Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 Apr 29 Tue, 11:11 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 1074 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 72  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 14 Sat, 8:59 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

fura játék ez a rule of the rose. Nekem 5 perc alatt kiesett a kontroller a kezemből annyira untam. A csajom viszont valamiért rákattant és egész hétvégén nyomta.

A gótik hangulat is elég érdekes. A kor stimmelhetne is de az hogy konkrétan ugyanaz az 5 hangnyi báli zene prüntyögés megy a game alatt az szép lassan kikészíti az idegeket. Valóban nagyon nyomasztó hangulata van a játéknak de ez inkább a monotonitásnak köszönhető.

Az a vicc hogy látszik hogy a készítők valami egyedit akartak létrehozni, remek hangulati elmekkel próbáltak operálni de nekem folyamatason az volt az érzésem hogy a kiadó a játék fejlesztésének 75%-ánál rálépett a fejlesztők tökére hogy vége nincs tovább, a játéknak most kell megjelnnie.

A grafika hol nagyon szép, hol egetrengetően ocsmány. Az elején az erdőben kifejezetten tetszettős, de a házban például meg lehet vadulni attól hogy minden barna meg szürke. A csajszi mozgása több mint kellemetlen..ahogy a melle elött tartjha a kezeit mint valami kis rágcsáló.

http://www.youtube.com/watch?v=eE0Qxk3gJEw

itt egy link nézzetek bele.

Viszont másrészt valóban hiánypótló játék. Látszik hogy gondos kezek munkája, nagyon egyedi hangulata van, a menü, a grafika stílusa, a történet, az átvezetők valóban angyon szépek.

De sajnos nincs rendsen kidolgozva--- és én gyanítom hogy ez a kiadó hibája (sajnos rengeteg játék csorbul határidők, meg pénzéhes f*szfejek miatt) . A lány meg a kutya nagyon jól néz ki.. látszik hogy rengeteg poligonból áll, a motion capture is kiválló... de ahogy tartja magát a játékban az lehangoló. A harc botrány... és ami a legrosszabb hogy bár különböző helyszínek vannak sajnos mind egyforma százemeletes labirintus.

Szóval a lényeg hogy nem vitatkozni akarok... simán lehet hogy másnak ez az év játéka és neki is igaza van... És ahogy kitűnik a soraimból engem kifejezetten elkeserít hogy ez a játk nem lett az aminek valószínűleg tervezték.

Aki nem játszik sokat vagy nem ismeri annyira a nagyobb címeket annak szerintem simán bejöhet a játék. A hangulat jó, és nem is nehéz. A csajomnak talán pont ezért jött be. Szereti a félelmetes játékokat de a harcokban ügyetlen. (bár az Okamiban elöbb tart mint én). Őt kifejezetten lekötötte..

Nekem és a Hardcore gémer bázisnak viszont valószínüleg azér4t nem jön be mert hasonló kategóriában 10-20 játékot fel tudok sorolni amik ezerszer igényesebbek és jobbak. Gótik hangulat ide vagy oda ez egy túlélő horror a műfaját tekintve.

Itt a Silent Hill 4: http://www.youtube.com/watch?v=YtSLQl0yMWs

A játék 2004-es de összehasonlíthatatlanul szebb és jobb.
Ebben az intróban is minden ingame.

Összegzeve: A rule of rose egy (sajnos) erősen közepes játék ..a z összes nemzetközi offline/online sajtó 5-6 körül pontozta. A hagulatának egyedisége páratlan de a játékmenet össze van csapva. Iszonyat repetitív és kidolgozatlan. A grafika eszméletlen stílusos de néhol össze van csapva nagyon erősen és a főhőssel lehetetlen azonosulni. Akárki akármit mond néha nem lehet eldönteni hogy a főhős egy kislány vagy egy öregasszony. Aki nem játszik gyakran és nem tájékozott játékügyben de szereti az ilyesmi hangulatot annak még be is jöhet. A Gótik hangulat meg szerintem nem az aa fajta amit japánhoz lehet kötni.. Inkább olyan mintha a Váratlan Utazás c. sorozat horrorba forulna :)

Itt az Intrója amúgy: http://www.youtube.com/watch?v=okABK7DS2aY

Bíborhold (tényleg a nevednek van köze a régi magyar rpg magazinhoz?) abszolut nem vitatkozni akarok ..meg kurva jó h végre valaki ír ide.. a te véleményed szerintem ugyananynira helytálló mint az enyém.

Szerintem amúgy egy nem nagy játékos simán rákap de egy magamfajta sok száz gamével rendelkező hardcore-konzol-gémer akinek a fél élete (vagy majdnem az egész:) ) a játékok körül mozog.. nyilván más véleménye van minderől mert okosabb akar lenni :)

Viszont azzal vitatkozom hogy ez kalandjáték lenne. Ez túlélő horror ..csak inkáb pszichés hatásokkal dolgozik mint kiomló belekkel és szerintem gothic-lolita stílus is távol áll tőle.

Mindegy a lényeg hogy gémelni jó és nekem sem biztos hogy igazam van... zárásul nézzétek meg egy kis részletet az okamiból.. igen ez tényleg így néz ki. Ez a leggyönyörűbb dolog amit eddig láttam a gémer-szcénában. Ja és a játék maga is eszméletlen.. hatlmas Zelda lopás de a legjobbtól lopni nem bűn..főéeg ha ilyen lett a végeredmény

http://www.youtube.com/watch?v=aOT95HPv51E

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 14 Sat, 9:27 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

meg fogsz ölni Bíborhold de megint kötekednem kell : a Capcom Fighting Evolution nem a legutolsó Street fighter játék. Az uccsó rendes street fighter az SF alpha (vagy zero) 3 volt. 2000 környékén jelent meg akkor volt még egy része a botrányosan szar 3d-s verziónak meg volt street fighter III is. azóta legfeljebb anthology -k jelennek meg. Ez a game amiről beszélsz a Capcom kedvenc perverziójának következő terméke. Anno volt marvel vs capcom volt capcom vs snk.. és most megint egy ilyen allstar. Darkstalkers, Red Earth és valóban számos Street fighter karaktert vonlutat fel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 16 Mon, 5:09 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=2025&news

új podcast a gamer365-ön. Én szeretem.. viccesek. 576os arcok csinálják.

EDIT: japán-rpg logikai játékba oltva.. mindenki hanyat esett tőle.. psp-re nds-re jött ki de van elérhető pc demo.

Aki tud psp-t, nds-t hackelni annak fel töltöm ide a teljes gamét is ha kell a kézi kozoljára.

pc-s demo itt: http://www.gamedaily.com/canvases/gd/_a ... 1009990002

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 22 Sun, 1:56 am 
VIP Member

Ilyen lett volna a Tomb Raider Anniversary, ha a Core Design csinálja a Legend bukása esetén:

http://www.youtube.com/watch?v=EtvNYM1w ... ed&search=

Annyira azért nem rossz, nem csak úgy simán szebb textúrákat adtak az eredetinek, hanem ha figyelitek a részleteket, vannak új mozgások és a pályák is kicsit át vannak szerkesztve (már aki ismeri az eredetit).

Bár azok után amilyen ünnepélyesen beharangozták a Crystal Dynamics féle verziót, már inkább azt várom jobban.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 22 Sun, 5:37 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Serenity wrote:
Ilyen lett volna a Tomb Raider Anniversary, ha a Core Design csinálja a Legend bukása esetén:

http://www.youtube.com/watch?v=EtvNYM1w ... ed&search=

Annyira azért nem rossz, nem csak úgy simán szebb textúrákat adtak az eredetinek, hanem ha figyelitek a részleteket, vannak új mozgások és a pályák is kicsit át vannak szerkesztve (már aki ismeri az eredetit).

Bár azok után amilyen ünnepélyesen beharangozták a Crystal Dynamics féle verziót, már inkább azt várom jobban.

nem a legend motorjával csinálják az Anniversary részeket??

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 23 Mon, 2:07 pm 
VIP Member

De igen, de az a Crystal Dynamics dolga, ezt a Core csinálta volna ők meg a felvétel alapján az első 3 TR motorjára alapoztak volna, egy-két új mozgással (póznán lengés, két ellenfelet céloz be egyszerre..). Mondjuk Larat igazán mintázhatták volna legalább az AOD alapján, szegény elég csúnyára sikerült.. :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 4:11 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Serenity wrote:
De igen, de az a Crystal Dynamics dolga, ezt a Core csinálta volna ők meg a felvétel alapján az első 3 TR motorjára alapoztak volna, egy-két új mozgással (póznán lengés, két ellenfelet céloz be egyszerre..). Mondjuk Larat igazán mintázhatták volna legalább az AOD alapján, szegény elég csúnyára sikerült.. :?

jah..értem. Szerintem az AOD-hoz nem mernek nyúlni babonából. Ha jól tudom az volt a mélypont.

a legend nekem ps2-re van meg... hihetetlen szépek a fények meg elég kidolgozott.

na ez meg kurva jó: LD50 fórumról loptam. nash idézte ezt az egyik topicban:

"Computer games don't affect kids.
I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms,
munching magic pills and listening to repetitive electronic music."

Kristian Wilson, CEO, Nintendo Gaming Corporation, Inc, 1989

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 4:15 pm 
oshare booty
oshare booty

jaja nem hát! ez hülyeség *megy gombát enni, mert attól nő nagyra, de csak az olyantól, amelyik nem néz rá csúnyán
majd ráugrik a teknősre és belerúg, kiütve ezzel a gonosz felhőt
felkapja a pisztolyát és a bajuszos német túristákat lelövi, majd 2 kóddal később már a falon is át tud menni (nem kell sorbaállni a bankban, yeey)
este hazatérvén még gyorsan lenyomja es kecsámot és a vacak pikácsúját, majd -mintegy lezárásként- ír a naplójába h elmentse a státuszát* :pinky2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 4:18 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
jaja nem hát! ez hülyeség *megy gombát enni, mert attól nő nagyra, de csak az olyantól, amelyik nem néz rá csúnyán
majd ráugrik a teknősre és belerúg, kiütve ezzel a gonosz felhőt
felkapja a pisztolyát és a bajuszos német túristákat lelövi, majd 2 kóddal később már a falon is át tud menni (nem kell sorbaállni a bankban, yeey)
este hazatérvén még gyorsan lenyomja es kecsámot és a vacak pikácsúját, majd -mintegy lezárásként- ír a naplójába h elmentse a státuszát* :pinky2:

umm... én pont arra gondoltam hogy ez mekkora poén mert ez pont van. Csak nem a játékoktól :) Hanem mondjuk az E-klubban

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 4:24 pm 
oshare booty
oshare booty

sztem is..és sztem a ** közti szöveg utalt rá :beaten:
de bizonyíték kell? nézd meg korunk agresszív óvodásait.. ezt hozza ki az emberből a teletábbíz és egyéb készségfejlesztő játékok..
rám is bitti hatott/hat mert pici korom óta konzolozok.. mellesleg télleg szeretek ugrálni gombákon :beaten:
de bevallom a sötétített szobában való varázsgyó(gyó)szer utáni futkosás valahogy nem jön be... persze a pacmant sem szerettem szal :pinky2:

apropó most jut eszembe még erre példa: amikor a pokémon bejött kishazánkba (kb 7-8ikos lehettem) nekünk a sulinkban a kicsik sárga szatyrokkal futkároztak az udvaron tanácskozva az élet értelméről ("pika-pika" ; "pikachuuu~" <- ő épp felbukott...)

nah mind1, szal eléggé befolyásol sztem is (de persze a tévé is, a rádió is, a reklámok, pszabi; csakhogy a legveszélyesebbeket említsem..)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 4:34 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

http://www.youtube.com/watch?v=MJQlOpGn8mE

ezzel tolom mostanában. left,right,up,down. A chu az X gomb a hej a kör.
és utánnozni kell. Mellesleg itt nem látszik de pokoli nehéz amikor nagyon el kezdi variálni.

viszont a metal gear-ek után ez az ami leköt

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 4:43 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
sztem is..és sztem a ** közti szöveg utalt rá :beaten:
de bizonyíték kell? nézd meg korunk agresszív óvodásait.. ezt hozza ki az emberből a teletábbíz és egyéb készségfejlesztő játékok..
rám is bitti hatott/hat mert pici korom óta konzolozok.. mellesleg télleg szeretek ugrálni gombákon :beaten:
de bevallom a sötétített szobában való varázsgyó(gyó)szer utáni futkosás valahogy nem jön be... persze a pacmant sem szerettem szal :pinky2:

apropó most jut eszembe még erre példa: amikor a pokémon bejött kishazánkba (kb 7-8ikos lehettem) nekünk a sulinkban a kicsik sárga szatyrokkal futkároztak az udvaron tanácskozva az élet értelméről ("pika-pika" ; "pikachuuu~" <- ő épp felbukott...)

nah mind1, szal eléggé befolyásol sztem is (de persze a tévé is, a rádió is, a reklámok, pszabi; csakhogy a legveszélyesebbeket említsem..)

én mondjuk nagyon régen a játék kultúrába buzultam bele. Nagyon keveset játszom viszont képes vagyok 24 órában ezzel foglalkozni. Szinte minden gamét ismerek mindenhez hozzá tudok szólni... meglepni játéktéren engem nem lehet.. ellenben egész életemben 4 vagy 5 gamét játszottam végig(prehistorik 2 ,final fantasy 8,metal gear solid 2-3, meg mortál kombat, killer instinct de azok nem számítanak) . Viszont van most már majdnem 300 és mindegyiket addig azért nyüstöltem hogy viszonylag precíz véleményem legyen róla..

a lényeg (mert most kivételesen nem felvágni akartam) hogy nálam meg az a betegség.. hogy egyrészt nem nagyon játszom és azt szeretem ha feljön valami barátom és nézem és közben dumálunk a látottakról. Ennnek ők is örülnek meg én is.

Zoli mondta hogy én nem játszom a psp-n hanem a psp-vel játszom. Az is addig érdekelt amig fel nem törtem úgy hogy minden game fusson rajta plusz snes, megadrive, psx emulátor is menjen no meg az internet msn... utánna visszaadtam gergőnek mert nem érdekelt.

Szal mostanában a buszon meg uccán durva amikor azt nézem hogy mennyire komoly textúrái vannak az útnak és a dinamikus árnyékok fények milyen szépen illeszkednek :) és basszus tényleg..

jó nem folyamatosan de mindeig beugrik valéamiről és az ilyesztő :)

mostanában biciklizésnél közben élvezem hogy élőben tapasztalhatom a full screen blur-motion-t .. tudod ami pl Need for speeed undergrund -okba van ha benyomod a nitrót és mosódika táj.

szal teljesen megértem a gombán ugrálós vágyadat..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 5:03 pm 
oshare booty
oshare booty

Mona wrote:
Szal mostanában a buszon meg uccán durva amikor azt nézem hogy mennyire komoly textúrái vannak az útnak és a dinamikus árnyékok fények milyen szépen illeszkednek :) és basszus tényleg..

XD lol
ami meg a psp-vel alvást jelenti..nem, én nem azzal alszom mert sony fúj, hanem a psyduckommal, de ez meg hót offtopik :beaten:
szal lényeg h nekem a ds-em van csupán az ágyim alatt random éjszakai konzolozás céljából :pinky2: (háttérvilágítás az utóbbi idők legnagyobb konzoltalálmánya/bővítménye)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 5:10 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Zakuro wrote:
Mona,ezennel ki vagy hívva egy Márió versenyre! xDD klasszikusok4ever! :greengrin:

abba hogy lehet versenyezni?? ki kap előbb agyvérzést? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 24 Tue, 5:12 pm 
oshare booty
oshare booty

Mona wrote:
Zakuro wrote:
Mona,ezennel ki vagy hívva egy Márió versenyre! xDD klasszikusok4ever! :greengrin:

abba hogy lehet versenyezni?? ki kap előbb agyvérzést? :D

persze, öcsémmel is szoktunk mario ds-en.. egymás fejére ugrálva kell csillagokat begyűjteni. és ugyanúgy van rózsa, gomba stb..

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1074 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 72  Next

All times are UTC + 1 hour