setsuna wrote:
pszabi wrote:
Aru wrote:
^Na igen. Ez a folyamat már régen elindult h az emberek megosztanak dolgokat. Igazából nem is tudom h vannak-e vonatkozó jogszabályok vagy nincsenek.
random on/off de szerzői jog mindenütt van amennyire én tudom! szal pl a Dark Cherry dalok és letölthetők, DE ha nyilvános felhasználásra kerül a sor, ahhoz a zenekar jogi képviselőjét fel kellene elvileg keresni. sztem képek esetén is ez a szitu.
de amikor ott az a kép, mint xy.jpg, akkor gondolom nem tudja az egyszerű halandó, hogy az egy együttes valamely tagjáról készült hivatalos kiadványban megjelent kép, és azt sem, hogy utána kéne járnia milyen feltételek mellett használhatja fel...
akkor fordítom: ha egy egyszerű 7köznapi emberként is felrakok bármien tartalmat, ha ÉN külön nem írom fel, amire ő később vita esetén jogosan hivatkozhat, hogy szabadon felhasználható bárkinek bármire, akkor csak személyes használatra tölthető le, legyen az akármi
de h ne csak zene legyen
http://www.dafont.com/
ha görgetsz, minden font mellett a jobb oldalon ott van h pl "free for personal use" vagy "shareware" stbbi
ez is azt jelenti, az első mármint, hogy leszedheted ingyen, de semmien pénzkeresési cuccra nem használhatod fel (pl könyv borítója, amit megjelentetsz)
100% h itthon ez a rendszer, mert szakdogához kerestem

és az eu jogrendszerrel ez kompatibilis, szal gondolom ott is ez a helyzet!