Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 18 Sat, 3:07 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 4715 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 315  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 15 Thu, 9:29 am 
Site Admin

Jaja, a Kuroyume volt Kiyoharu lesö (ismert.. ^^) zenekara. A kilencvenes évek legelején indultak és egyreszt a legnépszerübb csapatok egyikévé váltak a müfajon belül, másrészt meg a korai hangzásviláguk/kinézetük felmérhetetlen hatással volt a késöbbi indies v-kei csapatokra (a fenti videóból ugye pl. nyilvánvaló, hogy a Dir en grey-re mennyire hatottak ^^)
Egyébként a banda másik tagja a basszgitáros Hitoki volt, meg eleinte volt egy Shin nevü gitárosuk is, de ö kivált akkortájt mikor átmentek major kiadóhoz (94). Aztán 99-ben feloszlottak, de Kiyoharu nem sokkal késöbb megalakította ugye a Sads-t, aztán most meg szóló. ^^

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 15 Thu, 10:37 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Kiyoharu agonizál a Death Mask-ban??? Ez nagy meglepi számomra, holott már agyonnéztem az Emily PV-t :infinity: , és ezek után sem derengett, hogy a két személy egy és uaz. A Dir en grey-es hasonlóság egyértelmü. Csak én eddig felcseréltem a sorrendet ( azt hittem a Kuroyume másolja a DEG-et ..huhhh....)
Köszi a felvilágosítást, így már értem a Death Mask stílusát, h miért nem oly' modern.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 16 Fri, 5:40 pm 
Elite Member

Köszi az információt Case. :) Kiyoharu-t a Death Mask klippben nem tudtam kivenni, hogy ő az, de a hangja ismerős volt.. Azóta (mióta elutaztál és visszajöttél) letöltöttem 1-2 sads albumot, szóval most van egy kevés zeném tőlük.

Az meg nem baj, hogy Deg-re ennyire hatott Kiyoharu, hanem pont jó. Ha nem lennének Deg-ék ilyenek akkor észre sem veszem őket, és akkor most Sads-et sem hallgatnék. :smile3:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 16 Fri, 8:53 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Én ammondó vagyok, hogy amíg a visual/ j-rock énekesek olyan embereket másolnak/ neveznek meg példaképüknek, mint Kiyoharu, Atsushi vagy hide, addig semmi baj :D ! És igen, a Deg pozitív hatása, hogy a most kezdő generáció miattuk ismer meg régebbi dolgokat, amik hatással voltak rájuk. Akárhogy is nézem, ennek csak pozitív hatása van szerintem, csak ugye fontos tudni, hogy ki volt előbb. Hisz nem érdekes, hogy ki kit másol, amíg az jól áll neki és jól csinálja. :smile2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 19 Mon, 8:19 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Hmm, vajon a Déspairs Ray-nek ki volt a nagy elöd? Remélem nem vmi amerikánus , hanem szintén egy Nagy Japán Példakép .
És most térek a tárgyra ( ez a kép nagyon jól szemléltet) :poke: .

Case: felpakolnál egy jó Déspairs Ray dalt? Nem sürgös ám. Csak kicsit éget a kiváncsiság. Megvizualizáltam a képeiket, és hát: :love2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 19 Mon, 9:07 pm 
VIP Member

bylon, hallottad már tőlük a Garnet-et? ha nem, ajánlom figyelmedbe, mert nagyon jól sikerült :smile2:
hát, hogy ki az elődjük? én tenshi-t folyton azzal húzom hogy bizony egy aranyos "amerikánus" bandáról mintázták magukat, legalábbis ami a kinézetet illeti :smile3: (persze ez csak poén, semmi alapja nincsen gyanusítgatásomnak... de tény hogy van hasonlóság köztük és MM között... upsz, elszóltam magamat :sweatdrop: :sweatdrop: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 19 Mon, 10:19 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Locdog : Csak képeket láttam róluk, és hát igen, nekem is Mr. M jutott eszembe , mint amerikánus. wow, milyen finom célzásokat teszünk személyére. abszolút T A B U . ( hehe, most jut eszembe, milyen jót buliztam eccer a this is the new hit c. dalára :sweatdrop: ) Mellesleg,így a látottak alapján, nekem a Despairs kinézete sokkal fantáziadúsabb , extrémebb. ( M. pedig csak rém).
És köszi a dal ajánlást :smile1:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 20 Tue, 2:11 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Locdog_Mc wrote:
én tenshi-t folyton azzal húzom hogy bizony egy aranyos "amerikánus" bandáról mintázták magukat, legalábbis ami a kinézetet illeti :smile3: (persze ez csak poén, semmi alapja nincsen gyanusítgatásomnak... de tény hogy van hasonlóság köztük és MM között... upsz, elszóltam magamat :sweatdrop: :sweatdrop: )

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMM!!!!!!!!! :angry: :argh: :bleach: Ezért ismét meg kell, hogy harapjalak!!!!!! :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 21 Wed, 8:19 pm 
Site Admin

...
hmmm.. fentieket inkabb valaszra sem meltatom... o_O

Nahh, feltettem 2 Sulfuric Acid mp3at, ahogy igertem ^^ Nem egy olyan atutoen jo zenekar, mint mondjuk a D, vagy az emmurée, megstb, de a tobbnyire atlagos szamaik kozott van egy-ket nagyon eltalalt darab.

(umm.. es akko' majd holnap felpakolom a Garnet kislemezt DespersRay-ektol ^^)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 21 Wed, 8:36 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Case wrote:
...
hmmm.. fentieket inkabb valaszra sem meltatom... o_O

És Te csinálod jól! :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Apr 29 Thu, 2:00 pm 
Site Admin

mufurc (megmindenkimásis): tegnap felpakoltam a Kiyoharu szólóalbumot, lehet töltögetni ^^ (meg véleményezni :P)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 May 06 Thu, 10:09 pm 
Site Admin

Kiyoharu albumot meghallgatta valaki...? o_O/ Csak kiváncsi vagyok ki mit szólt hozzá.. Szerintem nagyon jó kis lemez, mondjuk meglepett, mert az Aurora és Emily single után valami hasonlóan melankólikus anyagot vártam, erremeg igencsak eklektikus lett az album. De még csak 1-2szer volt idö meghallgatni, tehát még szokni kell hozzá.. ^^

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 May 06 Thu, 11:53 pm 
Elite Member

Case wrote:
Kiyoharu albumot meghallgatta valaki...? o_O/ Csak kiváncsi vagyok ki mit szólt hozzá.

Szerintem meghallgattuk már egy páran, csak elfelejtettünk véleményt mondani... legalábbis én így voltam vele.
Vélemény: Érdekes. Még nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e, ahhoz többet kéne nekem is hallgatnom, de most nem nagyon volt időm és kedvem a zh özön miatt. ( Úúútálok tanulni!!!!!!!!! :angry: AAuuuu :cry2: ) Visszatérve az albumra, első benyomásom róla, hogy kicsit altató, nekem nem volt elég pörgős. Legjobb szám, pedig még mindig az Emily. :smile3:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 May 07 Fri, 2:17 pm 
Senior Member

Erisz wrote:
első benyomásom róla, hogy kicsit altató, nekem nem volt elég pörgős.

Nekem is ez a véleményem. Még többször meg kell hallgatnom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 May 07 Fri, 11:19 pm 
Site Admin

egy-ket uj dolog letoltesek kozott:
egyreszt az uj Bonnie Pink es aiko kislemezek, csakhogy azert JPop is legyen neha... xD
masreszt meg a legutobbi +DéspairsRay+ ami megin nagyon jol sikerult (meg amivel regi igeretemet potolom, de majd felpakolom a Garnet single-t is... telleg..!! ^^"). Van rajta 2 uj szam, meg 3 ujrafelvett darab. Az egesz kislemez nagyon jo, de a murder freak uj valtozata, meg foleg a cimado BORN üt nagyon. xD~

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4715 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 315  Next

All times are UTC + 1 hour