mash-Up

:laugh:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 12774 posts ]  Go to page Previous  1 ... 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435 ... 852  Next

All times are UTC + 1 hour