Nahát nem is tudom hogy kezdjek a ”beszámolómhoz”. Case ajánlására, (mert még mindig vannak olyan topicok amiket még nem fedezett fel >.<) írok most én Párizsi utamról.
Múlt hét csütörtök ön korán reggel .__. Hajnali 5-kor már Feri hegyen vártunk a becheckoláshoz, (meg vártuk csoport vezetőnket,mert egy kisebb társasággal voltunk, persze én a családommal x”D), viszont elég hamar sikerült mindent elintézni; no problémával 2 óra alatt meg is érkeztünk. Hatalmas shoxxként-ért Párizs hangulata, a sok ott élő külföldi-francia, akik nagy rész fekete és ázsiai, hát hogy is mondjam kellemesen hatott rám,meg a város nyüzsgése.
Még a francia nyelv iránti kedvemet is visszahozta( tudni kell,hogy a francia a második nyelvem, 1 évig egy nagyon jó tanár tanított minket,aztán 2 évre kaptunk egy had ne írjam le az összes őt illető jelzőt… , de semmit nem tanított, s ezáltal az érdeklődésem is csökkent a nyelv iránt). Hasznos is volt, hogy tudtam beszélni velük, mert a családból csak én tudok x”D, és nem nagyon szeretnek angolul kommunikálni. Hmm hát most nem tudom milyen részletességgel írjak, de úgy gondolom nem untatok senkit, végig jártuk Párizs összes nevezetességeit, Eiffel-torony leges legtetejére is felmentünk,pont jó időben mert este fél nyolc körül álltunk a sorba, és ment le közbe nap, és még láttuk világosban,aztán meg sötétbe is az egész párizsi látképet. La Défense negyedre is érdemes ránézni, ami a külvárosban található, és egyben Párizs építészetileg legmodernebb negyede, itt összvissz negyedórát töltöttünk, csal ránéztünk. A Notre-Dame nem volt számomra nagy durranás, szépnek szép, és kb ennyi. Viszont Párizs parkjai, nagyon aranyosak, persze innen is a Tuileries kerje szemet elkápráztatóan gyönyörű. Aztán, meg a kivilágítva mikor már lent voltunk a tornyot, ami szerintem sötétben sokkal szebb, mint nappal. Továbbá Montmarte nagyon hangulatos negyed, tele utcai művészekkel, rengeteg festő, portréfestő( akik áltban kínai vagy japán volt, ami számomra furi volt, de igen azok voltak kis picassos-sapiban), a Sacré Cour templom is nagyon szép. A szállásunk a 13. kerületben volt, épp a belváros szélén, ami az ázsiaik negyede volt X”D. Elmentünk felderíteni a környéket, hogy vlmi boltban folyadékot vegyünk, meg egyebeket, de sehol sem találtunk…. csak ázsiai, főleg kínai bevásárlóközpontokat XDXDXD,-bár ennek énnem voltam ellenzője-, de hát kitudja furcsa kinézetű dolgok voltak, amiből kinem deríted milyen ha csak meg nem kostólod, úgy hogy ásvány vizet vettünk csak

. (Ez az első nap volt). Másnap végre találtunk egy eu-sat is Végig jó időnk volt, 30 fok felett volt mindennap a hőmérséklet. A metró hálózatuk hatalmas nagy segítség hamar el lehet jutni minden hova egy félórán belül, legyen az a város szélén. Minden nap rengeteg helyre elmentünk, minden nap lejártam a lábam, majd ájulva zuhantam az ágyba késő este.
De nézzük most Párizst, fanszemmel!
Még mielőtt elmentem volna, sok ismerőst körbe kérdeztem, hogy tudnak e…ajánlani nekem boltokat, Case mondott kettőt is, de sajnos annyira szoros volt a menetrend, hogy nemtudtam eljutni, viszont Dalen is mondott egyet, a bolt neve Bookoff. Itt hozzá a link:
http://www.bookoff.co.jp/fr/index.html
Pont zárásra értünk oda, a pénztánál egy kékhajú srác cuccait rakták be szatyrokba; én meg mondom ilyen nincsen ideérek végre, és bezárnak, de nagyon rendes volt a japánsrác, adott 5 percet XD, nah énezelatt gyorsan körbe néztem, az így is nem kicsi boltban, szemeim könnyekbe borulva*___* rengeteg eredeti manga, CD, DVD, újság *O*, khmm és persze minden egy vagyon, így mivel időm is kevés volt, egy a SHOXX aug-i számát vettem meg, amiben nyáhnyá Despa, Ancafé, Alice Nine, Sid, Megaromania, Matenrou, Mucc és stb cikekk *________________*( tudni kell sokáig vaciáltam a Foolsmatel).
NÁLUNK KÖNYÖRGÖM miért nincsen ILYEN BOLT??????????????????????????????Remélem hamarosan.. valahogyan lesz..
Egyetlen egy alaklommal láttam jrock szerető embert, vagyis egy lányt, a metrón, de csak a cípője miatt jöttem rájaaa.
Összegségében, iszonyatosan jól éreztem magam, annyit sajnálok, hogy nem tölthettem a Bookoffban több időt, jahmm éssh Repülő téren Fror-ban, az újságosnál lehet mangát kapni XD, aki épp ki lenne éhezve egy kis Dragon ball, vagy esetleg NArutora XD. Párizs mindenképp élőben kell láttni, csak ajánlani tudom^^ Nem tudom mennyire sikerült izelítőt adnom, de hát nem akarok mégse 20 oldalon csak írni, ez épp elég hosszú lett...szerintem, legalábbis nekem ez hosszú. Esetleges nyelvtani helytelenkedésekért gomen^^”””