Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 Apr 29 Tue, 11:08 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 1074 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 72  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 5:17 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Mortal Kombat Armegeddon
Már jó pár év telt el az elsõ Mortal Kombat óta, de a fanok mind a mai napig nem felejtik el a sorozat régebbi részeit. Nem könnyû írni egy ilyen régi és hatalmas világot magába foglaló játékról, így próbálok a lényegre törni. A Mortal Kombat egy véresebb verekedõs játék volt, amiben kivégezhettük ellenfeleinket, miután a második menetben leütöttük az életcsíkjukat nullára. Nemcsak kivégzéseket hajthattunk végre, hanem álattá változva cafatokká szedhettük az ellent, vagy éppen egy vicces animáció keretében kegyelmet adhattunk, de akár kisbabává is változtathattunk. A sorozat sok legendás karakternek adott otthont, mint pl. a jég nindzsa, Sub Zero és örök riválisa, Scorpion, vagy Raiden a villámisten, Johnny Cage az amerikai filmsztár, Liu Kang a kiválasztott harcos.
Az évek során a cég átment konzolra fejlesztésügyileg, és elkezdtek hangsúlyt fektetni a harcmûvészetekre. Minden karakter kapott egy neki leginkább megfelelõ harcmûvészetet, amit részletesen kidolgoztak, és a varázstechnikákat teljes mértékben leválasztották.
Az Armageddon tulajdonképpen talán a befejezése a sorozatnak, mivel 60 karakter áll rendelkezésünkre az eddigi összes Mortal Kombat játékból. Mindenki itt van, aki valaha az MK világát taposta. Az érdekesség, hogy a titkos embereket is választhatóvá tették (Noob Saibot, Smoke, Kintaro, Motaro, Goro, Shao Kahn, és még sorolhatnám a nagy állatokat hosszasan). A grafika az brutálisan jól néz ki, Sub Zero körül látható a hideg levegõ, Smoke teste egy adag lebegõ füst. Gyönyörû, egyszerûen lélegzetelállító. A pályák kellõ képen kidolgozottak, igazi MK hangulatot árasztanak. Vigyázni kell az õrlõgépekkel, savas medencékkel, és ventillátorokkal, mert jajj annak, akit odaütnek. Az egyik pályán jót lehet poénkodni a harangokkal, ha nekiütjük szerencsétlen ellenfelünket, berezonál és kong a feje. XD Saját kivégzés nincsen, mi dönthetjük el kombinációkkal mit csináljunk, sajnos 60 félét kitalálni nem olyan könnyû dolog, pláne 3D-ben. Az Arcade módot választva megküzdhetünk Armageddonnal, az õsi istennel, akinek elege lett az állandó vérengzésbõl, gyilkolásból, õ rendezi az utolsó tornát, amelyen csak egy maradhat életben, õ lesz az új hatalom a világban. A csaták során aranypénzt nyerhetünk, amit sok mindenre feltudunk használni és itt jön a játék igazi nagy varázsa. Készítsük el saját harcosunkat! Tetõtõl talpig kidolgozhatjuk, írhatunk neki biográfiát, vehetünk neki technikákat, gyõzelmi pózt, szivatást. Rögtön alkottam is egy angyalszárnyas schoolgirlt, aki kickbokszol és rózsaszín szívet lõ. XD Ezen kívül vehetünk alternatív ruhákat az MK karaktereknek, képeket, videókat és ki tudja még mennyi mindent. Elképesztõ mi mindent csináltak, hogy egy méltó befejezést hozzanak ki a sorozatnak. És itt még nincs vége a mókának. Egy vicces újdonság a Motor Kombat, ami egy minijátéknak is felfogható. Kiválaszthatjuk kedvenc MK harcosunkat, aki kisautójában szembeszáll a többiekkel, természetesen itt is van vér, MK hangulat, csak éppen autóverseny formájában. XD
Nagyjából ennyi, amit el tudok mondani errõl a játékról. Megéri a 10000 FT-t, 60 karakter full 3D-ben és saját karakter alkotási mód, és Motor Kombat autóverseny.

Grafika 10/8
Zene 10/8
Sztori 10/10
Összesítés 10/10

Ami jó benne:
-Az hogy minden Mortal Kombat harcossal üthetem az ellent.
-Saját karakterem lehet.
-Szinte minden.

Ami nem:
-Egyes karaktereknél nem túl szép a portré.
-A zene nem fogja meg annyira az embert, mint mondjuk egy SNK játékban.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 5:51 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

na.... ahogy igértem: a mortál kombatok lényeg:

amikor a sorozat kilépett a 2 dimenzióból meghalt. vagy legalább is annyira átalakult hogy összehasonlíthatatlanok.

A 3 dimenziós részek nem lettek roszak... sőt. De kiléptek a legendás mortálok köréből. És azóta tekken 5-el deead or alive-okkal, soul Caliburokkal kell versenyezniük. És míg ezt az utóbi 3 játékot soha de soha nem szaabd egy tesztelőnek versenyeztetni.. úgy sajnos a Mortal KOmbat-ot muszáj mert elmaradnak mindegyik mögött.

A MK deception a maga nemében jó volt de a szereplők több mint fele le volt zárva és végig kellett nyomni azt a mászkálós zagyvaságot hogy végre unlockolhassad.. és az a conquest mód vagy mi ami amúgy egy katasztrófálisan repetatív, iegölően mondoton 12 órás tutoriál volt... nos én máig egy karaktert nem hoztam ki belőle.

A következő a mászkálós rész volt. Szerintem ebben volt a legtöbb régi mortal hangulat. A grafikája is egészen pofás volt.

Ez az új rész meg nem más mint a 2 dimenziós részek végén kiadott Trilogy új generációs megfelelője. Mindenki aki a ps2-es részekben valaha volt és az össze pálya benne van.

A sorozatnak nincs vége. Főleg hogy most vették meg az Unreal 3 grafikus motort a srácok. Ez a generáció befejeződött.

A grafika kifejezetten kiábárndító. Nem azért mert ronda. magasan pontozható akár 8-assal is. A baj hogy ez a Deception motorja egy az egyben. A karakterek stílusán változtattak meg kicsit rombolhatóbbak a pályák de egy az egyben ugyanaz. (mint anno a trilogy.. az is a mk3 ultimate motorját használta..szal ezzel nem lenne baj)

A baj ott van hogy ha megnézed a 2005ős kaidású tekken5-t akkor látszik hogy már az mérföldekkel szebb nála.

Másrészt maga a grafikus motor nem jött be nekem soha... annyira élettelen valahogy. Azért érzed karakteresnek a figurákat mert emlékszel a régi részekre. Szürke az egész valahogy... matt... vagy nem is tudom.

Ez most mind saját vélemény. Egyet értek veled amúgy. Én 7 pontot adnék rá legfeljebb 7 és felet. (sajtóban 7-8,5 körül mozgott)

Nekem simán a 3d-s részekkel van. és nem a múltat siratom hanem hogy ennyire kiveszett ezekből a régi mortal kombat fííling. Még abban a lowbudget Mortal Kombat moziban is (szigorúan az első rész) tökléletesen át jött az amiért régen oda voltunk az MK sorozatért.

Ha ezeket a 3d-s részeket úgy vesszük mintha nem is mortal kombatok lennének akkor remek gamék ott ülnek a 3 király mellett (SC, TEKKEN, DOA) .. desajnos ezek MK-k és így nagyon elszmomorít.

EGy biztos ez a legjobb és legélvezetesebb rész. Nekem a Deception "ducibb" karakterei jobban bejöttek de a felét nem nyitottam meg szal tök mindegy.

A Kart egy szégyen azért ebbe egyezzünk ki.
armageddon
http://www.youtube.com/watch?v=CMstpOT6bj0
Tekken 5
http://www.youtube.com/watch?v=nD8qJCxCewo
soul calibur 3
http://www.youtube.com/watch?v=7Ve-KRuh ... ed&search=

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 7:56 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

úristen...milyen durva hozzászólások :shock: ..én csak annyit mondok , hogy már van ps3am 8)

Image

viszont a jó játékokra még várni kell :cry:

elsőként DMC4 fog megjelenni amire beruházok:

Image

Image

Image

addig be kell érnem ezzel a szarral amit hozzá vettem:

Resistance: Fall of Man

Image

Image

Image

heheh....wraaahhahaahaah áááááá

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 8:27 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

nem lehet könnyű a 21. században ezzel a szarral játszani azon a fostalicskán :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 8:30 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

jaja...úgy játszottam végig, hogy közben hánytam :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 25 Wed, 1:29 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Részvétem xD

@Mona: Megértem személyes véleményed, de azért hadd szóljak pár szót. Szóval az MK az nem olyan, mint a többi 3D-s bunyós, amit ott emlegetsz. Szóval nem véletlen nem annyira kidolgozottak a 3D-s figurák, és nem véletlenül nem bõbeszédüek a karakterek, hiszen az MK mirõl szól, a puszta gyilokról. Szóval nem fog veled Goro egy forró csoki keretében filozofálni a küzdelem elõtt. Semmi szükség élethű mozgásokra, vagy intellektuális jellemekre. Pusztíts! Ez a játék tipikusan tükrözi a nyugati mentalitást, öld meg, rabold ki a másikat, akár hátsó szándékkal, akár elölrõl vágj neki egy gránátot, rakétát. Hiszen ezt látjuk a nyugati játékokban, csak öldökölni egyfolytában észnélkül, sztori az meg nincsen elméletileg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 25 Wed, 1:34 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Bíborhold wrote:
Részvétem xD

@Mona: Megértem személyes véleményed, de azért hadd szóljak pár szót. Szóval az MK az nem olyan, mint a többi 3D-s bunyós, amit ott emlegetsz. Szóval nem véletlen nem annyira kidolgozottak a 3D-s figurák, és nem véletlenül nem bőbeszédüek a karakterek, hiszen az MK miről szól, a puszta gyilokról. Szóval nem fog veled Goro egy forró csoki keretében filozofálni a küzdelem előtt. Semmi szükség élethű mozgásokra, vagy intellektuális jellemekre. Pusztíts! Ez a játék tipikusan tükrözi a nyugati mentalitást, öld meg, rabold ki a másikat, akár hátsó szándékkal, akár elölről vágj neki egy gránátot, rakétát. Hiszen ezt látjuk a nyugati játékokban, csak öldökölni egyfolytában észnélkül, sztori az meg nincsen elméletileg.

sztory nincs??? olyan furmányos összevissza történet van!!! Még könyvek is jelennek meg, képregények. plusz film meg a sorozat. Pontosan hogy fontos lenne a kidolgozottság. Hisz maga a harc is egy komoly célért folyik. Nem a gyilkolásról szól.. Vannak karik akik eddig vállt vállnak vetve harcoltak most halálos ellenségek.. stb stb. Már az első részben részletes bemutatást kaptunk a karakterekről.

nem pusztításról szól!!! Csak nagyon brutális. Nyugthoz meg csak a fejlesztők miatt van köze. Magában a játék nagyon komolyan beleveszik a távol keleti kultúrába történelembe. Ha a könyvet olvastad tudhatnád. Komoly erkölcsi és értelmi,érzelmi hadviselést folytatnak ezek a harcosok...ami a 2d-s részekben egyre jobban bonyolódot ..még a sub-zero chronicles is remekül vitte a story-t..ott jöttek be az új karakterek.

pusztításról a Killer Instinct első része szól.. és az a VILÁG legjobb verekedős játéka.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 26 Thu, 4:46 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

@Mona: Azt mondtam elméletileg nincsen sztori. XD Tudok róla, hogy készültek különbözõmédia adaptációk, bár még a könyvet nem hallottam. Hallanánk szívesen egy MK sztorit, de én teljesen más értelmében értettem a sztori fogalmát. Szóval a játékok nem éppen kultúrembereknek készültek. Most várd el már egy átlag bunkótól, hogy gondoljon egyáltalán a sztori létezésére egy ilyen játéknál. Hány átvezetõ videó van pl. az Armageddonban? Egy sem. Sztorimesélés, sehol! Most mégis mirõl beszélünk, az hogy a játék sorozatból kindulva valaki könyvet ír, meg filmet csinál, az nem feltétlenül a játékot jelenti, lásd Starcraft vagy Warcraft könyvek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 26 Thu, 5:01 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Bíborhold wrote:
@Mona: Azt mondtam elméletileg nincsen sztori. XD Tudok róla, hogy készültek különbözőmédia adaptációk, bár még a könyvet nem hallottam. Hallanánk szívesen egy MK sztorit, de én teljesen más értelmében értettem a sztori fogalmát. Szóval a játékok nem éppen kultúrembereknek készültek. Most várd el már egy átlag bunkótól, hogy gondoljon egyáltalán a sztori létezésére egy ilyen játéknál. Hány átvezető videó van pl. az Armageddonban? Egy sem. Sztorimesélés, sehol! Most mégis miről beszélünk, az hogy a játék sorozatból kindulva valaki könyvet ír, meg filmet csinál, az nem feltétlenül a játékot jelenti, lásd Starcraft vagy Warcraft könyvek.

egyrészt leszólod a játékosokat. Ha nem csak bizonyítási kényszerből írnál faszságokat gamékról hanem körbenéznél mi az a gémer társadalom akkor tudhatnád hogy egy 13 éves mortal kombat rajongó is órákon kerszetül tudna mesélni a sztoriról.. az hogy ki mit keres a buliban.. ki kit utál honnan jött melyik klánból. Hogy lett liu kang Zombie. Mi Kung lao multja... hanyadik sub-zero-t üdvözölhetjük a legújabb részben. Mi lett az első-vel, a második miért volt jó? stb.

Átlag bunkó nem mortalozik mert nem érti miért van verekedős játékban hátra előre hátra le előre kis ütés. A gémer nem azért gémer mert játszik hanem mert az egész kultúra érdekli. Most nem azért de itt a SOJ-on sem a zenelemezgetésről folyik leginkább a diszkurzus hanem közösségi élet van ..háttérinformáció csere, hogy ki hol volt mennyire kawaii vagy scarry. A gémer ugyanilyen, aki mortalozik az bizony vágja ezeket a dolgokat. A könyv még magyarul is megjelent és mivel a legtöbb minden egyéb kiadás (tv sorozat, képregyény, mozifilm) a játék készítőinek felügyelete alatt készült nyilván összefüggnek. És vicces hogy a Starcraft könyvet hozod fel mert az is pont kifejezetten szerves része a starcraft rajongásnak.

Az meg hogy mi az Armageddon.. hol a sztory? milyen átvezetők stb Ezzel megint magadat alázod be hisz (bár már én is írtam) a Mortal Kombat Armageddon olyan mint a 2d-s részek közt a Trilogy. Összes pálya, összeskarakter, összes minden. Nem szerves rész (és ezért mondtam hogy a grafikai motor is az mint a DECEPTIONé) hanem egy BEST OF.

Vitatkozni nem úgy kell hogy írok valami frappánsat és örülök magamnak hanem legalább figyelsz arra mit ír a másik ellenérvként. Már akkor megkimélhettél volna a mondandód felétől .

peace :)

EDIT: és nehari de eszembe jutott még valami: őszintén szólva én azt sem hiszem hogy te valaha játszottál a Mortal Kombat Armageddonnal.
ÁtvezetŐ??? soha nem volt mk-ban átvezető video. (leszámítva a sub-zero chronlicle-s) Van intro, karakter bemutatás, és ending.

A baj hogy ezek szerint egy meberrel semi vitted végig pedig easy-n az nem több 10 percnél. Minden karakternek van befejezése. Liu kang mutat be valami kata-t és közben egy hang meséli hgy mi van liu-val hova megy a verseny után mi lesz a lelkével. stb sstb

ha tíz percet nem játaszottál a játékkal akkor miről vitatkozunk???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 26 Thu, 5:27 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Bocsánat, nem akarom leszólni a játékos társadalmat, számos játékost tudnék felsorolni, akit nagyon tisztelek meg nagyon is értelmes embernek tartok. Például téged is =)
Mentségemre legyen szólva, hogy letöltöttem először, de az hibás volt, úgyhogy most megvettem eredetiben...
Egyébként meg játszottam vele.
De mindegy, peace :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 26 Thu, 9:31 pm 
Site Admin

*bekukkant. körülnéz. továbbáll* xD

amm...

Resident Evil ownz!

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 26 Thu, 10:40 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
*bekukkant. körülnéz. továbbáll* xD

amm...

Resident Evil ownz!

abszolut. köv baracklé party-nál muszáj lesz a négybe belekukkantanod. Resi hangulat zombik nélkül ellenben 80as évekbeli európai falusi redneck hangulat... egy álom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 26 Thu, 10:46 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Bíborhold wrote:
Bocsánat, nem akarom leszólni a játékos társadalmat, számos játékost tudnék felsorolni, akit nagyon tisztelek meg nagyon is értelmes embernek tartok. Például téged is =)
Mentségemre legyen szólva, hogy letöltöttem először, de az hibás volt, úgyhogy most megvettem eredetiben...
Egyébként meg játszottam vele.
De mindegy, peace :oops:

nézd a lényeg az hogy írsz egy téves beszámolót. Majd elkezdünk róla vitatkozni.. és a végén kiderül hogy azt sem tudod van e story mi is igazából az armageddon. Nem kötekszem nem is okoskodok hanem alapvető tények hiányban vitatkozol és ez nem jó.

Egy két fontos info: mielőtt tesztet írsz legalább nyomd végig a játékot nagyjából... olvasd el az ign a gamespot tesztet vess egy pillantást a pontszámokra. Majd ha még így is jogosnak véled az ellenkező véleményed az soha nem baj ..de ezek tükrében indokold meg. Amit meg nem tudsz igazán abba bele se menj. pl ha kihagyod a mortal történelmet és csak erről írsz akkor máris jobb a helyzet.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 27 Fri, 9:06 am 
Site Admin

Mona wrote:
abszolut. köv baracklé party-nál muszáj lesz a négybe belekukkantanod. Resi hangulat zombik nélkül ellenben 80as évekbeli európai falusi redneck hangulat... egy álom.

REvil zombik nélkül....? meee'van? o_O?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 28 Sat, 10:51 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
Mona wrote:

REvil zombik nélkül....? meee'van? o_O?

nem tom. Az ötben megint lesznek.. ha minden igaz rohanó gyors tipusúak. a négy viszont zseniálisan eltalált. parasztok vannak benne .. elátkozott parasztok.. nagyjából ugyanúgy viselkednek mint a zombik csak egy kicsit emberibbek

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1074 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 72  Next

All times are UTC + 1 hour