Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 18 Sat, 4:14 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 1751 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 117  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 02 Mon, 8:49 am 
oshare booty
oshare booty

Mona wrote:
Végül is JB nem egy beklépzelt hímringyó hanem a világ legprofibb gyilkosa.

sztem meg pont h de, épp azért van stílusa mert nem az a bekussolós föbi ügynök hanem egy nagypofájú, szemtelen, egoista fax :D
nekem a brosnannal semmi gondom nem volt
kül viszont nem jött be a daniel craig. először is az alkata miatt.. szal az a "yo, my name is bond" feelinget nem árasztotta
másrészt hozzászoktam h bond egy slim nőcsábász.. nah ez a craig mackósabb alkatával eleve halálra volt ítélve.. meg úgy az összkép nem adta meg azt a hangulatot
attól független, hogy azért a beszólásai megvoltak, tehát a forgkönyv jól volt megírva

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 9:46 am 
Senior Member

na...tegnap megnéztme ezt a 300-at akar vki észt osztani, tárgyalni róla?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 10:50 am 
oshare booty
oshare booty

hűűű sajna én még nem jutottam el oda.. érdemes megnézni? mert a tréler alapján viccesnek tűnik!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 11:08 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
hűűű sajna én még nem jutottam el oda.. érdemes megnézni? mert a tréler alapján viccesnek tűnik!

300-zal nagy bajban vagyok. Úgy vártam mint a messiást. Minden egyes résznél amit már a trailerben láttam vagy ezerszer, nagyott dobbant a szívem. A kép gyönyörű volt. Minden a helyén volt.. és valahogy még sem jött be.

egyszerűen nem tudom megmondani miért nem. Tele volt katartikus jelenetell, még sem hatotttak meg (pedig én még a harry potter egyen is elérzékenyültem :) )... Egy csodálatos, iszonyatosan teátrális film. Bátorság, önfeláldozás, hazaszeretet... minden benne van ami nekem ahhoz kell hogy imádjam. Nem tudom de valamiért oda vagyok ezekért a patrióta cuccokért. Ahol egymásért halnak meg emberek..

A lényeg hogy a 300-at untam. És nem tudom megmondani mi volt vele a baj.
Illetve de: Nyomasztó volt hogy bár elvileg folyamatosan hatalmas nyitott térben folyt az akció, állandóan iszonyat közeliket vettek kamerával. Ez egyrészt lehetett azért mert az egész greenbox előtt játszódik, én inkább a képregényhűségre gyanakszom. A lényeg hogy az egész kibaszott film összes jelenetében közelről látunk 4 embert, szürkés,barnás háttér előtt. Még a monumentális harcjelenetknél is bezártságérzése van az embernek. Pont ezért maikor jött valami nyitott hatalmas jelent , katarzissal senkii nem tudta beleélni magát mert örült hogy végre kap egy kis levegőt.

Személyes vélemény... de eddig bárki nézte meg mindenki azt mondta hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Mindegy.. ha kijön HD-be azért múgy mindenképpen megnézem mégegyszer

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 11:54 am 
Senior Member

sztme azért érdemes megnézni...Frank Miller azértn me szokott nagyokat tévedni...a téma választásás meg igazábol le...om..mestermű és jo a látványa és végre nem vettek vissza az erőszakbol nem olyan visszafojtos szorongós, "jaj milyenke lesznek a kritikák".. és mégis művészien ábrázolja..végülis a gyilkolás művészetéről szol...azon van a hangsúly...végülis a legősibb művészet földön..muszáj volt mesterien gyilkolni mert szükség volt rá....
na lhet támadni engem várom...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 12:31 pm 
oshare booty
oshare booty

Susiegirlie wrote:
na lhet támadni engem várom...

még a film hatása alatt állhacc :D mi csak embereket eszünk, de azt is csak szakrális áldozat után.. de nem támadunk mert ez nem csatatér és az különbenis uncool
max vitatunk témákat ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 12:35 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Susiegirlie wrote:
sztme azért érdemes megnézni...Frank Miller azértn me szokott nagyokat tévedni

Frank Miller valóban nem nagyon szokott de sajna semmi köze a filmhez. Úgyértem ..a 300 az egyik remekbeszabott képregénye a fickónak (bát pont ez az a comix amibe a felesége is beleugatott mint "társszerző"..abból mneg tudjuk hogy jó nem szokott kisülni :) ) de a film elkészítésébe semmi beleszólása nem volt.

Nehogy félreérts nekem is nagyon tetszetta film... de az idegesített hogy anynira adta volna magát hogy akár az évtized filmje legyen...hogy mindenki zokogjon a film végén stb stb. Ráadásul minden ehhez szükséges hatáskeltő elem benne volt..és mégse jött össze a végére. A sírás elmaradt... nem volt katarzis.

Visszatérve arra amt írtál. Sajnos az a baj hogy attól még hogy egy igazán színvonalas alapot szolgáltat a mű a készítőknek... azok szemrebbenés nélkül elszabhatják az egészet.

jelen esetben nem teljesen erről van szó de az tuti hogy ha magát a képregényt használták storyboard-nak az csöppet kínos...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 1:21 pm 
Site Admin

Fene tudja, engem a 300 teljesen hidegen hagy, eszembe nem jutna megnézni, mondjuk az igaz, hogy többnyire nem szeretem a kosztümös filmeket, a háborús filmeket meg pláne. meg egyébként is valószerütlen volt, hogy a Sin City szintjét tudnák hozni, az meg nekem (a Creepshow mellett) a comic-adaptation etalon. Ráadásul az elözetes alapján nekem nagyon az jött le, hogy valami rettenet hatásvadász giccs az egész, ami jobban hasonlít valami stratégiai/öldöklös játék elnyújtott átvezetöjére, mint filmre. o_O

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 1:26 pm 
Senior Member

Case wrote:
Fene tudja, engem a 300 teljesen hidegen hagy, eszembe nem jutna megnézni, mondjuk az igaz, hogy többnyire nem szeretem a kosztümös filmeket, a háborús filmeket meg pláne. meg egyébként is valószerütlen volt, hogy a Sin City szintjét tudnák hozni, az meg nekem (a Creepshow mellett) a comic-adaptation etalon. Ráadásul az elözetes alapján nekem nagyon az jött le, hogy valami rettenet hatásvadász giccs az egész, ami jobban hasonlít valami stratégiai/öldöklös játék elnyújtott átvezetöjére, mint filmre. o_O

na jolvan..most roboljátok le bennem a képet amit megalkottam...a francba és sikerül is...ne csináljátok...úgy utálom ha megutálok vmit... :oops: :oops: :cry4: :cry4:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 1:34 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:

Egyébként a Trailer szerintem hangulatosabb és lélekemelőbb a jó kis NIN betétdallal együtt mint az egész film.

"Madness? This is Sparta!!" Máig mindenki ezt idézgeti. És miért?? Merrt a traileben ez valami eszméletlen volt... ahogy ezt mondja, berugja a kútba a perzsa küldöttet aztán berobban a Nine inch nails....

ha valakit a filmről kérdezek az is a trailerben is látott dolgokat idézi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 1:37 pm 
Senior Member

talán az a legjobb jelenet ezért rakják a trailerbe..nekem a Muse-Knights of Cydonia-s trailer jobban bejön mivel imádom a MUSE-t... :love5: :love5: :love5:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 4:09 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

300? o.O
az előzetesek földhöz vágták a világot. a mézesmadzagon a sin city-vel zajos sikert elért frank miller és a remekül sikerült dawn of the dead remake-kel büszkélkedő zack snyder neve díszelgett. a festményszerű látvány és a beígért ultraerőszak kitágította az érzékszerveket. a történet senkit se érdekelt.

maximum csak ilyen alapműveleti szinten: 300 spártai 1.000.000 perzsa ellen. valójában "csak" 700.000-en voltak a perzsák, de a közel 2500 évvel ezelőtt megesett thermopülai ütközetről hosszú századokon át ódákat zengtek az ősök, s néhány ezer év múlva a tökös kockásairól híres frank millert is megihlették, aki sárgás-barnás-és-természetesen-vöröses képregénnyel áldozott a legenda oltárán (a mozibemutatóval egyidőben magyarul is megjelenik).

ebből a rajzhalomból készített zack snyder hajszálpontos adaptációt, amelyre a bemutatás hétvégéjén 70 millió dollárnyi értékben váltottak jegyet a tengerentúlon, s már nálunk is kígyóznak a képzeletbeli sorok a pénztárak előtt. aztán 2-3 éven belül teljesen elfelejtjük, hogy valaha is létezett ez a film.

az évek, mit évek: eonok során annyira letisztultak a fenti legendás ütközetről szóló mesék, hogy pont nem a szélsőséges egyszerűségre törekvő, nem csak színeiben fekete-fehér világgal dolgozó frank millernek kellett volna hozzányúlnia. nem, nem kívánom degradálni a képregényt: észbontó stílusgyakorlat, az ember szívesen lapozgatja jobbra-balra elmerülve szemet gyönyörködtető képeiben, de kb. ennyi.

ugyanez igaz a filmre is: agyzsibasztó látványosság, az első képkockától az utolsóig bekeretezhető, falra kiaksztható vizuális fieszta, de a háttérben nincs semmi; csak az egyre távolodó halálhörgés.

a 300 eszméletlen nagy vérontást rendez, hús és fém feszül egymásnak kb. a 25. perctől kezdve az utolsóig, s csak 1-2 perce szakítja meg egy-egy tudosítás otthonról: ezzel némi lecsupaszított történelmi alapot kívánnak teremteni az überbunyónak, de talán pont ezek a legszerencsétlenebb jelenetek: egy királyné, aki testét adja a támogatásért, egy áruló, aki marékszám hordozza magával az ellenség fejével díszített pénzérméket, s egy tanács, amely úgy hajlik el pillanatok alatt, mintha csak egy teniszmeccset nézne.

és hogy mi a helyzet a csatatéren? gyönyörű férfitestek vonaglanak, rajzfilmszerűen permeteződik a vér, zengenek a tyler bates által komponált indusztriális dallamok, s mindehhez olyan arctalan katonák asszisztálnak, akik önként rohannak bele a spártaiak dárdáiba. a néző pedig zsibbad és zsibbad a greenscreen-orgia előtt: néha rettenetesne eltátja a száját - felváltva ásítva, vagy éppenséggel egy újabb harci monstrum feltűnését jutalmazva. igen, a képkockák között ott van valahol egy nagyszerű film, amely történetmeséléshez is értő kezekben valódi filmeseménnyé nőhette volna ki magát, de én csak egy kétórás csatát kaptam, amelytől könnybe lábadt a szemem, de egy másodpercig sem izgatott.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 5:07 pm 
Site Admin

Bíborhold wrote:
300? o.O
az elözetesek földhöz vágták a világot....(stb, stb)

Bíborhold/Toshiya, basszus, nem gondolod, hogy ha idézel valahonnan, akkor meg kellene adni a forrást is és nem úgy beállítani mintha te írtad volna a mélyelemzést? o__O?
egyébként, ha valakit érdekel a forrás is, akkor:
http://aeonflux.freeblog.hu/categories/film/
(2007. március 12., hétfö)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 9:59 pm 
Forum Fanatic

Most néztem ilyetet moziba' hogy: Ópium. Nekem tetszett, persze meglehetősen naturális volt, de szerintem ez kellett is, hogy visszaadja azt az atmoszférát az elmegyógyintézetben. A szereplők is hihetetlenül jók voltak meg minden...legalábbis asszem. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 04 Wed, 11:03 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jigsaw wrote:
Most néztem ilyetet moziba' hogy: Ópium. Nekem tetszett, persze meglehetősen naturális volt, de szerintem ez kellett is, hogy visszaadja azt az atmoszférát az elmegyógyintézetben. A szereplők is hihetetlenül jók voltak meg minden...legalábbis asszem. xD

Asszonypajtás akart elrángatni a napokban..de a többi részéhez a társasághoz éppen nem volt kedvem. Amúgy meg a melepőenjóminőségű-magyar-elvont-naturál filmekből 4 évente egy bőven elég nekem :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1751 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 117  Next

All times are UTC + 1 hour