Koga wrote:
Silány az egész oktatás.
és feleslegesen sok xD
nekem mindig az volt a szerényke véleményem h én miért tudjam az usa elnökeinek kb negyedét (mert azért több nem kötelező), a történelmüket nagyvonalakban, a földrajzukat, a központjaikat, a gazdaságukat, a nyelvüket!
ha ők
azt sem tudják h hol vaok? értve ez alatt mo-t de mondhatnám lassan európát is
nyade mondhatnám a kémiát is stbbi
igazából nemtom. szal.. nem az ált iskolákról beszélek itt, hanem gimikről. felesleges a tanult cuccok fele és alkalmazhatatlan a valós (!) életben. lásd bármelyik pl német/osztrák suli mellettünk (fele ennyit sem vesznek, és jééé felnőnek és élnek és sokkal jobban mint mi!)
és igen, jogos az állítás h a szülő elhanyagolja a gyereket (az meg elcsatangol és mindenféle japán zenei fórumon spammel

) de ezzel is mit lehet tenni?
hehe csodás kis gazdaságunknak hála a gyereket ugye vagy fiatalon vállalják, amikor kellene (hogy meglegyen a létszámnövelő 3 gyerkőc, mert 2 csak szinte tartja csökkenő országunk népességét) és akkor a karrierépítés és a biztos jövő -és a tapasztalatlanság- mellett biza nem mindig van esély teljesen felelősségteljesen nevelni
vagy későn.. akkor meg túlpátyolgatják és amiatt lesz sokuk olyan amien!
szal elég érdekes téma
és igen tanárok: nekik lenne egy pluszfeladatuk ez valahol
de most hol van a tanárira a bekerülés?
szegeden is többen amiatt mennek tanárnak mert jobb lehetőség nem maradt... és ő aztán érdekelt lesz a nevelési oldalban
am érdekes én sosem akartam semmit csinálni a tanáraimmal, sőt nem is mertem. mivel nagyapi igazgató volt, nagymami pedig magyar tanár így vhogy a nevelésem is picit olyan volt, h ez bennem fel sem merült (igazából az ellentmondás sem)
meg persze szülők is erre tanítottak
de és h megint de legyek: az én típusú emberekkel meg egyetemen b*sznak ki orrba-szájba mert nem szólok vissza
mert ott meg az a trend h mindenki bemegy anyázni 0 indokon a tanárhoz a dogája miatt Xp
és a gáz az h itt viszont sajna azt érzem h nekik van igazuk. szal amikor olyan zéhán kidobnak amikor tudom h 7 feladatomból 5 jó akkor nekem is elmegy a kedvem az egésztől
és amit shizu is mondott: a megértési dolgok
hát boccs mindenki de ha a tananyagokat folyamatosan bővítjük akkor soha nem is fogják megérteni, mert arra is meg kellene először tanítani nem?
szal egyetértek én is: úgy rossz ahogy van!