Aaahem....
1)
mira wrote:
Értem. Ez esetben nem árt, ha tudjátok, hogy egy Minako nevû hölgy, aki tudvalevõen hatalmas Gackt-rajongó, körülbelül öt vagy hat embert hozott el a legutóbbi J-rock buliba. Ezen kívül ott volt Mariann is, továbbá az a lány, akinek ugyanolyan karkötöje volt, mint nekem, plusz Petra és én. Mi mind nagyon szeretjük Gackt-ot, és nagyon örültünk neki, hogy d4m4g3 és Susy játszott tõle számokat. Tíz ember kedvéért három szám valóban ennyire kibírhatatlan mennyiség? Lehet, hogyha nem rühellnétek ennyire G. zenéjét (tudom, persze, "nem rühellitek, csak közömbös"), akkor talán nem is fájna annyira, hogy játsszák.
Egyreszt hagyjuk mar a "ki szereti/nem szereti Gacktot" dolgot, ti szeretitek, en (meg meg paran, de ugyis elegge kisebbsegben vagyunk

) meg nem szeretem, istenem, c'est la vie, en meg a SSh-ert vagyok oda, akiket errefele nem igazan birnak, tisztelet a kivetelnek. Masreszt Gackt nem csak szolo, a Malice-ban is enekelt tudvalevoleg; es asszem felesleges tagadni, hogy sokan csak azert szeretik a Malice-t (most nem feltetlenul az itthoni fanekrol beszelek, hanem altalanossagban), mert Gackt volt benne. (*shrug* A Larukut is sokan csak hyde miatt szeretik) Nah, mindegy, most nem ez a lenyeg, hanem az, hogy....
Ez elvileg JROCK/V-KEI buli. Nem Gackt-buli (MM-buli/Deg-buli). En is baromira orulnek, ha direkt az en (es mondjuk a 40 haverom, aki epp ott van) kedveert csak Larukut adnanak, mondjuk masfel oraig, megse varom el ezt a dj-ktol. Maj' ha egyszer vmikor a tavoli jovoben lesz Laruku-buli, majd akkor. De JRock/v-kei nem = MM/Gackt/Deg, es akarmekkora fanja is vki ezeknek az eloadoknak, igenis el kene fogadni, hogy nem mindenki van oda ertuk (mint ahogy pl. en is elfogadom, hogy a Larukuert sincs oda mindenki, hogy szegeny SSh-rol ne is beszeljunk >_>), es akarmilyen fontos/nepszeru eloadok, akkor sem a mufaj legfobb es egyeduli kepviseloi.
Arrol nem is beszelve, hogy mint az elejen emlitettem, nem azt akarom, hogy NE legyen M/G/D, hanem hogy ne ennyi (MM/Deg-tol jatszottak a legtobb szamot), hiszen annyi mas eloado is van (pl. a Kuroyume, akiktol eddig meg semmi nem volt, pedig igazan megerdemlik... hogy akkor az ilyen emmuree/Plastic Tree/SADS/esatobbi-akik-most-nem-jutnak-eszembe es egyebekrol ne is beszeljunk); es legfokeppen ne ennyire egyutt, hogy akik nem szeretik oket, azoknak se kelljen kihagyniuk ennyi idot.
(csak kis "onkentelen" reakcio erre a temara:
tenshi wrote:
Ahogy meg leírtad: Na én ezért soha nem lennék DJ! Egyszerûen gyûlölnének az emberek, mert legyakok mindenkit, aki az agyamra megy azzal, hogy csak neki játszak zenét.
Na PONTOSAN errol beszelek.

tul sok request...)
2) mira wrote:
Legvégül pedig azt szeretném még elmondani, hogy ne várjátok mindenkitõl el, hogy J-rock szakértõ legyen. Igen, létezik olyan ember is, aki a J-rock szintérbõl két van három zenekart/énekest szeret (nem magamra célzok, de vannak sokan), és akkor mi van? Õk másban mûveltebbek. Ha mindenki szakértõ lenne, oda lenne tekintélyetek.

End of Story.
Senki nem varja el, hogy mindenki szakerto legyen (es en a magam reszerol nem vagyok "zenei fasiszta"), viszont a nyitottsag azert nem artana. Lehet, hogy van, aki csak egy-ket eloadot ismer/szeret, de ez elvileg nem kene, hogy akadaly legyen abban, hogy meghallgasson (es talan megszeressen) mas eloadokat is. Annak, hogy vkinek a Malice az elete nagy szerelme, elvileg nem azt kene jelentenie, hogy az illeto elvonul dumalni, mikor a dj mar nem Malice-t jatszik, es csak akkor jon vissza, ha ismet Malice megy. (ize, mielott vki megsertodik, ezzel most nem utalok senkire) Ahelyett, hogy mitt'omen, hallgatna, hogy "hm, ez nem is olyan rossz zene, vajon kiktol van?"
3) avagy, "de miert nincs tanc?"
Case wrote:
Ehhehh, táncolni lehet akármire, csak akarni kell..
....ahogy a kov. bulin majd TE bebizonyitod....

A masik meg, nemt'om miert nem lehet olyan dalokra tancolni (de legalabbis allni es utni a ritmust a labunkkal ^^; ) amiket nem ismer az ember... Oke, nem lehet ra egy elore kitalalt koreografiat eloadni, de aze' vmit mozogni lehet ra... Sz'al nemt'om, ez nekem nem hangzik jo "kifogasnak." ^^;; Egy dal azert altalaban vmennyire kiszamithato, es ha a hangulat is jo, siman lehet ra improvizalni. IMHO. OK, errol nyilvan nem tudok tul sokat, miutan az en vonaglasomat meg headbangelesemet nem nagyon lehet tancnak nevezni... ^^;;; de pl. multkor voltam egy bulin (oke, nem jrock volt), ahol olyan jo volt a hangulat, hogy tok ismeretlen zenekre is tancoltam ezerrel, sot, meg olyanokra is, amik egyebkent baromira nem birnak erdekelni. Sz'al ennyiben egyetertek Case-zel: akarni kell, nem nyavalyogni, hogy "de miert nincs tobb ez/az/amaz." (mas kerdes, hogy pl.
en nem tudok zuzdara tancolni, max. headbangelni, de az egy ido utan faraszto es uncsi... >_>)
mira wrote:
Ha már így megkérditek, Luna Sea-ra személy szerint azért nem táncoltam, mert 1) fáradt voltam, 2) nem szeretem különösebben. Kagero-ról konkrétan tudom, hogy szereti, de rajta kívül szerintem nem sokan.
En a magam reszerol szeretem a LS-t, Susy setje alatt azert nem tancoltam ra, mert a M/G/D elegge elvette a kedvem (marmint, egyes szamok kedveert azert nem fogok ki-be rohangalni a tancparkettre).
Nah, de amugy addig oke, hogy ha vki nem szereti a zenet, akkor nem tancol ra... En a magam reszerol azt probalom mondani, hogy azzal van a gond, ha vki az
ismeretlen vagy
nem favorit (= nem MM/Gackt/Deg/whatever) zene hallatan lelecel, es vissza se jon amig a kedvence nem jon ujra. Vagyis, ez nyilvan nem egetrengeto tragedia, csak ugye igy romlik a hangulat. (
En legalabbis egy ilyen buliba azert megyek, hogy
bulizzak, nem azert, hogy leuljek egy asztalhoz es ott cseveresszek, es a kedvenceimre tancoljak. De persze ez csak en vagyok, mas val'szeg mashogy latja az dolgokat...)
4) (egyeb)
tenshi wrote:
Azt hiszem én se sírtam, hogy olyan Hide dalt adtál, amire én spec bulizni nem igen tudok.
Nekem az egyik kedvenc hide dalom. ^_^;;