Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 10 Sat, 10:10 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 477 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 32  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Jul 02 Thu, 6:18 pm 
Elite Member

Na ide is beteszem...

Baromira nem japán téma, de ha valaki tud segíteni abban, hogy hol találok Magyarországon valami hasonlót, akkor örök életre lekötelezne!
Egyáltalán hogy hívják ezt magyarul? Arcfátyol? Angolul birdcage veil, és egy rakat helyen lehet kapni, de jó lenne látni egyet élőben is mielőtt megrendelem...
kösziköszikösziiiii
Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jul 31 Fri, 7:56 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

A kérdésem a következő:

Ha csak egy albumot akarok rendelni, úgy, hogy nem szükséges, hogy két - három napon belül kiszállítsák, akkor mekkora postaköltségre számítsak, valamint mennyire érdemes várni egy "csoportos rendelésre"? Valamint honnan érdemes rendelni?

Előre is köszönök minden választ, meg elnézést, ha ez százszor lerágott csont, nekem ez lenne az első netes rendelésem. ^^"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jul 31 Fri, 8:21 am 
Forum Expert
Forum Expert

Bíborhold wrote:
A kérdésem a következő:

Ha csak egy albumot akarok rendelni, úgy, hogy nem szükséges, hogy két - három napon belül kiszállítsák, akkor mekkora postaköltségre számítsak, valamint mennyire érdemes várni egy "csoportos rendelésre"? Valamint honnan érdemes rendelni?

Előre is köszönök minden választ, meg elnézést, ha ez százszor lerágott csont, nekem ez lenne az első netes rendelésem. ^^"

Attól függ, hogy mit akarsz rendelni... Ha az a bizonyos album kapható CDJapanen vagy HMV-n, akkor nyert ügyed van, nem érdemes máshol körülnézni. Csoportos rendelésre szerintem mindig érdemes várni, ha csökkenteni szeretnéd a postaköltséget. De egy album esetében, ha nem EMS-sel szállíttatod, nem olyan horribilis az összeg. Mondjuk HMV csak EMS-sel postáz, na de náluk ez lényegesen olcsóbb, mint pl CDJapannél (de persze nem olcsóbb, mint egy sima air mail, vagy SAL).

Hilfe a postaköltségekhez:

CDJapan

HMV

A magam részéről én jobban szeretem a HMV-t, nekem eddig mindig olcsóbban jöttek ki onnan a dolgok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jul 31 Fri, 8:54 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jude wrote:
Bíborhold wrote:
A kérdésem a következõ:

Elõre is köszönök minden választ, meg elnézést, ha ez százszor lerágott csont, nekem ez lenne az elsõ netes rendelésem. ^^"

Attól függ, hogy mit akarsz rendelni... Ha az a bizonyos album kapható CDJapanen vagy HMV-n, akkor nyert ügyed van, nem érdemes máshol körülnézni. Csoportos rendelésre szerintem mindig érdemes várni, ha csökkenteni szeretnéd a postaköltséget. De egy album esetében, ha nem EMS-sel szállíttatod, nem olyan horribilis az összeg. Mondjuk HMV csak EMS-sel postáz, na de náluk ez lényegesen olcsóbb, mint pl CDJapannél (de persze nem olcsóbb, mint egy sima air mail, vagy SAL).

Hilfe a postaköltségekhez:

CDJapan

HMV

A magam részérõl én jobban szeretem a HMV-t, nekem eddig mindig olcsóbban jöttek ki onnan a dolgok.

Először is, köszönöm a gyors választ. ^^

A keresett lemez HMVn megrendelhető, CDJapanen nem, szóval valószínűleg HMVs rendelés lesz a dologból. Annyi kérdésem lenne még, hogy érdemes/kell-e regisztrálni HMVnél, mert csak úgy lehet rendelni vagy hasonló, vagy nem szükséges, és hogy a rendelést meg a többit e-mailben kell intézni?
Valamint a fizetést csekkel vagy milyen módon érdemes intézni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jul 31 Fri, 9:13 am 
Forum Expert
Forum Expert

Bíborhold wrote:
Először is, köszönöm a gyors választ. ^^

A keresett lemez HMVn megrendelhető, CDJapanen nem, szóval valószínűleg HMVs rendelés lesz a dologból. Annyi kérdésem lenne még, hogy érdemes/kell-e regisztrálni HMVnél, mert csak úgy lehet rendelni vagy hasonló, vagy nem szükséges, és hogy a rendelést meg a többit e-mailben kell intézni?

Szívesen! ^^

Érdemes regisztrálni, mert kedvezményekkel jár. A regisztrációnál megadod a címedet, meg minden szükséges adatot, aztán utána már nagyon egyszerű a rendelés, csak be kell rakni a cuccot a kosárba, és a kasszához fáradni. Azt hiszem, HMV-n csak bankkártyával lehet fizetni (de szerintem ez is a legegyszerűbb fizetési mód).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jul 31 Fri, 9:53 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jude wrote:
Bíborhold wrote:
Elõször is, köszönöm a gyors választ. ^^

A keresett lemez HMVn megrendelhetõ, CDJapanen nem, szóval valószínûleg HMVs rendelés lesz a dologból. Annyi kérdésem lenne még, hogy érdemes/kell-e regisztrálni HMVnél, mert csak úgy lehet rendelni vagy hasonló, vagy nem szükséges, és hogy a rendelést meg a többit e-mailben kell intézni?

Szívesen! ^^

Érdemes regisztrálni, mert kedvezményekkel jár. A regisztrációnál megadod a címedet, meg minden szükséges adatot, aztán utána már nagyon egyszerû a rendelés, csak be kell rakni a cuccot a kosárba, és a kasszához fáradni. Azt hiszem, HMV-n csak bankkártyával lehet fizetni (de szerintem ez is a legegyszerûbb fizetési mód).

Köszönöm a segítséget, megtörtént a regisztráció.
Mostmárcsak az a két kérdésem lenne, hogy:

1) A címem a fiók szerint így néz ki:
Quote:
Address: Zlinszky utca 17, , Dabas, 2370 HUNGARY

Ez így jó, vagy elrontottam valamit? ^^"

2) Kb. mennyi idő alatt érkezik meg így a csomag? És ha a tranzakció sikeresen zárult (Megkapták a pénzt a kártyámról, feladták a lemezt), akkor ugye van valami iagzoló e-mail vagy hasonló, ugye?

Bocsánat, ha ezek nagyon amatőr kérdések, csak szeretek biztosra menni meg új még ez a terület nekem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jul 31 Fri, 10:03 am 
Forum Expert
Forum Expert

^
Úgy teljesen jó a cím. ^^

Igazoló mail van, persze, egyszer jön a rendelés beérkezéséről, majd akkor, amikor leemelték a pénzt, és feladták a cuccot. Általában olyan 3-5 munkanap alatt ide is szokott érni a csomag.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Sep 01 Tue, 5:10 pm 
Forum Addict

Masnak is van olyen problemaja a HMV-n, hogy nem tudja megnezni a wishlistjet? Mindent tudok csinalni, de amint a whislistet akarom behozni kihal az oldal o.o"
Eloszor azt hittem, majd kijavitjak, de mar napok ota ilyen. Jo tudom, wishlist nelkul is lehet elni, de akkor is xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Oct 21 Wed, 6:50 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Rana (ghostorgan) úgy döntött, hogy eladja a dolgainak egy részét, lehet szemezgetni, van még pár nagyon finom dolog. ;3

(22nek külön felhívnám a figyelmét a Reitás poszterre. : D)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Oct 28 Wed, 10:27 am 
Site Admin

Bíborhold wrote:
Rana (ghostorgan) úgy döntött, hogy eladja a dolgainak egy részét, lehet szemezgetni, van még pár nagyon finom dolog. ;3
Most ö el is akar adni valamit, vagy csak a haveroknak szól a dolog..? xD Me'hogy friendsonly. :grin:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Oct 28 Wed, 10:35 am 
Forum Fanatic

Case wrote:
Most ö el is akar adni valamit, vagy csak a haveroknak szól a dolog..? xD Me'hogy friendsonly. :grin:

Én is ezt néztem, hagytam is annyiban. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 3:00 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

A kérdéseim a következők lennének:

1) Valamilyen lehetőség van arra, hogy japán indie zenekaros cuccokat (itt konkrétan pólóra gondoltam) neten keresztül rendeljek? Megfelelnek olyan aukciós siteok is, ahol ilyen dolgok elő szoktak fordulni. (Bár eBay nem volt a barátom ilyen téren, szóval nem fűzök sok reményt az utóbbihoz.)

2) Mennyire kockázatos dolog, illetve mennyire van értelme közvetlenül az adott banda honlapján keresztül rendelni? (Konkrétan új turnés Fox Loco Phantom pólót szeretnék :heart: ) A honlap 'Contact' részénél elvileg lehet küldeni nekik üzenetet, iagz, az egész japánul van, így megkérdezném azt is, hogy mennyire van értelme ezen keresztül üzenetet küldeni nekik, angol nyelven. Vagy ha van valami egyéb, jobb eljárás az ilyenek beszerzésére, az is érdekelne.

3) A Sexpot Revenge-en kívül milyen, stílusban hasonló férfi divatmárkák vannak, akiktől lehet rendelni is, nem csak nyálcsorgatni?

+ 1: eBayes rendelésnél muszáj, hogy legyen PayPal fiókunk, vagy ez csak megkönnyíti a dolgokat?

Elnézést, ha kicsit sok volt a kérdés, ja igen, meg előre is köszönöm mindenkinek a segítséget. ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 8:53 am 
Forum Fanatic

Bíborhold wrote:
+ 1: eBayes rendelésnél muszáj, hogy legyen PayPal fiókunk, vagy ez csak megkönnyíti a dolgokat?

Azt nem tudom, hogy muszáj-e, de hogy iszonyatosan leegyszerűsíti és megkönnyíti, az biztos! :lol:

A többi kérdésre sajnos nem tudok válaszolni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 9:30 am 
Forum Addict

Bíborhold wrote:
A kérdéseim a következők lennének:

A legtobb japan oldalrol nem szallitanak kulfoldre. A Japan aukcios oldalakon meg egyenesen utaljak a kulfoldieket xD De meg lehet oldani vannak akik erre specializalodtak mivel eleg sok embernek problema a dolog. En az I-TM4U-t hasznalom mar evek ota. Nagyjabol a vasarolt cucc 10-15%-at kell fizetni nekik pluszban, de az oldalon le van irva rendesen. (ha erdekel irhatok bovebben is a helyrol) Szemelyesen ismerem a tulajt, tejlesen megbizhato es rendes.
Japan aukcios oldalak kozul en yahoo auctiont hasznalom rendszeresen, az egy kincsesbanya szinte mindent meg lehet ott talani. De ha mar tudsz rendelni Japan boltokbol a lehetosegek szama vegtelen (illetve max a bankszamla meg a jozan esz lehet akadaly xDD) Pl mar Book-off nak is van online rendelos resze, bar azt meg nem probaltam. o.O

Egyuttesek oldalarol rendelni semennyire nem kockazatos, de a fent leirtak miatt csak vki mason keresztul lehetseges. Ettol fuggetlenul szeirntem siman megprobalhatsz angolul irni nekik, mert mindig vannak kellemes meglepetesek. Ki tudja talan ugy meglepodnek hogy van rajongojuk ezen a tavoli helyen, hogy meg ajandekot is kuldenek a polo melle :pinky2: (volt mar ra pelda xD)

En eddig minden eBay-es vasarlasomnat PayPal al fizettem, mert egyszeru, es a legtobben csak azt fogadjak el. Ettol fuggetlenul elkepzelhetonek tartom, hogy vki belemegy masfajta fizetesbe is, meg kell beszelni a sellerrel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 11 Wed, 9:35 am 
Forum Expert
Forum Expert

Djinn wrote:
Japan aukcios oldalak kozul en yahoo auctiont hasznalom rendszeresen, az egy kincsesbanya szinte mindent meg lehet ott talani.

Ezt is a shopping service agenttel használod, igaz? Mert engem a yahoo auction nagyon érdekel, elnézést a kifejezésért, de szarért-húgyért hozzá tudnék jutni olyan dolgokhoz, amikhez egyébként esélyem se lenne, és azoknak az áraknak a 10-15%-a pluszban már nem verne földhöz... *_*

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 477 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 32  Next

All times are UTC + 1 hour