Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 10 Sat, 10:06 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 477 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 32  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 10:07 am 
Forum Addict

Igen-igen onnan is rajtuk keresztul szoktam vasarolni. Akkor pontositok kicsit.
Szoval aukcioknal 5000yenig 650yen a commission es 5000yen folott van 10 vagy 15%. (Vasarlasnal ugyanez 500yen 5000ig). Es persze erre jon meg a belfoldi postakoltseg (amit le szoktak irni az adott aukcional hoyg menniy) esetleg a bank transfer ha van. Szoval hiaba vesz az ember egy 150 yen es CDt azert a vegen lesz az majdnem 1000yen -_- Es persze akkor meg minidg Japanban van a cucc (azt meg lehet veluk beszelni, hogy par cuccot "osszevarjanak" es egy csomagban kuldjek)
Tehat annyira azert nem olcso, de szeirntem meg igy is boven megeri mert tenyleg mindenfele ritkasaghoz hozza lehet jutni.
Van vmi tagsagi rendszer is ami kedvezmenyekkel jar, de ezzel kapcoslatban nem vagyok kepben. Utanna kell olvasni az oldalon vagy megkerdezni oket az a legbiztosabb. En VIP tag vagyok, de lovesem sincs az mire jo pontosan xDD

Es ha mar a domestic shipping szobakerult. Yahoon kb 80 es 200 yen kozott szoktak kerni belfoldi postara (persze fugg a csomag meretetol is), de pl ha egy banda hivatalos oldalarol rendel az embre akkor az 800yen korul van. Ezert is tok jo, hogy vannak akik sehol mashol nem aruljak a cuccaikat csak a sajat oldalukon >___<

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 10:36 am 
Forum Expert
Forum Expert

Köszönöm szépen az infóhegyeket, akkor majd jobban beleásom magam a témába! ^_^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 10:53 am 
Site Admin

No, akkor a többi kérdésre, amikre nem volt még válasz. ^^
Bíborhold wrote:
2) Mennyire kockázatos dolog, illetve mennyire van értelme közvetlenül az adott banda honlapján keresztül rendelni? (Konkrétan új turnés Fox Loco Phantom pólót szeretnék :heart: ) A honlap 'Contact' részénél elvileg lehet küldeni nekik üzenetet, iagz, az egész japánul van, így megkérdezném azt is, hogy mennyire van értelme ezen keresztül üzenetet küldeni nekik, angol nyelven. Vagy ha van valami egyéb, jobb eljárás az ilyenek beszerzésére, az is érdekelne.
Szerintem zenekarfüggö. Legtöbb helyen sajna nem lehet rendelni, de van ahol rugalmasabbak, meg persze az angoltudásuktól is függ. Igaz, nem online rendelés volt, de engem pl. a Cycheouts Ghost-ék igazítottak útba a myspace-en, hogy hol van az az egyszem kis boltocska Tokióban, ahol meg lehet kapni a Black List CDt, a Balzac japcsi online bolttól valaki meg a szintén egyedüli Balzac Kitty terjesztöhöz adott útmutatót. xD
Egyébként nekem is hasonló gondjaim vannak: a Libra Record webshop-ot akarom majd betámadni, szintén t-shirt ügyben, hátha jófejek lesznek és kivételesen szállítanak egyszem trikót külföldre is. o_o"

Bíborhold wrote:
3) A Sexpot Revenge-en kívül milyen, stílusban hasonló férfi divatmárkák vannak, akiktől lehet rendelni is, nem csak nyálcsorgatni?
Sajna nem sok, ami nekem így hirtelen eszembe jut, az a Shocker (+ az egyéb Balzac al-márkák), akiknek van EU online boltja meg worldwide shopja is, viszont sajna mindkettö rohadtdrága és nagyon kevés cuccot árulnak, föleg a japcsi shop kinálatával összehasonlítva. :? A többi márkának asszem nincsenek nemzetközi boltjai, csak azoknak, amiket cdjapan-on keresztül lehet rendelni.

Bíborhold wrote:
+ 1: eBayes rendelésnél muszáj, hogy legyen PayPal fiókunk, vagy ez csak megkönnyíti a dolgokat?
Ez eladófüggö, van akiknél van egy rakat fizetési opció, de van egy csomó paypal-only eladó, de egyébként tényleg... sokkal könnyebb azzal az élet, meg az ebay-be nagyon jól bele van dolgozva a paypal payment rendszere. ^^

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 2:37 pm 
Member

Djinn wrote:
En az I-TM4U-t hasznalom mar evek ota.

wow köszi a tippet, ezt az oldalt még nem ismertem eddig, pedig régóta kerestem már valami hasonlót :shock:

Lennek egy kérdésem:
Djinn wrote:
Szoval aukcioknal 5000yenig 650yen a commission es 5000yen folott van 10 vagy 15%.

Ha mondjuk két CD-t rendelnék (két különböző aukcióból) és egyben kérném a szállítást, akkor mindkettőre külön rászámolják commissiont, vagy csak egyszer kell kifizetni? Vagy rendelhetnék akármennyit, ameddig 5000 yen alatt van, addig 650 yen marad?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 3:08 pm 
Forum Addict

Minden aukcional kulon kell fizetni a commission-t (szerintem akkor is ha ugyanaz a seller). Tulajdonkeppen annyiszor kell commisiont fizetni ahanyszor ok is fizetnek sellernek/boltnak. Ha ugyanabbol a boltbol egyszerre rendelsz pl 2CDt meg 1 ujsagot akkor ertelemszeruen csak egyszer.

Ha van meg mas kerdes is nyugodtan zaklassatok, hajlamos vagyok kihagyni a lenyeget az infobol. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 3:29 pm 
Member

Köszi a gyors választ :)
Így azért elég necces mondjuk, tényleg csak akkor éri meg, ha nagyon kell valami és fillérekért meg tudják neked nyerni az aukciót.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 9:43 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Azt szeretném kérdezni, hogy ki mikor hogyan és mennyiért szerez be magának manic panic hajfestéket? egy ismerősömnek kellene, és én hozatnék neki.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 12 Thu, 7:49 am 
Forum Expert
Forum Expert

Doll wrote:
Azt szeretném kérdezni, hogy ki mikor hogyan és mennyiért szerez be magának manic panic hajfestéket? egy ismerősömnek kellene, és én hozatnék neki.

Mi ebayről szoktuk, mindig más eladótól, ahonnan jobban megéri, az ár pedig eddig mindig 5000 Ft alatt volt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 12 Thu, 12:04 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

meg is néztem! köszönöm. már csak egy paypalos ismerőst kell szereznem! XD
meg azt akartam kérdezni, hogy ahhoz, hogy teszemazt valaki lilára akarja festeni a haját ezzel, akkor ahhoz le kell szivatni a haját? az illető hajszíne sötétbarna.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 12 Thu, 12:15 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^
Igen, le kell szívatni az eredeti hajszínt, minél világosabbra sikerül, annál élénkebb lesz majd a lila.
És nincs mit!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 12 Thu, 11:00 pm 
VIP Member

Tudom, hogy valamelyik topikban olvastam valami hasonlót a napokban, de egyszerűen nem találom, úgyhogy bocsi :?
Bécsben hol lehet jpop/jrock CD-ket kapni? Lehetőleg ne legyen nagyon a város szélén ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 12 Thu, 11:04 pm 
Forum Fanatic

Konomichan wrote:
Bécsben hol lehet jpop/jrock CD-ket kapni? Lehetőleg ne legyen nagyon a város szélén ^^

Lassan már fejből tudom... :lol: A Saturn nevű boltban, ha jól emlékszem. Címet nemtok, de google biztos kiadja. :)

EDIT: Bocs, rosszul emlékeztem, Nexus: http://www.nexus.co.at/

edit2: Amúgy talán a Saturn az valami CD/DVD bolt, és mintha rémlene, hogy ott is lenne j-rock (európai kiadások). De ez nem tuti, csak valakinek valami régebbi hozzászólásából rémlik. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 12 Thu, 11:38 pm 
Site Admin

Jaja, a Nexus a helyes válasz. :grin: És ott van a Mariahilfer egyik mellékutcájában, szóval abszolúte városközpont és európai kiadású vk/jrock CDik, meg japcsi magazinjaik (foolsmate, gothloli bible, stb) van náluk.

a Saturn meg egy bolthálózat, ugyanaz, amiből van pesten is pár és az ő CD szekciójukban is akadnak eu kiadású cuccok, de általában semmi olyan ami a nexus-ban ne lenne. ^^"

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 12 Thu, 11:50 pm 
Member

ismer vki olyat, aki beregelt már japán itunes storeba? elvileg megy ottani gift card+kamu címmel, de nekem még nem volt hozzá lelkierőm.. itt lehet kártyát szerezni (emailben elküldik a kódot http://www.jbox.com/PRODUCT/ITUNESCARD
meg bizonyára csődbemennék..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 13 Fri, 5:55 pm 
VIP Member

köszönöm a gyors választ ^^

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 477 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 32  Next

All times are UTC + 1 hour