Bezárt az
LD50, regényt lehete írni abból, hogy mi volt az az oldal, hogy mitől futott fel, aztán bukott meg. Bahh. Kurvanagy ürességet hagyott mindenesetre maga mögött a hazai underground szintéren, jó volt amig tartott, megültük a halotti tort online, holnap folytatás élőben a Tündérgyárban, utána meg csak tovább előre.
más: Hétfőn Bécsben az
Austra koncert szavakba önthetetlenül tökéletes volt. az Arena nagytermében volt (nem a kicsiben, ami eléggé lepukkant és ahol Lydia Lunch volt pár éve), vagyis hibátlan volt a hang, meg a fény és majdnem tele is volt a hely (ez olyan.. 600 ember kb? nagyjából a38 kaliberű a terem). Egy Heidi Mortenson nevű csaj nyitott, aki hangulatban passzolt, szóval felvezetésnek oké volt, de másnak nem igen. Volt pár eltaláltabb száma, meg a hangja nagyon szép, de semmi extra ezen kívül. Nála egy kicsit irritáló szintis volt, meg egy dobos csaj, aki úgy nézett ki, mint Skrillex női kiadásban és akiről kiderült, hogy egyébként az Austra dobosa is. Az Austrában rajta kívűl két pasi volt (a basszeros, meg egy very gay szintiboy), két hihetetlenül nagy arc vokalista csaj, akik nagyon feldobták a koncertet (egyikük amolyan hastáncos szűzmária ruhában, meg többnyire olyasmi mozgással is, a másikuk meg fridakahlo szemöldökkel, békejel sormintás hálóruhával), nomeg persze Katie Stelmanis, akinek élőben is pont olyan gyönyörűséges a hangja, mint lemezen.
Kb mindent eljátszottak amit eddig kiadtak (egy nagylemez ugye, meg még ez-az.. kb. csak a Woodstock hiányzott, de az amúgy is feldolgozás, szóval arra nem is számítottam igazán) és lenyűgöző hangulata volt az egésznek, simán megy a top 10 koncertélmény közé, meg mostantól őket akárhol, akárhányszor.
Merchpulton sajna a dupla CD nem volt, a póló meg nem tetszett, szóval egy posztert vettem, pedig azt nagyon nem szoktam, de ez nagyon bejött, olyan, mintha valami múlt század eleji ipari kiállítás plakátja lenne. :'D
Lesznek videók is, holnap lesznek online, for anyone who cares, majd linkelem őket.
Meg az egész bécsi
trip jó volt, a vonaton meg elkezdtem végre olvasni a Japrocksampler című nagyon fasza kis könyvet, visszaúton meg hoztam nagy elhatározásokat (többet kell utazni Jurópában!).
edit! - és az Austra videók
Shoot The Water /
The Villain
a közönség egyébként szintén szenzációs volt, a végén alig akarták elengedni a zenekart, még amikor már égtek a lámpák, meg ment háttérzene, akkor is úgy tapsoltak, meg ujjongtak, amiért egy közepes banda az életét odaadná. :'D plusz volt két új szám is, egy relatíve tempósabb, ami annyira elsöre nem fogott meg, plusz a
Habitat amiért viszont már a korábbi, youtube-os videók alapján oda-vissza voltam. *o* (
itt meg a pár nappal korábbi kölni koncertröl egy profi videó, ha valakit érdekel~)