Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 27 Tue, 8:39 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 174  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 7:13 pm 
Forum Addict

Case wrote:
egyébként pedig nem értem, hogy miért kell minden Gackt-tal kapcsolatos apróságból ekkora ügyet csinálni. ;P

Azért, mert az ő ténykedését ismerem, ha pl a Gazette-ről vagy a Nightmare-ről mondanak valamit, annak még az igazságtartalmát sem tudom megítélni, nem hogy vitatkozzak vele :lol:
Nem tetszik nekem az ilyen hozzáállás, azért mondtam el a véleményem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 7:23 pm 
Site Admin

D wrote:
Case wrote:
egyébként pedig nem értem, hogy miért kell minden Gackt-tal kapcsolatos apróságból ekkora ügyet csinálni. ;P

Azért, mert az ő ténykedését ismerem, ha pl a Gazette-ről vagy a Nightmare-ről mondanak valamit, annak még az igazságtartalmát sem tudom megítélni, nem hogy vitatkozzak vele :lol:

én pedig kifejtettem, hogy imho miért teljesen alaptalan felháborodni pont ezen. :beee: Gackt angolja rettenetes, ennek ellenére folyamatosan erölteti, akkor meg miért is lenne baj, ha valaki erre megjegyzést tesz (vagyis jelen esetben ténytmegállapít. xD)? :beaten:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 7:39 pm 
oshare booty
oshare booty

Case wrote:
D wrote:
Case wrote:

én pedig kifejtettem, hogy imho miért teljesen alaptalan felháborodni pont ezen. :beee: Gackt angolja rettenetes, ennek ellenére folyamatosan erölteti, akkor meg miért is lenne baj, ha valaki erre megjegyzést tesz (vagyis jelen esetben ténytmegállapít. xD)? :beaten:

mondj oan japit akinek jó XD talán haido úgy ahogy de ezt meg sztem hüjeség osztani, mert inkább elismerés ha vki más nyelvet beszél és a kiejtést pedig lehetetlen elsajátítani...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 7:47 pm 
Site Admin

pszabi wrote:
mondj oan japit akinek jó XD talán haido úgy ahogy de ezt meg sztem hüjeség osztani, mert inkább elismerés ha vki más nyelvet beszél és a kiejtést pedig lehetetlen elsajátítani...

Ohh, jópáran vannak, pl. Aiha Higurashi, a Paris Match énekesnöje, hardcore és indie-rock bandák énekesei közt egynéhány, megstb. nomeg az esetleges enyhe akcentus és az amit Gackt a Silent Night-tal müvel azért nem egy kategória.. :D Egyébként nekem spec semmi bajom azzal, ahogy Gackt angolul beszél, csak azon értetlenkedem, hogy miért kell azon felháborodni, ha valaki megjegyzi, hogy rossz a kiejtése. ennyi. :P

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 8:30 pm 
oshare booty
oshare booty

Case wrote:
pszabi wrote:

Ohh, jópáran vannak, pl. Aiha Higurashi, a Paris Match énekesnöje, hardcore és indie-rock bandák énekesei közt egynéhány, megstb. nomeg az esetleges enyhe akcentus és az amit Gackt a Silent Night-tal müvel azért nem egy kategória.. :D Egyébként nekem spec semmi bajom azzal, ahogy Gackt angolul beszél, csak azon értetlenkedem, hogy miért kell azon felháborodni, ha valaki megjegyzi, hogy rossz a kiejtése. ennyi. :P

jahátazultimatefengörlök....ezen én nem lepődöm meg...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 8:33 pm 
Newbie

D wrote:
Fragonard wrote:
Mert Gákotószán is odament, és azóta ő kibaszott MISZTEÁ PÁFETTÓ 8) !!!!
(jó, hát angolul még nem tud, de majd idővel elmegy nyelviskolába is és akkor ilyen vonatkozású reklámjai is lesznek)

Ő mindig is az volt :wink:

A japánok angol kiejtéséről pedig (nem Gacktról beszélek, hanem az angol eredetű szavakról a japán nyelvben):
Sosem értem, miért áll távolabb az ő kiejtésük az eredeti angoltól, mint a miénk. Hiszen a "computer" szót az angolok ugyanannyira nem ejtik "kompjútá"-nak, mint "kompjúter"-nek...

Nem értem azokat sem (most már rólad és Gacktról beszélek), akik a nyelvtudását kritizálják; ugyanis sehogy sem találok benne logikát:
Ha több nyelvet beszélsz és jobban mint ő, akkor valószínűleg tisztában vagy vele, hogy nem úgy születtél, hogy mindet egyformán tudtad, sőt, valószínűleg úgy sem, hogy mindemellett az élet több területén tehetséges és sikeres vagy, az ilyesmi általában komoly munka eredménye (a tehetség nem, az vagy van vagy nincs :) ).
Ha pedig nem ez a helyzet, akkor milyen jogon is kritizálsz mást?

Ó, azt viszont örömmel látom, hogy Gackt MAGYARUL kifogástalanul pötyög,
és tisztázza magát minden vád alól.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 8:36 pm 
Forum Fanatic

Szerintem ez az egész nem olyan nagy ügy, szinte minden japán hírességnek borzasztó az angolja, nem kell róla ennyit beszélni/vitatkozni... XD
Ennyi erővel minden második j-rock zenekarról szóló topic-ba be lehetne írni, hogy "hűha, de sz*r itt valakinek a kiejtése~..." ^^"

Nem tudom miért kell ebből akkora ügyet csinálni, csak egy poénos megjegyzés miatt...

*visszabújik konfliktusmentes atombunkerébe* XD

edit: jajistenem, ez az egész olyan gyerekes, hagyjátok már abba!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 8:42 pm 
oshare booty
oshare booty

nem is volt semmi ^^"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 8:48 pm 
Forum Fanatic

pszabi wrote:
nem is volt semmi ^^"

Egy oldalon keresztül, azt látom. :D :D :D

Na jó, könnyedebb vizekre evezve: Kinek melyik a kedvenc Gackt PV-je (ha van olyan) és miért?
Nekem talán az Another World, mert olyan mint egy mini-film, csupa történés, élénk színek, jó zene, onnantól kezdve meg, hogy Gackt elfordítja a fejét a végefele olyan "yakuza-arccal" az már csak hab a képzeletbeli (vanília- :wink:) tortán... XD XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 9:08 pm 
oshare booty
oshare booty

Jigsaw wrote:
pszabi wrote:
nem is volt semmi ^^"

Egy oldalon keresztül, azt látom. :D :D :D

Na jó, könnyedebb vizekre evezve: Kinek melyik a kedvenc Gackt PV-je (ha van olyan) és miért?
Nekem talán az Another World, mert olyan mint egy mini-film, csupa történés, élénk színek, jó zene, onnantól kezdve meg, hogy Gackt elfordítja a fejét a végefele olyan "yakuza-arccal" az már csak hab a képzeletbeli (vanília- :wink:) tortán... XD XD

amikor angolul énekli a silent nite-ot :beaten:
egyébként nem is tom...sok jó van...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 09 Fri, 10:01 pm 
Forum Addict

Case wrote:
Gackt angolja rettenetes, ennek ellenére folyamatosan erölteti, akkor meg miért is lenne baj, ha valaki erre megjegyzést tesz (vagyis jelen esetben ténytmegállapít. xD)?

Azzal semmi bajom nem volt, hogy te azt mondtad, szerinted a Silent Nightban borzalmas a kiejtése, nekem Fragonard belépője nem tetszett, valószínűleg ha olyan témához szól hozzá ilyen stílusban, ami nem érdekel, akkor sem tetszett volna, csak nem válaszoltam volna rá.
Amennyit mostanában hallottam angolul beszélni, az tökéletesen érthető volt számomra.

Fragonard wrote:
Ó, azt viszont örömmel látom, hogy Gackt MAGYARUL kifogástalanul pötyög

Köszi 8) .

Jigsaw wrote:
Egy oldalon keresztül, azt látom.

OK, ha élőszóban beszéltük volna meg, valószínűleg öt perc sem lett volna, de itt ennyi :?

Jigsaw wrote:

Another World - ugyanazért, amiért neked, plusz a kis rejtett aranyosságért, amit csak sokadik nézésre vettem észre :wink:

Redemption - a sűrű szimbolikáért

Oasis - esztétikailag

Ja, most látom, hogy csak akkor kell válaszolni, ha van olyan...akkor felecsdel :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 10 Sat, 12:51 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Na én mint éppen (mivel tegnap éjjel néztem meg végre a Diablos DVD-t (dvd-ket) ) Gackt fanatikus hozzászólnék a dolgokhoz. Kb 2 éve nem is akartam senkiről hallani Gackton kívül (no laruku mindig volt de akkor ők is háttérbe szorultak) .. elolvastam mnden interjút elolvastam az önéletrajzát megnéztem minden utuban és egyéb szereplését (kvázi napra kész volt belőle) az össze koncertjét (tv-s fellépését), CM-jét az összes PV-t makin of PV-t stb stb. Nem hinném hogy ez "vagizásnak" tünne csak próbálom lefesteni a helyzetemet :) (azt nem is említem hogy még sportolni is elkezdtem meg étkezésodafigyelni hogy olyan alakom lehessen ..de ezt inkább már letagadom) . A sixth day.. dvd-n sírtam a Last Song megható futamain és könyezve végig nevettem a zseniális U+K -t ami a halál (mint az élet része) legtisztább bemutatása (szerintem). Azóta eltelet pár év és most a Diabolos hivatalos DVD megtekintése után megint nagy bennem a rajongás de azért jóval objektívebben tudok Gacktra tekinteni. Hoyg Gackt milyen zenét játszik az nem lehet vita kérdése mert az izlés dolga (pl Case szerint egyforma jellegtelen számai vannak (nem pontos szószerinti idézet!!!) és ismerve Case összetett komplex és elvadult klisséktől teljesen elrugaszkodott zenei izlését teljesen megértem őt (mert monnyuk ha különböző japán slágergyáros j-rock bandák rajongó lenne akkor nem lenne igaza ). Szóval ezt kár vitatni. Pl Fragonard nagy Gackt rajongó azér ezt illik róla tudni. Ami fontosabb az az objektivitás. Gackt egyszemélyben producere, szerzője, rendezője, megálmodója és megvalósítója a Gack-gépezetnek. És ebben van a megkérdőjelezhetetlen érték. Ezt nem mások találják ki neki, nem mondják meg hogy tartsa a fejét.. mik legyenek a számaiban hogy eladhatóak legyenek nem tanítják be helyette a csapatát ..ő rendezi koreografálja meg (ugye több dvd extrán ez megcsodálható) . És akkor a zenei oldala : Gackt zenéje hihetetlen kecses érzéki és monumentalitást sugárzó (koncert vagy bármilyen látványvilág mellőzésével IS). A szövegei nagyon szépek és kidolgozottak az egész Gacktjob és munkéássága végletekig precíz szórakoztató és szerintem egyedülálló szinte japánban is (de csak ezért mert itt tényleg (szinte!)egy ember érdeme és munkája az egész.

DE: Gackt sajnos nem istenek felett álló csodalény és nem próféta vagy komolyirodalmi költő. Gackt egyszemélyben üzleteber manager is. Nem hülye tudja miből lehet pénzt csinálni és alárki akármit mond az önéletrajzának majdnem a fele egy vicc ami érték benne az mindig ugyanaz az ismétlődő tézis hogy a hitt mennyire fontos. (nem a problémákon kell rágodni hanem ki kell tűzni a célt mindenfajta kompromisszum nélkül és hinni kell a sikerben és akkor minden sikerülni fog bármit el lehet érni) no szerintem ez nem egy megváltó filozófia...főleg egy olyan embertől aki ezt leírja illetve beszámol gyerekkori majdnem halálos kimenetelű fulladásába majd pár oldal múlva közli hogy a nőket arról itéli meg hogy csukják be a kocsijának az ajtaját (persze valóban le lehet vonni ebből apró következtetésket de azért aaaaaaah) . Tehát azért van egy két stikli itt... Az hogy gackt földalatti várnak berendezett otthonában alkot meg satöbbi ezt sem tudom komolyan venni főleg mert tudom mivel jár az ha vakinek hivatalos zenekara van egy kiadónál (az ismeretlenség homályában még az első bemutatkozó album megjelenése elööt napi 14 óra meló)és Gackt minimum napi 16 órákat dolgozik (ahol kb 14 órában semmi köze a zenéhez és alkotáshoz) Japánban a fiatalok nagyon odavannak a színházért a Fan-serviceért és ezért kapják meg az előadóktól. Nálunk ezt néphülyitésnke nevezik ott pedig (és a jappók szintén nem estek a fejükre) ezt kifejezetten igénylik és élvezik..szeretnek elmerülni egy zenekar mesés világában. De ez a közönségnek szól és Nem az előadókról. Gackt kitűzte célul hogy csúcsra jut. Van hozzá tehetsége mert szép zenéket ír remekül tudja élőben prezentálni és nagyon jó színházat csinál köré. De nagyon is tudatosan megy ez aminek semmi köze romantikához meg komoly világnézetekhez meg szellemlátáshoz. Mint már írtam ez ott egy bevett dolog az embereknek kell. Viszont magyar mentalitással nézve gackt az életrajzában lefestett egy olyan figurát amit a Zenekar berkein belül ELJÁTSZIK (és ez véletlenül sem pejoratív) magyarul: összekamuzott egy csomó mindent söt még egy két baromságot is leírt amin az ember csak a fejét fogja. Gacktnál még az is tudatos ahogyan angolul beszél... hát persze hogy nem tanul meg rendesen angolul (vagy csak akar ormálisan beszélni) mert egyrészt a japánoknak egy kínszenvedés szinte minden idegen nyelv meg mássalhangzók egymásmellé rakása-kimondása másrészt ő is tudja milyen "cuki" ahogy angolul próbál beszélni. Tehát a lényeg amit itt kusza soraimban meg akartam fogalmazni. Szeretem Gackt zenéjét meg mndent amit csinál és örülök hogy ilyen részletes érzékeny romantikus mesés (Case nem sóhajtozik ott a sarokban!!! :) ) világot fest magaköré amiben ő eljátsza Gackt Camui szerepét. Szeretem mert olyan gonddal és szerettel csinálja hogy így sok ezer kilométerre tőle is részese tudok lenni és el tudom hinni mind azt amit ő át ad. És ez a zene szépsége előadóktól függetlenül. Ami viszont e hosszú untató monológ megírására ösztönzött az a tény hogy ezt el kéne fogadni hogy Gackt-ot nem szabad összekeverni azzal az emberrel aki x éve szarrá dolgozza magát hogy ezt mind megteremtse és a vitákban ez nem folyahat össze. Mert ez az utóbbi fickó elment egy szépségklinikára átszabtta a alapból is csinos pofikáját hogy még tökéletesebb legyen a szerep aztán gyártotta a sztorikat össze hordott hetet havat az utubánban is játsza a földönkívüli szamurájt (ahol még az is megtervezett amikor kiesik a szerepéből és elröhögi magát egy megbeszélt poén elött) és egész nap misztifikálja magát.. mellette pedig a legtöbbet hozza ki magából mint tehetséges előadóművész és ezzel az egésszel szórakozattja a népeket (szerintem egy nagyon igényes formában)... no.. ennyit szerettem volna... JA és most hozzáteszem amit a múltkor (különböző nick-nevek és fontoskodásbeli túlkapások témakörben írtam:D) nem tettem meg... amit írtam nem egy konkrét személy irományára válasz hanem a fentebb kialakul diskurzus ihlette szal senki ne vegy személyesnek ha esetleg béntja a benne kialakult képet vagy a véleménye különbözik (hissze ettől jó egy fórum) UFF

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 10 Sat, 3:30 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

ámen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 10 Sat, 5:31 pm 
Forum Addict

Mona:
Majdnem teljesen egyetértek veled, mindössze annyi a különbség, hogy amit te ellenérvként írsz le, nekem az is tetszik :lol: . Ő maga is mondta, hogy "Gackt" egy project neve, és szerintem ez teljesen rendben van így; én szoktam a legjobban meglepődni, mikor valaki megtalál azzal, hogy "mégis hogy mondhat ilyet, hogy ő egy vámpír" és "hogy előadta magát az Utabanban" (persze leginkább azon csodálkozom, hogy miért engem keresnek fel ilyen irányú problémáikkal és csak utána azon, hogy ez valakit ennyire zavar), engem az érdekel, hogy szívesen nézem, hallgatom, kíváncsian várom, hogy mit talál ki legközelebb. Leginkább azért, mert az a véleményem, hogy neki van olyan háttere - pontosan a tehetsége és a művészetébe fektetett munka miatt -, hogy nyugodtan megengedheti magának, hogy ilyen "hallatlan" dolgokat műveljen TV showkban...nem beszélve arról, hogy még mindig évekkel ezelőtti műsorokról beszélünk, és ez nekem azt jelenti, hogy ezek szerint nagyon is jól csinálja :wink:
Már korábban is említetted, hogy az önéletrajza neked csalódást okozott, lehet, hogy másra számítottál, mikor elkezdted olvasni, nekem tetszett, pont azért amit te is mondasz: nem próféta (bár ki tudja, még kijelentheti egyszer, hogy az :lol: ), vagyis miért ne írhatná le, ha kiábrándítja, ha egy nő rácsapja a kocsiajtót és vissza se néz? Szerintem minden embernek van olyan, ami végleg kiábrándítja valakiből :)

Nekem az a legfontosabb, hogy ha megveszek valamit tőle, akkor olyan minőséget kapok, hogy biztos nem kell azt gondolnom, költöttem volna inkább valami másra a pénzem, vagy ha esetleg a koncertjére mennék, nem kellene azon izgulnom, hogy vajon lesz-e hangja és nem kellene csalódottan visszatérnem, hogy alig láttam az egészből valamit :| . (Igen, a Dir en grey koncertről beszélek, megdöbbentő volt számomra, mennyire nem volt arányban a szolgáltatás az árral.)

Last edited by D on 2006 Jun 10 Sat, 10:34 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 10 Sat, 5:58 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Dir en grey-re én pont ezért nem mentem (iiletve vaciláltam de aztán a pénzem is másra kellett) mert látva az új dvd-jüket nagyon esett a színvonal a régi koncertekhez képest.... És amúgy igen azt elfelejtettem írni hogy pár éve én is pont úgy szerettem gacktot mindennel együtt ..a hülyeségeivel együtt rajongtam érte... igazából a fikázásban nagyban motivált hogy az utóbbi időben már nem tudom úgy beleélni magamat sok mindenbe mint rég (hát igen múlnak az évek nő a felelőség bla bla) és ezt5 nagyon sajnálom... igazából az fáj hogy ha látom gacktot utuban-ban bilbowl-ozni akkor már kapásból arra gondolok hogy na még egy kis reklám meg értelmetlen baromkodás (kb mint nálunk a blikk.. az a sztár akiről mindennap beszélnek még ha azt is kell róla írni hogy milyen új szemspirált használ) hogy senki ne felejtse el hogy van egy NAAGY Gackt.... No és ez a szomorú..régen egy ilyen műsort végig röhögtem és nem voltam ilyen földhözragadt és csak azt sajnáltam hogy én nem lehetek ott és nézhetem élőben.... Tehát aki ilyen hülyeségeken akad fenn mint amikiet én irtam ott a "saját készülékben" van a hiba .... jó lenne úgy izgulni meg fan-boykodni mint 2 éve... Hüpp-hüpp (egyébként egy barátommal pont erről dumáltunk tegnap éjjel hogy tornyosulnak a japán-rpgk a ps2 mellet de már egyik sem köt le minket mint 3-4 éve) ... no ez it már csak ilyen l'art pour l'art agymenés volt a részemről :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 174  Next

All times are UTC + 1 hour