Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 24 Sat, 11:05 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 1814 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 121  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2006 May 30 Tue, 11:24 am 
Site Admin

Niikura Kaoru wrote:
Image

Sound Of Japan.hu Forum Index -> Szabályok és tudnivalók. -> Képek, avatarok, bannerek, html hivatkozosok.

Quote:
Banner
Az aláírásba illesztett kép. A kép url-jét beillesztjük a kódba.
Formátum: .jpg vagy .gif
Maximális méret: 450x80 de inkább kisebb.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 May 31 Wed, 8:43 am 
Elite Member

oks,bocska...nem tudtam h mekkora ez a kép...remélem mostmár nem olyan nagy :oops: de keresek mást ha ez is nagy vagy lekicsinyítem...nah

keresek vmi jó klipet a panic channeltől :D

http://www.youtube.com/watch?v=lY5eFb5F ... %20channel

nem tom ez jó e...majd most értékelem... :) hááát... no comment. így mindenkinek jobb,higgyétek el... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 May 31 Wed, 9:06 am 
Site Admin

Niikura Kaoru wrote:
oks,bocska...nem tudtam h mekkora ez a kép...remélem mostmár nem olyan nagy :oops: de keresek mást ha ez is nagy vagy lekicsinyítem...nah

ahh, ez így már oké. ^^ (mondjuk az a szöke izé a képeken borzasztó, de hát ez már izlés dolga.. ^^")

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 May 31 Wed, 9:52 am 
oshare booty
oshare booty

nemtom, én a panikkutól sosem szerettem a klippeket. (amiek számuk jó, ahhoz bitti nincs klipp...^^")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 May 31 Wed, 10:09 am 
Member

hú, ez a stílus nekem még nagyon új, de egykét bandát már ismerek és az egyik legjobb az antic cafe, de tényleg nagyon jó érdemes bele hallgatni egykét számba :D
tudom, hogy volt már róla szó, csak minél többszőr ajánlják hátha annál többen kedvet kapnak rá :smile2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 May 31 Wed, 12:43 pm 
Forum Fanatic

Kérdés: a Sid (vagy Shido, hogyha "kúlosan-mindent-úgy-írok-ahogy-japánul-ki-kell-ejteni" módon írjuk) az oshare-kei zenekar :?: Mer' őket még el is viselem valahogy, haha, legalábbis a Renai albumuk eléggé tetszik, a többi meg olyan "hm-hm-kösz-de-inkább-nem" nekem... :lol:
Csak azért kérdezem, mert ők is ilyen csili-vili-tünci style-ban nyomják/nyomták...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 May 31 Wed, 1:51 pm 
VIP Member

^ ők inkább csak nyomták, mostmár egészséges, nem túlcsicsázott külsővel jpopot adnak. Szerintem nemrossz ^_^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 May 31 Wed, 3:54 pm 
Forum Fanatic

Serenity wrote:
^ ők inkább csak nyomták, mostmár egészséges, nem túlcsicsázott külsővel jpopot adnak. Szerintem nemrossz ^_^

Ahaa~, oké... ja, néztem is nagyokat, amikor valami scanre bukkantam, hogy "ööö...ezek most akkor ők?" XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 01 Thu, 2:46 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Az oshare-kei LJ community-ben találkoztam először az oshare kei kifejezéssel, mikor épp valami témábavágó zenekarra kerestem rá. Íme egy hasznos definíció a community-ből:

OSHARE KEI?
the happier, lighter, cuter, brighter, fluffier, and usually more colorfully eye-blinding, etc., side of VISUAL KEI.
oshare: (verb) "to dress stylishly"
Thus said, bands under this style live up to the meaning by dressing up in colorful costumes, or in DECORA and/or FRUiTS style.So, many of them are seen sporting massive amounts of jewelry and bags of cartoon characters and animals slung on, tons of hairclips that make you go dizzy because you'd lose count, and lighter make-up.
The music is more happy sounding, the lyrics lighter and happier.

És nekem a Kra az egyetlen szerelmem. Bár már nem is mondanám rájuk, hogy oshare, mert az amolyan "szitokszó". xD Nomeg, kosztümöket illetően már ők is a "változó korban" vannak.: nem oly' elborultak. De azért weird fluffy ruhákat bírtak viselni, főleg a Mai nevű übercuki gitáros aki kutyusnak képzeli magát. Amúgy egy nekem nagyon bejövő márka támogathatja őket olykor-olykor imádom a cuccaikat.

Szerintem ruhailag/szinességileg nem mindig elkülöníthető, hogy no akkor most ki oshare is ki "csak" visual kei. Szubjektív kategória. Példának okáért szerintem az Ayabie az nem oshare kei.

De azért néhány támpont a fenti leíráson kívül avagy, a Hogyan legyünk Oshare kézikönyv harmadik és negyedik pontja: álljunk be csámpásan, és peace jelet vhogy bénán fordítva mutatva a szánk körül matatunk. XDXD.
Előfordul, hogy egy vk zenekarban csak egy tag bír ezzel a "különleges" képességgel. Mindig kell egy "kjúútiii~" a csapatba.

A dalszövegek témája lehetne perdöntő, de arról nem mindig lehet fogalmunk. A meglévő fordítások végigböngészése idő/ill. érdeklődés hiányában elmarad. Kra szövegeket olvastam, nagyon tetszenek, színes költemények; és van értelmük, kellő ború is (csak semmi "wristcut"), de nem csupa repülő cukor. XD; An Café-nál viszont már a "Donald Kacsát imitáló" daluk után feladtam a behatóbb ismerkedést....XDXD

A zene zúzóssága sem segít az elhatárolásban, mert a legvisualabbvisual banda is pretty pop-ot játszik az egyik percben, aztán meg heavy metált. Oshare kei-ben szerintem gyakori a "középiskolás punk" hangzás ha ez segít. XD. De ez lehet, hogy csak az átlag új indies zenekarok nyersessége XD, melyek közt igen, utóbbi időben leszaporodott az oshare jelenség....

ésatöbbiésatöbbi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 01 Thu, 5:11 pm 
Forum Addict

Hmm, ehhez csak An cafe-t illetőleg szeretnék hozzászólni....az a szám maga a katasztrófa XDD Szóval nagy szerencse, hogy nem azt hallottam először tőlük különben most nem imádnám őket :3 <3 Ha gondolod szerintem érdemes megpróbálkozni más számukkal, bár őszintén megvallva elképzelésem sincsen mennyire jönne be Neked. ^^"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 01 Thu, 6:42 pm 
oshare booty
oshare booty

kra is ide tartozik?! hihi, még egy kedvenc!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 07 Wed, 5:58 pm 
Elite Member

úristen!!! ezt muszáj megnéznetek,komolyan mondom Kanon(an cafe) egy idióta...!!!ha röhögni akartok egy jót nézzétek meg :) :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=hojJiCef ... =an%20cafe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 07 Wed, 7:28 pm 
Senior Member

Te jó ég... :shock: :shock:
Ezek tényleg nem komplettek. :roll: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 07 Wed, 7:58 pm 
Elite Member

tudom :) ledőltem a székről a röhögéstől...és hidd el van még pár ilyen,de kímélem a népet :D
de ha kell,szívesen felteszem :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Jun 07 Wed, 8:48 pm 
Site Admin

Niikura Kaoru wrote:
úristen!!! ezt muszáj megnéznetek,komolyan mondom Kanon(an cafe) egy idióta...!!!ha röhögni akartok egy jót nézzétek meg :) :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=hojJiCef ... =an%20cafe

bennem van a hiba, ha nekem erröl inkább a 'siralmas' szó jut eszembe..? o_O?

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1814 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 121  Next

All times are UTC + 1 hour