Megnéztem, valóban elgondolkodtató film.
Rögtön eszembe jutott, hogy anno mi is naplót vezettünk az egyik továbbképzésen, és mennyire nem akaródzott csinálni, teljesen feleslegesnek éreztem, de amikor vége lett a tanfolyamnak, furcsa és tanulságos volt visszaolvasni, hogy hogyan formálódtak, alakultak át az ember érzelmei, gondolatai.
Ugye, hogy mennyire fontos szerepe lenne a szociális munkásoknak, vagy bármely, a család életébe valamilyen fokban belekapcsolódó személyeknek? Hogy azok ne vakok és süketek legyenek? Az ember olyankor tombolni tudna, amikor hiába kér segítséget, csak azzal a bizonyos 3 majommal találja szembe magát, amiből az egyik nem lát, a másik nem hall, a harmadik meg nem beszél...
De szerencsére vannak olyan emberek is, akik "magukból sugározzák a fényt". Ez utóbbi a film egyik legszebb gondolata, nagyon egyszerűen, de érzékletesen megfogalmazva.
A színészi játék remek volt, tetszett, hogy a női főszereplő a narrátora az egész filmnek, és hogy akármennyire összecsapnak a feje felett a hullámok, a "gyermeki naivitása" és a gyermekei iránt érzett szeretete segít átgázolni az őt körülvevő mocskon.
Ha ez a film magával ragadott benneteket, akkor ajánlanék még 5-öt:
Memories of Matsuko <---- Mindenképpen nézzétek meg Jigsaw, ha nem láttátok. Ebben a témában ez az a film, amin a legtöbbet agyaltam.
Freedom writers - Gettó sztori néven futott nálunk. Hilary Swank remek volt benne.
Reneszánsz ember - a leglightosabb darab az összes közül, én nagyon jól szórakoztam rajta, Dany de Vito mint mindig, nagyon jó!
Mutasd meg, ki vagy
(szégyen, hogy Edward James Olmos nem kapta meg a tanár megformálásáért az Oscart. Nem mellesleg az ő karaktere mintha a férfi megfelelője lenne a Paula Patton által megformált, az alternatív iskolában tanító tanárnőnek.)
Veszélyes kölykök - Hát azt hiszem, ezt a filmet sokan ismeriki, a betétdala annak idején nagy siker volt:
Coolio Featuring L.V. - Gangsta's Paradise
Köszi, hogy a figyelmembe ajánlottátok.