Aru wrote:
^Vagy a sarki kocsmába, mint itt nálunk.
Mindenképpen érdemes lenne egy jól átgondolt szabályozást bevezetni, mind az autósokra, mind a nagyüzemekre/gyárakra/erõmûvekre vonatkozóan.
Nekem nagyon tetszik az az elgondolás amivel több külföldi nagyvárosban is találkoztam. Pl. se Münchenben, se Stockholmban, sem pedig Bécsben ill. Salzburgban nem hajthatnak be az autósok (sõt a turistabuszok sem!) a belvárosba.
Remekül meg lehet oldani, csak kell hozzá némi szervezõkészség, jól kiépített tömegközlekedés (ami azért Pesten sem annyira hajde nagyon problémás) és mani.
Salzburgban õrzött Park&Ride-ban hagyhatod a kocsit, Stockholmban pedig a város alatt húzódik egy alagútrendszer, ami kikerüli a belvárost. Utóbbi helyen mondjuk mérföldekkel jobb a tömegközlekedés mint nálunk akárhol.
Véleményem szerint nem csak a gyorséttermeket kellene átvenni Nyugatról, hanem a környezettudatosabb gondolkodást és a jobb közlekedési megoldásokat is.
Na persze mit tudhatok én akinek ugyan saját kocsija nincsen, de lassan 5 éve van jogosítványa és rendszeresen vezet is autót...
Aru, én egyetértek veled.
Nem pampogni meg rinyálni kell, saját magunknak köszönhetjük hogy idáig jutottunk, hogy már Budapesten is szmogriadót kell elrendelni, amire ezidáig még nem volt példa.
Az, hogy az idősek és a gyereke veszélyeztetve vannak, már attól, hogy kimenjenek az udvarra játszani, esetleg sétálni, kirándulni a gyárak, a buszok és igen az
autósok hibája.
Nem másokat kéne szidni, akik tenni próbálnak ez ellen, hanem használni az agyunkat, már ha képesek vagyunk rá.