Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 27 Mon, 10:51 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423 ... 516  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 02 Mon, 9:06 am 
Forum Addict

Aru wrote:
Végül pedig h valami LOL is legyen:
Egy bolgár könyv Toshiyával a borítón jelent meg, kb. mint nálunk az a bizonyos "Porosz menyasszony" Mana-val :lol:

És azt lehet tudni, hogy miről szól a könyv?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 02 Mon, 12:48 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^Egyelőre még várunk a fordításra, de annyit azért megsúgtak az orosz rajongók h témában köze nincs a Dir en grey-hez :lol:
Ennek eléggé szerzői jogi per-szaga van, tekintve h ez a kép a Dir en grey egy turné kísérő photobookjában jelent meg még 2000-ben és nem minősül szabadon felhasználható (stock) képnek. Kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a folyamodványa...XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 02 Mon, 12:55 pm 
Forum Addict

Aru wrote:
^Egyelőre még várunk a fordításra, de annyit azért megsúgtak az orosz rajongók h témában köze nincs a Dir en grey-hez :lol:
Ennek eléggé szerzői jogi per-szaga van, tekintve h ez a kép a Dir en grey egy turné kísérő photobookjában jelent meg még 2000-ben és nem minősül szabadon felhasználható (stock) képnek. Kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a folyamodványa...XD

Azért ilyenkor remélhetőleg elgondolkodnak az emberek rajta, hogy milyen felelőtlen dolog csak úgy szabadon feltöltögetni azokat szkenelt képeket...

Nem is igazán hibáztatnám azt, aki kiválasztotta - mondjuk azt nem tudhatom, hogyan találta - de ha már fel van töltve az internetre, akkor végülis mindenkié, nem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 02 Mon, 12:59 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^Na igen. Ez a folyamat már régen elindult h az emberek megosztanak dolgokat. Igazából nem is tudom h vannak-e vonatkozó jogszabályok vagy nincsenek. Japánban biztos vannak, nem véletlen h a japán rajongók nem nagyon szívelik a külföldieket, viszont arról nincs infóm h Bulgáriában hogy kezelik az ilyesmit.
Van egy olyan érzésem h ahogy a nálunk megjelent "Maná-s" könyv is gond nélkül kapható mind a mai napig, úgy ezzel sem fognak semmit kezdeni. :roll:
Az is elképzelhető h végül a Diru nem lép majd erre, pontosan azért mert gyakorlatilag lenyomozhatatlan.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 02 Mon, 3:17 pm 
Forum Addict

Aru wrote:
Végül pedig h valami LOL is legyen:
Egy bolgár könyv Toshiyával a borítón jelent meg, kb. mint nálunk az a bizonyos "Porosz menyasszony" Mana-val :lol:

:laugh: xDDD

Az adományozós dolog meg igazán szép gesztus volt a Dirutól.^^

edit: Látom Magyarországról is adományoztak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 02 Mon, 6:28 pm 
Forum Addict

Edit:
Pv-ket megnézte!! :D végre eljutottam odáig. Mindkettő elnyerte rajongásomat! Red Soil Pv különösen :love4: Toshi mozgása, és Kyo táncikálása ahhw..*o*

Hmm ez szép gesztus Diru-től tényleg. :roll: (ilyenkor arra döbbenek rá hogy lehet e mégjobban szeretni őket?<3)

A könyv-borítós dolgon, csak halkan kuncog. :lol: Egyik ismerősőmmel fedeztük fel még anno Mana-t X"D. azoni scsak nevettve csóváltuk a fejünket.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 02 Mon, 7:35 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Egyébként közben kiderült h a fent nevezett könyv a Karin Slaughter írói álnéven alkotó hölgy "Triptichon" című műve, amely nemrég jelent meg magyarul is.
Néhány nemzetközi borító.
A magyar kiadásé ezekre nem hasonlít és Toshiya sem szerepel rajta. :lol:
Vicces h éppen ma láttam a Libri kirakatában a reklámot XDXD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 02 Mon, 9:36 pm 
Forum Addict

^

Kíváncsi lennék ezeket a borítókat honnan lopkodták össze... xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 02 Mon, 9:54 pm 
Forum Fanatic

Aru wrote:
Karin Slaughter

Ezt a fantáziadús álnevet... :beaten: Tuti szerelmesregényeket ír, mint az a Lovecraft vagy hogyishíjják. :artist: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 9:12 am 
Forum Expert
Forum Expert

Tegnapi koncertről egyelőre annyit sikerült kiderítenem h volt Shokubeni és Kigan - remélem legközelebb Eu. turnéra is hoznak régebbi dalokat mert ez így nem járja. :? Setlist lesz ha találok. Az új dalt nem játszották.
Persze az amcsik nem tudták értékelni a koncertet mert nem volt mörcs - állítólag nem ért oda időben. No comment.
Sz'al nem kezdődött valami fényesen ez a rövidke turné sajnos.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 9:20 am 
Forum Fanatic

^ Hú, király! Jó tudni, hogy már a Kisou-hoz is visszanyúlnak, mondjuk az a dal pont bele is illik a misztikus Uroboros-feelingbe szerintem. Egyre jobban várom a következő EU-turnét. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 10:41 am 
oshare booty
oshare booty

Aru wrote:
^Na igen. Ez a folyamat már régen elindult h az emberek megosztanak dolgokat. Igazából nem is tudom h vannak-e vonatkozó jogszabályok vagy nincsenek.

random on/off de szerzői jog mindenütt van amennyire én tudom! szal pl a Dark Cherry dalok és letölthetők, DE ha nyilvános felhasználásra kerül a sor, ahhoz a zenekar jogi képviselőjét fel kellene elvileg keresni. sztem képek esetén is ez a szitu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 10:46 am 
Forum Addict

pszabi wrote:
Aru wrote:
^Na igen. Ez a folyamat már régen elindult h az emberek megosztanak dolgokat. Igazából nem is tudom h vannak-e vonatkozó jogszabályok vagy nincsenek.

random on/off de szerzői jog mindenütt van amennyire én tudom! szal pl a Dark Cherry dalok és letölthetők, DE ha nyilvános felhasználásra kerül a sor, ahhoz a zenekar jogi képviselőjét fel kellene elvileg keresni. sztem képek esetén is ez a szitu.

de amikor ott az a kép, mint xy.jpg, akkor gondolom nem tudja az egyszerű halandó, hogy az egy együttes valamely tagjáról készült hivatalos kiadványban megjelent kép, és azt sem, hogy utána kéne járnia milyen feltételek mellett használhatja fel...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 10:50 am 
Member

hi. nincs vkinek kottája? hivatalos? most láttam, hogy megjelent pár.
vagy esetleg vmi jrock kottasite?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 10:56 am 
oshare booty
oshare booty

setsuna wrote:
pszabi wrote:
Aru wrote:

de amikor ott az a kép, mint xy.jpg, akkor gondolom nem tudja az egyszerű halandó, hogy az egy együttes valamely tagjáról készült hivatalos kiadványban megjelent kép, és azt sem, hogy utána kéne járnia milyen feltételek mellett használhatja fel...

akkor fordítom: ha egy egyszerű 7köznapi emberként is felrakok bármien tartalmat, ha ÉN külön nem írom fel, amire ő később vita esetén jogosan hivatkozhat, hogy szabadon felhasználható bárkinek bármire, akkor csak személyes használatra tölthető le, legyen az akármi
de h ne csak zene legyen
http://www.dafont.com/
ha görgetsz, minden font mellett a jobb oldalon ott van h pl "free for personal use" vagy "shareware" stbbi
ez is azt jelenti, az első mármint, hogy leszedheted ingyen, de semmien pénzkeresési cuccra nem használhatod fel (pl könyv borítója, amit megjelentetsz)
100% h itthon ez a rendszer, mert szakdogához kerestem :D és az eu jogrendszerrel ez kompatibilis, szal gondolom ott is ez a helyzet!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423 ... 516  Next

All times are UTC + 1 hour