Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 24 Sat, 11:11 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 60  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 3:38 pm 
Senior Member

Itt a kövi rész: http://www.jame-world.com/us/articles-7 ... l-kei.html

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 24 Wed, 1:50 pm 
Forum Fanatic

^ Köszi! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 27 Sat, 12:40 pm 
Forum Addict

musicJAPANplus GIG vol.1 stream megy épp', lehet nézni élőben ITT, vagy ITT. Fellépők: Golden Bomber, D, Mix Speaker's,Inc., LOST ASH (Épp Golden Bomber megy)

edit: lassan 3 órája megy, úgyhogy azt hiszem ők voltak az utolsók, de az, hogy láthattam a dobos seggét, aki tangában tolta, priceless volt... D:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 27 Sat, 3:31 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Quote:
Vampillia's new song is featuring Attila Csihar from MAYHEM,SUNN O))),sole(ex anticon) and Jarboe!!! We mix it soon!!!

Hm, kíváncsi leszek, a harmadik lemez nekem nem tetszett, de a második jó lett - ráadásul azon már szerepelt Jarboe, szóval a remény megvan, hogy visszatalálnak a jó ösvényre!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 28 Sun, 10:08 am 
Forum Fanatic

^ LOLOLOL, ez érdekesen hangzik! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 28 Sun, 10:22 am 
oshare booty
oshare booty

Bíborhold wrote:
Quote:
Vampillia's new song is featuring Attila Csihar from MAYHEM,SUNN O))),sole(ex anticon) and Jarboe!!! We mix it soon!!!

Hm, kíváncsi leszek, a harmadik lemez nekem nem tetszett, de a második jó lett - ráadásul azon már szerepelt Jarboe, szóval a remény megvan, hogy visszatalálnak a jó ösvényre!

és jarboe vs csihar jóóóóó :) hallottam őket élőben :D viccesek. remélem ez is beteg nóta lesz!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 28 Sun, 10:47 pm 
Site Admin

Mi a fene... erre kiváncsi leszek. *o*

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 28 Sun, 11:11 pm 
Forum Fanatic

Globalizing Visual Kei utolsó rész: Final Results (JaME)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Sep 06 Tue, 9:08 pm 
Forum Fanatic

D'espairsRay topic-ból folytatva:

pixyfalse01 wrote:
akkor csak én vagyok az egyetlen aki úgy gondolja h indiesben sokkal jobbak a zenekarok.
amint majorba váltás, már az van amit a kiadó mond, szalonképes "rádióbarát" zenét kell csinálni, már úgy kell kinézni ahogy a kiadó mondja. (pl első kézből tudok olyan történetről h egyik zenésznek épp megtiltották h színes legyen a haja). ahogy egyre több rajongót szereznek egyre jobban közelíteniük kell h egyre széles közönség fogadja el őket. persze a pénz beszél.. nekik is.

Persze van egyfajta tendencia (plusz mondjuk kinek milyen az ízlése), de szerintem ez inkább konkrét zenekar- és kiadófüggő: van, aki független kiadónál csinál jobb zenét, és van, aki nagykiadónál. Meg ugye ne felejtsük el, hogy általában egy banda ha elkezd zenélni, még nem valami profi, és sok esetben nem is tud olyan minőségű zenét produkálni, mint pár évvel később (akár nagykiadóhoz kerül, akár nem).

edit: Nyilván csomó esetben megvan, amit mondasz (a nagyobb beleszólás a kiadó részéről), de szerintem nem kéne az összes nagykiadót egy kalap alá venni, például a BUCK-TICK és a DIR EN GREY is megtalálta (igaz, évek alatt) mára azt a kiadót, ami a legmegfelelőbb nekik, és zeneileg a legnagyobb teret hagyják meg nekik - legalábbis ez az, ami nekem lejön a két említett banda zenei változásaiból (meg amit lehet tudni a történetükről hivatalosan). Persze a "szimpla" visual kei zenekarok, akik eleve menőbb stílusokban nyomulnak (cukcsi-mukcsi, vagy éppen ártalmatlan pop-rock), gondolom jobban befolyásolva vannak, dehát az egész inkább működik úgy, mint egy tömegtermelésű popgépezet, mintsem a nyugati rock/metal kiadós modell - legalábbis gondolom én.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Sep 08 Thu, 1:55 pm 
Site Admin

Szerintem inkább az van, hogy az indies szintéren azok, akikben megvan erre a hajlam (nomeg tehetség) sokkal jobban ki tudják élni a kreativitásukat, nagyobb a mozgásterük. A legjobb példa erre a Vidoll ugye, akik az elsö években olyan dolgokat müveltek, amiktöl még ma is az állam esik le, aztán ahogy befutottak ez mind eltünt és visszaváltottak egy sokkal hagyományosabb hangzásra. De még egy raklap zenekart lehetne említeni ugye. Persze vannak aztán ellenpéldák is, akiknél olyan nagy változás nincs, mint mittomén, a Kagrra vagy Nightmare, de nálak meg alapból 'fogyaszthatóbb' volt a zene, nem ilyen kichigai tv, meg boku boku szintü cuccokat müveltek, amikkel egy átlag zenehallgató nem tud mit kezdeni.

De szerintem ez az egész nem ilyen egyszerü, hogy "mert a kiadó asszongya", mert vannak akik függetlenül attól, hogy éppen milyen kiadónál vannak, vagy milyen népszerüek, mégis kreatívak tudnak maradni. Teszemazt a Plastic Tree, vagy akár az Alice Nine is simán, akik oké, hogy finomodtak, de szerintem most kisérletezöbb kedvüek mint régebben (a Buck-Tick-et én inkább nem említem, ök annyira minden felett állnak. xD<3). Szóval vannak akik a majorségböl, meg a mainstream hangzásból is ki tudják hozni a maximumot. Aztán vannak akik.. nem tudom, vagy egyszerüen nem megy nekik ez a fajta stílus vagy túlzottan meg akarnak felelni az elvárásoknak és ezért lesz tucatzene a dolog vége.

Egyébként meg azért ez a kiadó-azt-mondja-hogy dolog meg nem csak a major részben érvényesül, ugyanúgy megvan az indies kiadóknál is, akár az Under Code-nál, akár szinte bármelyik másiknál.. Nem hiszem, hogy az adott fönökség ott nem szól bele a kinézetbe, koncepcióba, zenébe, stb. Meg azért lássuk be, ott is ugyanúgy megvan a tucatjelleg, ha nem jobban (hogy sok a kutyaütö banda, az más téma, mert persze, hogy sok, kis, kezdö csapatoknál ez normális és ugyanígy van minden müfajban).

A DespairsRay esete meg... azért ez a extrém slave contract szagú cucc nekem is kissé valószerütlennek tünik, habár persze fene tudja, úgyse tudjuk meg soha a részleteket. De kétségtelen érdekes lenne egyszer arról is olvasni egy olyan kis tényfeltáró cikket, amik mostanság elöfordulnak itt-ott (föleg az indies színteret szétcincálva), hogy a major jrokkerek mennyire vannak eleresztve anyagilag.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Sep 09 Fri, 12:46 am 
Elite Member

.

Last edited by pixyfalse01 on 2014 Feb 13 Thu, 8:55 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Sep 13 Tue, 9:06 pm 
Site Admin

pixyfalse01 wrote:
én nem hiszem, hogy ezek a zenekarok jobbak lettek, ugyan másak, de szerintem nem jobbak, egyébként is mindenki a régi slágereikre emlékszik, és nem az új hú de jó hangzású nagyon komplex albumokra.
Nem mondta senki, hogy jobbak lettek, éppen, hogy van aki jobb lett, van aki rosszabb, van aki meg nem igazán változott semmit. ^^ Viszont ez a 'mindenki a régi slégerekre emlékszik' dolog nem igaz, leszámítva egy-két zenekart (Vidoll), mert pl. a DespairsRay esetében is ugyanúgy voltak közkedvencek a régi és új (Love Is Dead ugye) lemezekről is, meg a többi csapatnál is ugyanígy.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Sep 15 Thu, 5:19 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

V-Rock Disney (2011.09.14.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Sep 15 Thu, 3:31 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Magam után, bocsi.

Ha valakit érdekel: Blue Planet Japan - ひとつだけ ~We are the one~ (FULL PV)
Gyönyörű :heart:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Sep 15 Thu, 4:18 pm 
oshare booty
oshare booty

nincs bocsi, kész!! indul a sojkommandó!
és köcc :D

jó lett :) noha jó sokat kellett várni a kiadására O_O
de tetszik!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 60  Next

All times are UTC + 1 hour