fura játék ez a rule of the rose. Nekem 5 perc alatt kiesett a kontroller a kezemből annyira untam. A csajom viszont valamiért rákattant és egész hétvégén nyomta.
A gótik hangulat is elég érdekes. A kor stimmelhetne is de az hogy konkrétan ugyanaz az 5 hangnyi báli zene prüntyögés megy a game alatt az szép lassan kikészíti az idegeket. Valóban nagyon nyomasztó hangulata van a játéknak de ez inkább a monotonitásnak köszönhető.
Az a vicc hogy látszik hogy a készítők valami egyedit akartak létrehozni, remek hangulati elmekkel próbáltak operálni de nekem folyamatason az volt az érzésem hogy a kiadó a játék fejlesztésének 75%-ánál rálépett a fejlesztők tökére hogy vége nincs tovább, a játéknak most kell megjelnnie.
A grafika hol nagyon szép, hol egetrengetően ocsmány. Az elején az erdőben kifejezetten tetszettős, de a házban például meg lehet vadulni attól hogy minden barna meg szürke. A csajszi mozgása több mint kellemetlen..ahogy a melle elött tartjha a kezeit mint valami kis rágcsáló.
http://www.youtube.com/watch?v=eE0Qxk3gJEw
itt egy link nézzetek bele.
Viszont másrészt valóban hiánypótló játék. Látszik hogy gondos kezek munkája, nagyon egyedi hangulata van, a menü, a grafika stílusa, a történet, az átvezetők valóban angyon szépek.
De sajnos nincs rendsen kidolgozva--- és én gyanítom hogy ez a kiadó hibája (sajnos rengeteg játék csorbul határidők, meg pénzéhes f*szfejek miatt) . A lány meg a kutya nagyon jól néz ki.. látszik hogy rengeteg poligonból áll, a motion capture is kiválló... de ahogy tartja magát a játékban az lehangoló. A harc botrány... és ami a legrosszabb hogy bár különböző helyszínek vannak sajnos mind egyforma százemeletes labirintus.
Szóval a lényeg hogy nem vitatkozni akarok... simán lehet hogy másnak ez az év játéka és neki is igaza van... És ahogy kitűnik a soraimból engem kifejezetten elkeserít hogy ez a játk nem lett az aminek valószínűleg tervezték.
Aki nem játszik sokat vagy nem ismeri annyira a nagyobb címeket annak szerintem simán bejöhet a játék. A hangulat jó, és nem is nehéz. A csajomnak talán pont ezért jött be. Szereti a félelmetes játékokat de a harcokban ügyetlen. (bár az Okamiban elöbb tart mint én). Őt kifejezetten lekötötte..
Nekem és a Hardcore gémer bázisnak viszont valószínüleg azér4t nem jön be mert hasonló kategóriában 10-20 játékot fel tudok sorolni amik ezerszer igényesebbek és jobbak. Gótik hangulat ide vagy oda ez egy túlélő horror a műfaját tekintve.
Itt a Silent Hill 4:
http://www.youtube.com/watch?v=YtSLQl0yMWs
A játék 2004-es de összehasonlíthatatlanul szebb és jobb.
Ebben az intróban is minden ingame.
Összegzeve: A rule of rose egy (sajnos) erősen közepes játék ..a z összes nemzetközi offline/online sajtó 5-6 körül pontozta. A hagulatának egyedisége páratlan de a játékmenet össze van csapva. Iszonyat repetitív és kidolgozatlan. A grafika eszméletlen stílusos de néhol össze van csapva nagyon erősen és a főhőssel lehetetlen azonosulni. Akárki akármit mond néha nem lehet eldönteni hogy a főhős egy kislány vagy egy öregasszony. Aki nem játszik gyakran és nem tájékozott játékügyben de szereti az ilyesmi hangulatot annak még be is jöhet. A Gótik hangulat meg szerintem nem az aa fajta amit japánhoz lehet kötni.. Inkább olyan mintha a Váratlan Utazás c. sorozat horrorba forulna
Itt az Intrója amúgy:
http://www.youtube.com/watch?v=okABK7DS2aY
Bíborhold (tényleg a nevednek van köze a régi magyar rpg magazinhoz?) abszolut nem vitatkozni akarok ..meg kurva jó h végre valaki ír ide.. a te véleményed szerintem ugyananynira helytálló mint az enyém.
Szerintem amúgy egy nem nagy játékos simán rákap de egy magamfajta sok száz gamével rendelkező hardcore-konzol-gémer akinek a fél élete (vagy majdnem az egész:) ) a játékok körül mozog.. nyilván más véleménye van minderől mert okosabb akar lenni
Viszont azzal vitatkozom hogy ez kalandjáték lenne. Ez túlélő horror ..csak inkáb pszichés hatásokkal dolgozik mint kiomló belekkel és szerintem gothic-lolita stílus is távol áll tőle.
Mindegy a lényeg hogy gémelni jó és nekem sem biztos hogy igazam van... zárásul nézzétek meg egy kis részletet az okamiból.. igen ez tényleg így néz ki. Ez a leggyönyörűbb dolog amit eddig láttam a gémer-szcénában. Ja és a játék maga is eszméletlen.. hatlmas Zelda lopás de a legjobbtól lopni nem bűn..főéeg ha ilyen lett a végeredmény
http://www.youtube.com/watch?v=aOT95HPv51E