D'espairsRay topic-ból folytatva:
pixyfalse01 wrote:
akkor csak én vagyok az egyetlen aki úgy gondolja h indiesben sokkal jobbak a zenekarok.
amint majorba váltás, már az van amit a kiadó mond, szalonképes "rádióbarát" zenét kell csinálni, már úgy kell kinézni ahogy a kiadó mondja. (pl első kézből tudok olyan történetről h egyik zenésznek épp megtiltották h színes legyen a haja). ahogy egyre több rajongót szereznek egyre jobban közelíteniük kell h egyre széles közönség fogadja el őket. persze a pénz beszél.. nekik is.
Persze van egyfajta tendencia (plusz mondjuk kinek milyen az ízlése), de szerintem ez inkább konkrét zenekar- és kiadófüggő: van, aki független kiadónál csinál jobb zenét, és van, aki nagykiadónál. Meg ugye ne felejtsük el, hogy általában egy banda ha elkezd zenélni, még nem valami profi, és sok esetben nem is tud olyan minőségű zenét produkálni, mint pár évvel később (akár nagykiadóhoz kerül, akár nem).
edit: Nyilván csomó esetben megvan, amit mondasz (a nagyobb beleszólás a kiadó részéről), de szerintem nem kéne az összes nagykiadót egy kalap alá venni, például a BUCK-TICK és a DIR EN GREY is megtalálta (igaz, évek alatt) mára azt a kiadót, ami a legmegfelelőbb nekik, és zeneileg a legnagyobb teret hagyják meg nekik - legalábbis ez az, ami nekem lejön a két említett banda zenei változásaiból (meg amit lehet tudni a történetükről hivatalosan). Persze a "szimpla" visual kei zenekarok, akik eleve menőbb stílusokban nyomulnak (cukcsi-mukcsi, vagy éppen ártalmatlan pop-rock), gondolom jobban befolyásolva vannak, dehát az egész inkább működik úgy, mint egy tömegtermelésű popgépezet, mintsem a nyugati rock/metal kiadós modell - legalábbis gondolom én.