elég sok doramát kivégeztem mostanában, amióta nem írtam a topikba kivégeztem ezeket: The Quiz Show 1-2, Sushi Ouji, 33pun Tantei, Rescue, Ningen Shikkaku, Uta no Oniisan. most jövök rá hogy ez nem is sok. XD rövid véleményezés:
The Quiz Show. nos hát én először a 2. évadot láttam amit nemrég adtak, és szvsz iszonyat jó volt. szépen ki volt dolgozva és nagyon tetszett. ott volt Sakurai Sho mint amnéziás MC és Yokoyama Yuu mint szadista rendező. XD szerintem mindketten nagyon jó színészek egyébként. így hát miközben ezen felbuzdulva megnéztem az első évadot, hasonlítgattam a másodikhoz... abban az amnéziás MC Katagiri Jin, a szadista producer meg Totsugi Shigeyuki. egyébként sok hasonlóság van a két évad között... a zene ugyanaz, a műsor ugyanúgy folyik le, ráadásul a két évad játékosai is igen hasonlóak. vessünk csak egy pillantást erre.
1. évad
1. játékos: zenész
2. játékos: leendő mangaka
3. játékos: jós
2. évad
1. játékos: zenész
2. játékos: írónő
3. játékos: jósnő
szóval nem igazán erőltették meg magukat hogy az első sorozat után valami újabbat hozzanak össze (és azon röhögtem hogy az első sorozat jósa folyton a "Kasei no power"-ról, a másodiké meg mindig a "Juunishi no power"-ról beszélt. XD). de legalább a történet, ami körül forog a sorozat, nem ugyanaz, bár mindkettő középpontjában egy lány áll. szóval összegezve: a második sorozat jóval kidolgozottabb volt az elsőnél és nekem jobban is a szívemhez nőtt; viszont az első meg csak nézette magát velem és mivel csak tizenkét 20 perces részből állt, ezért nem lehetett olyan részletes, mint a második évada, amit sajnálok, viszont ez is bejött. mindkettőt élveztem, és ez a fontos.
Sushi Ouji. édes volt. XDDD Koichi jó volt szerintem, mint Sushi Ouji

nagyon beteg volt egyébként, némelyik beszóláson még most is röhögök, pl. az Unkobayashin meg a Kome Sushin XD és... folyton megéheztem a nézése közben. XD de azért nem kicsit be lehetett halni hogy miket ki nem találtak o__O; gyo!
33pun Tantei. na ez kérem szépen jóval meghaladja a beteg fogalmát... eszméletlen humora van

és Tsuyoshi olyan komoly fejjel adja elő a marhaságait hogy attól csak még mulatságosabb

most ennek a sorozatnak köszönhetően ha meghallom valahol azt hogy "Hatashite sou deshou ka?" vagy azt hogy "nanya kanya", elkap a röhögőgörcs. XDDD egyébként meg elég elvont humora van és ezért sokan nem is tartják viccesnek, de szerintem zseniális
RESCUE. hát Maru meg Massu miatt néztem meg, de érdekes egy sorozat volt o__o nagyon hatásvadász, a derék mentőcsávók folyton összeverekedtek minden hülyeségen és Maru olyan kínszenvedős fejeket vágott állandóan hogy ihaj-csuhaj

elnézegettem, és volt egy igen...
sajátos hangulata, de valahogy inkább vicces volt mint menő
Ningen Shikkaku. ez egy nagyon durva sorozat. őszintén szólva én azért néztem meg mert hogy ez Domoto-"fivérek" legelső doramája és ezen keresztül lettek híresek, de már az első rész után sikerült eléggé elszörnyülködnöm hogy úristen, hogy fogom én ezt végignézni?! nem volt szórakoztató, inkább elborzasztó... az első hat rész hatására hihetetlen rossz hangulatban voltam pár napon át, a második fele viszont ennél azért már lájtosabb volt, de az se volt kutya. szó mi szó, volt benne egy-két erős túlzás, pl. Rukáról eleve azt kétlem hogy épelméjű lett volna; de ezek nem tűntek olyan abnormálisnak a még szadistább iskolai erőszak tükrében... szóval lesokkolt, úgyhogy aki ezt meg akarja nézni azt gondolkozzon el, hogy mennyit bír el a szíve-lelke.
Uta no Oniisan. jaj, nagyon tetszett.

olyan kis édes volt ahogy Kenta, a kemény rocker makk-, varjú- vagy épp macijelmezben gyerekdalokra táncot ropott

egyébként itt is túlzásokba estek néhol, elég sokat lelkiztek, meg az is vicces volt ahogy Kenta meg Mamoru sírva-ordítva verekedtek macijelmezben, de... ezektől függetlenül nagyon tetszett és jó volt. XDDD